Jump to content

Brak dostępu do panelu admina


zambuko
 Share

Recommended Posts

po instalacji pojawiła się informacja z adresem do panelu admina.

panel administracyjny NIGDY nie znajduje się pod adresem domena.com/admin/

zwykle jest to domena.com/adminXXXX/

gdize XXXX to losowa liczba.

 

jeżeli nie zwróciłeś uwagi na informację o logowaniu (po instalacji) sprawdź ftp, w poszukiwaniu folderu o nazwie adminXXXX ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

po instalacji pojawiła się informacja z adresem do panelu admina.

panel administracyjny NIGDY nie znajduje się pod adresem domena.com/admin/

zwykle jest to domena.com/adminXXXX/

gdize XXXX to losowa liczba.

 

jeżeli nie zwróciłeś uwagi na informację o logowaniu (po instalacji) sprawdź ftp, w poszukiwaniu folderu o nazwie adminXXXX ;)

Przeinstalowałem wszystko i dalej to samo, czyli z instalatora przekierowuje mnie na adres www.mojadomena/admin no a takiego adresu nie ma.Nie mogę też znaleźć tego pliku, który sugerowałeś poprzez FTP.Po instalacji nie ma żadnych informacji o adresie logowania,oprócz tego błędnego odnośnika do "mojadomena/admin'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprawdź przez ftp powinieneś mieć taki układ folderów.

Na zdjęciu adres do logowania to

www.mojadomena.pl/admin12

U Ciebie admin12 może być inny.

Jeżeli masz folder install usuń go.

Po instalacji jest nie potrzebny i blokuje dostęp do sklepu.




 

post-390457-0-21283700-1394293314_thumb.jpg

Edited by karolwild (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

nic nie usuwałem oprócz folderu install(usunełem ten folder po zrobieniu zdjęcia),dodam,że to druga instalacja tego skryptu i cały czas to samo,nie mogę gać sobie z tym rady.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem usunięty.

Po ściągnięciu plików instalacyjnych presty,w spakowanym folderze,folder admin istniał, ale po rozpakowaniu już nie, czego oczywiście nie zauważyłem. Wystarczyło wysłać na serwer plik admin i jeszcze raz plik install,i ponowna instalacja instalatorem,dodatkowo nowa baza danych.

Dziękuje za pomoc i sugestie , problem rozwiązany

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More