Jump to content
misthero

[FREE MODULE] Sliders Everywhere - Responsive Gallery, Image Sliders or Banners - NOW 3D!

Make a Better Module  

1,073 members have voted

  1. 1. What would you like to see as new feature in the future?

    • Automatically enable CMS page slider without manually editing theme file (*ADDED IN VERSION 1.5.4)
    • Video Slides
    • More customizations for colours and controls positions
    • Image map Slides with different clickable areas (*ADDED IN VERSION 1.6.1)
    • Entering custom html in description
    • Option to restart the slider after user click on controls (*ADDED IN VERSION 1.5.4)
    • Different Sliders on Category pages based on categories (*ADDED IN VERSION 1.5.4)


Recommended Posts

tnx,

i figured out a way to do it,but a quesion, can i have more than one slider in homepage in two different situations?

 

yes, using custom hooks and conditions in your tpl, there are examples in the faq and in this topic.

 

yes the description area. When you put the mouse over the slide it pops up the description.

 

I want to start placing the models with white back ground and just a image of the front.

 

I think it looks nice with just the image and the description with slight opacity popping up with description i can type in.

 

There seems to be no option to always show.

 

nope but you can use an actual "AREA" not description area, to have a text always present.

 

Hello Misthero, 

Your module is awesome, thanks a lot.

I digilently readed your FAQ and some posts here, but I am novice in developpement, and I want to create different sliders for my CMS pages. (currently, 5 CMS pages, so 5 differents sliders)

So I create the slider and then when I don't really know to put this slider only on the CMS page I want. 

I understand your code

 

{if $page_name =='CMSPage'}

    {hook h="DisplaySlidersPro" slider="CMSslider"}

{/if}

 

But I don't know which TPL file I must paste it. 

So my problem is I can't find which TPL file used my CMS file... 

(my CMS page URL in localhost is /prestashop/content/7-CMSPage )

(should I put the id of the CMS page instead of the name of my CMS page ?)

 

Thanks a lot, sorry to bothering you with my poor skills :')

 

for cms pages you don't need to modify the tpl, you can use the slider selector in cms page editor in backoffice, or insert the slider directly in the cms page description with a shortcode [sE:slidername]

Edited by misthero (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

for cms pages you don't need to modify the tpl, you can use the slider selector in cms page editor in backoffice, or insert the slider directly in the cms page description with a shortcode [sE:slidername]

 

Thanks a lot, that make sense !

But when I try to add my shortcode into the source code of my CMS page, well... it just show the shortcode and not the slider. Should I put this shortcode into something ?

cSBZg.png

 

gJebVnY2.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

entering it directly on the editor is enough, but it should work anyway, if the code is correct

 

get the code from your slider:

 

postimage_2014_10_22_at_18_17_08.png

 

insert in the editor

postimage_2014_10_22_at_18_14_58.png

result:

 

postimage_2014_10_22_at_18_15_29.png

 

 

 

Edited by misthero (see edit history)
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

First of all, thanks for this module. It's really awesome.

 

The only problem is that I can't change the slider sizes. When I try to save the new size a green box pops up saying "error". 

 

I have the latest version of Prestashop and the module.

 

Any help is much appreciated.

post-827283-0-58718700-1414001239_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

First of all, thanks for this module. It's really awesome.

 

The only problem is that I can't change the slider sizes. When I try to save the new size a green box pops up saying "error". 

 

the module cannot contact the file ajax_homesliderpro.php

 

first check if you can open it in your browser go to the url:

 

www.mysite.com/modules/homesliderpro/ajax_homesliderpro.php

 

replace the first part with your real site, if everything goes well you should see "Permission Denied", if you see anything else there is a problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So this is what I get:

 

Error 500 - Internal Server Error

An error was encountered while processing your request. Typically this is a temporary condition. Please contact the web site owner for further assistance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

check the permissions on that files, probably the webserver is not the owner of that file, try 755 or something

Share this post


Link to post
Share on other sites

check the permissions on that files, probably the webserver is not the owner of that file, try 755 or something

No luck -» same error.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry but error 500 is a server misconfiguration or permission issue, try 777, something is preventing that file from showing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry but error 500 is a server misconfiguration or permission issue, try 777, something is preventing that file from showing.

Fixed it! The parent folder was set to 777 for some reason and that was causing the issue.

 

Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fixed it! The parent folder was set to 777 for some reason and that was causing the issue.

 

Cheers!

 

perfect! thank you for reporting how you fixed it :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

perfect! thank you for reporting how you fixed it :)

 

Maybe a better explanation:

 

My host (inmotion) doesn't allow any php file to have higher permissions than 755. 

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quick question:

 

When I'm selecting a subcategory (or category) for a slider doesn't it supposed to be showing up only in that category? Right now everything shows up everywhere.

 

Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites

entering it directly on the editor is enough, but it should work anyway, if the code is correct

 

get the code from your slider:

 

postimage_2014_10_22_at_18_17_08.png

 

insert in the editor

postimage_2014_10_22_at_18_14_58.png

result:

 

 

 

 

thanks, but it seem I already done that :/

 

T50YW8.png

 

PpI4ufvy.png

 

qRkrbV.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks, but it seem I already done that :/

 

 

qRkrbV.png

 

can you check you have SlidersEverywhere present in modules->positions inside "displayFooter" group? and it is not disabled for any page?

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

Is there a way to show thumbs at the bottom or top of the slider of alle pages instead of page control in the category sites? I have more than 3 products showing in the slider on the category site, but i would to show the customer all slides (products)  ahead before they click trough the slides... by the way is a great module ;)

 

thanks for help

Share this post


Link to post
Share on other sites
New update detection (experimental) let me know your findings

Got issue, updated by the the update button in the Sliders Everywhere page, 

now it works (slides showing) and seems updated but each slide says 

 Add Slide
You have not yet added any slides.

So I cant modify them when I not see them. It is same for all 3 sliders I have. 

Cache cleared and classindex too

 

PS1.6.0.8

www.rcstudio.cz

 

Any idea?

 

Thnaks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

Is there a way to show thumbs at the bottom or top of the slider of alle pages instead of page control in the category sites? I have more than 3 products showing in the slider on the category site, but i would to show the customer all slides (products)  ahead before they click trough the slides... by the way is a great module ;)

 

thanks for help

 

for now there is no option to show thumbnails. You can try the carousel mode, not the same thing I know

 

 

New update detection (experimental) let me know your findings

Got issue, updated by the the update button in the Sliders Everywhere page, 

now it works (slides showing) and seems updated but each slide says 

 Add Slide
You have not yet added any slides.

So I cant modify them when I not see them. It is same for all 3 sliders I have. 

Cache cleared and classindex too

 

PS1.6.0.8

www.rcstudio.cz

 

Any idea?

 

Thnaks

 

 

try visiting the moudles list page in backoffice, sometime database updates doesn't fire until you visit that page.

I the problem persist enable develepor mode and check for errors.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks fo fast reply, browsing modules page and config module self not help and dev mode not write any errors :( 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes look at www.rcstudio.cz new G+ and F logo there down and now I see uploaded images as OK but not on that before created  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ohhh I got it. 

 

I normally used Czech translation of the BO. And now because some PS error I switch to English. Did update of the module in english.

In English BO I see only new created sliders in Czech I see all....

Edited by Janekx (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear @misthero

Thanks for the great module - something i was looking for.

 

Since i am not really a techy, i made my site googling and taking help on prestashop. I have installed the module successfully but need to do the following:

 

1. Increase the width end to end of the page ( i read in the forum i could increase it somewhere but the back office doesnt show - all u can do is simply add an image there and write a description). Also, if i can adjust the height will be great.

2. Move this slider up, right under the new products/ best sellers module on the home page.

3. Also, can i add a button in the top horizontal menu saying Gallery, clicking it will take me to all the photographs in the slider which can be seen in thumbnails seperately; or do i need a seperate image gallery module for that?

 

I am using Presta 1.6x, and my store is www.carledindia.com (i have one image in the slider which shows at the bottom of the page and really small at this point - pl do have a look)

 

Thanks for your help

Abhey

Edited by abhey.thareja (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear @misthero

Thanks for the great module - something i was looking for.

 

Since i am not really a techy, i made my site googling and taking help on prestashop. I have installed the module successfully but need to do the following:

 

1. Increase the width end to end of the page ( i read in the forum i could increase it somewhere but the back office doesnt show - all u can do is simply add an image there and write a description). Also, if i can adjust the height will be great.

2. Move this slider up, right under the new products/ best sellers module on the home page.

3. Also, can i add a button in the top horizontal menu saying Gallery, clicking it will take me to all the photographs in the slider which can be seen in thumbnails seperately; or do i need a seperate image gallery module for that?

 

I am using Presta 1.6x, and my store is www.carledindia.com (i have one image in the slider which shows at the bottom of the page and really small at this point - pl do have a look)

 

Thanks for your help

Abhey

 

Hello!,

are you sure you are talking about this module???? I cannot see it anywhere in your home page, also the small image at the bottom you talk about is from another gallery module, not SlidersEverywhere.

 

your questions doesn't seem related to this module either but..

 

answers:

1) In this module you can change the width of the slider from the configuration page.

2) You can hook it on top column. Or hook to home page tab and reorder positions. If you want in a position that doesn't exists in standard prestashop hooks you have the custom hook code in the configuration page

3)This module doesn't show thumbnails. You maybe need a different one for that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

 

How to add slider on Special product page and New arrival page?

 

 

Thanks

 

paste the custom hook inside the tpl where you want the slider to appear

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I just installed this module and the sample slider worked after I have made modifications in the .tpl files as suggested, though there is no visible effect in neither product tab nor footer. 

 

It seems also problematic to add new pictures to the existing slider or make new sliders, as when uploading new pictures there is just black screen appearing so obviously pictures are not recognized/accepted somehow. Do I need to upload pictures in exact resolution set in preferences, or do they need to be in some specific format? I have tried .png (transparent) and .jpg but no luck so far:-).

 

Or could it be the browser I use which is not supported (I used now Opera)?

 

Could you hint what can be a problem here please?

 

We use PrestaShop 1.6.0.8 upgraded recently to 1.6.0.9.

 

Many thanks,

shv

 

 

image.jpg

 

Place your sliders, banners or galleries Everywhere you want in your shop:

Home Page

Top

Footer

Sidebars

CMS Pages

Inside CMS Description

Product Categories

Product sidebar

Product Footer

And with custom hooks: cart, payment page, inside other modules, etc..
 

 

Edited by shv (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I just installed this module and the sample slider worked after I have made modifications in the .tpl files as suggested, though there is no visible effect in neither product tab nor footer.

what you mean for product tab or footer?

 

 

It seems also problematic to add new pictures to the existing slider or make new sliders, as when uploading new pictures there is just black screen appearing so obviously pictures are not recognized/accepted somehow. Do I need to upload pictures in exact resolution set in preferences, or do they need to be in some specific format? I have tried .png (transparent) and .jpg but no luck so far:-).

 

Or could it be the browser I use which is not supported (I used now Opera)?

 

Could you hint what can be a problem here please?

 

We use PrestaShop 1.6.0.8 upgraded recently to 1.6.0.9.

 

Many thanks,

shv

the browser shoudn't be a problem, but you can try chrome or firefox if you think is a browser issue.

 

Images can be jpg, png or gif and doesn't need to be the exact size, the module will resize it accordingly to your settings.

 

when you say "black screen" you mean you get black images or the screen becomes black ???

 

what version of the module? can you specify the steps to follow to reproduce your issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi misthero,

 

Thanks for your answer. By product tab or footer I mean hooks where one can hang your module - so when I try to use those hooks, the slider does not appear there, after clearing smarty cache etc., just nothing happens.

 

As to the browser: you were right, Mozilla did make a trick (partly, not totally as yet, though). I managed to upload a picture there, it works, on home page and in the top column, but does not appear on product page or in the footer as I said above, neither the slider goes to the top - only to the top column. So practically I can use the slider now on the homepage (home & home tab), shopping cart footer and in the top column  - but nowhere else (banner however I did not check as it is off in our configuration). The module version installed is 1.6.38, I guess it is the latest? The PS v. is 1.6.0.9, in reality it is partly 1.6.0.8 as it has recently been updated and we kept our theme. Something with recognizing the hooks, perhaps you can hint what can I try to make it work? It would be interesting to try it in R/L column and of course on category/product pages as well.

 

By black screen I meant that this window which is supposed to visualize the uploaded image goes black, so for fuzzy description. So there was something strange during the uloading stage - but it seems now that it was some picture name incompatibility, now I got rid of all special characters in picture names (and also updated my browsers and cleaned smarty cash after each operation) - and picture uploading works out. 

 

As to the placing the slider in the top column hook option - is there some way to display this hook everywhere but the homepage, or on some selected pages? Or it is designed to be present everywhere with no way to switch some pages off?

 

Thanks again,

shv

 

what you mean for product tab or footer?

 

the browser shoudn't be a problem, but you can try chrome or firefox if you think is a browser issue.

Images can be jpg, png or gif and doesn't need to be the exact size, the module will resize it accordingly to your settings.

when you say "black screen" you mean you get black images or the screen becomes black ???

what version of the module? can you specify the steps to follow to reproduce your issue?

Edited by shv (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok shv, you should check in modules->positions if you can see SlidersEverywhere inside the hooks that are not working, like footer.

 

the footer hook is the most important of all it will allow category and cms functionality to work correctly and even shorcodes.

 

if the module is not there you should try resetting or reinstalling it

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi misthero,

 

Thanks for your hints, that worked - actually in positions the module was not in the footer and product pages, so I just hooked the module there and it started to work just fine!

 

Is it any possibility to use the slider on category product listing page by any change?

 

Thanks - for your help and a great module! 

 

Best,

shv

 

ok shv, you should check in modules->positions if you can see SlidersEverywhere inside the hooks that are not working, like footer.

 

the footer hook is the most important of all it will allow category and cms functionality to work correctly and even shorcodes.

 

if the module is not there you should try resetting or reinstalling it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Misthero,

 

I really like this module. It works perfectly in 1 of my website. Now I install it on the other website, but I can't change the size of the slides. Every time I change it, it shows an error.

 

Do you know what happen?

 

Thank you before.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it any possibility to use the slider on category product listing page by any change?

 

did you activated the "category functionality"? you need to add

{hook h="DisplaySlidersPro" CAT="1"}
in your category tpl. For detailed instructions look at the module configuration page.

 

 

 

 

 

Hi Misthero,

 

I really like this module. It works perfectly in 1 of my website. Now I install it on the other website, but I can't change the size of the slides. Every time I change it, it shows an error.

 

Do you know what happen?

 

Thank you before.

try reading here http://www.prestashop.com/forums/topic/310597-free-module-sliders-everywhere-responsive-gallery-image-sliders-or-banners-now-3d/page-46?do=findComment&comment=1841756

Edited by misthero (see edit history)
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks misthero for your help!

 

Now it is working perfectly. The informaiton in the category.tpl was there but somehow it was not working. I have checked, and there was actually this code line re: sliders hook in the file, but it seems to have appeared twice (perhaps initially when I was troubleshooting I tried to patch the files twice or similar, cant really comment on what have happened exactly:-). At any rate, just removed one copy of the same line, saved the .tpl - and the module now works fantastically.

 

Thanks again for such a nice contribution and your kind assistance :-),

 

shv

 

 
did you activated the "category functionality"? you need to add

{hook h="DisplaySlidersPro" CAT="1"}
in your category tpl. For detailed instructions look at the module configuration page.




 

try reading here http://www.prestashop.com/forums/topic/310597-free-module-sliders-everywhere-responsive-gallery-image-sliders-or-banners-now-3d/page-46?do=findComment&comment=1841756

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

the module cannot contact the file ajax_homesliderpro.php

 

first check if you can open it in your browser go to the url:

 

www.mysite.com/modules/homesliderpro/ajax_homesliderpro.php

 

replace the first part with your real site, if everything goes well you should see "Permission Denied", if you see anything else there is a problem.

 

It shows the slider on that address & then it shows 404 below:

THIS PAGE IS NOT AVAILABLE

WE'RE SORRY, BUT THE WEB ADDRESS YOU'VE ENTERED IS NO LONGER AVAILABLE.

 

What should I do to enable resize on slides? It's not related to slider activation right?

 

I check it on the other website I'm using this module, it shows "Permission Denied" (it means, it works well right), but not in this one I'm currently working...

 

Or is that because both websites running on the same hosting & it can only be used once?

Edited by rukano (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I check it on the other website I'm using this module, it shows "Permission Denied" (it means, it works well right), but not in this one I'm currently working...

 

Or is that because both websites running on the same hosting & it can only be used once?

 

that is a necessary file for the module to work, check if it exists in your ftp folder. I don't know what you mean with "running on the same hosting" but it should not be an issue. I have dozen of sites on the same hosting :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fantastic module, and thank you so much for making it free! You say "sliders and galleries" – what is a gallery in this context? I'm looking for a grid of thumbnails that open in a Fancybox like popup. It looks like from the markup I could disable most of the functionality and make it do this, but just wanted to check I'm not missing an existing option?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello,

 

a gallery for me is a collection of photos or images, this module at the moment doesn't have a predefined grid preview mode with fancybox popups to show the galleries, but something like that is planned in the future. Just not yet. sorry :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

thnx for good work. keep it up.

only hope you can tell how to show the Description on default not by activate when cursor is in the slide?

thnx in advanced.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There where the description is show on hover. i like to show it by default not on hover.

 

yeah.... I got it....

 

you can modify the module, (this has been solved on PAGE 1 of this topic: http://www.prestashop.com/forums/topic/310597-free-module-sliders-everywhere-responsive-gallery-image-sliders-or-banners-now-3d/?do=findComment&comment=1581046)

 

or if you want an easier solution, as i said, you can use an AREA! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a issue in Sliders Everywhere, actually I want to create a slider to slide embed videos, but I was not found any option to add any embedded video here.

Please help me to resolve this I am using Prestashop 1.6.0.9 version. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you guys (those who encountered problems with no script workng (no buttons, no image changes etc.)) found any solution for this issue??? I need so badly this module to be executed(

By the way, when I tried to use some custom script in HTML editor of CMS pages there was no effect as well...I'm using custom theme and latest version of PS. But my theme containts lots of script code and it works without any problems, so that makes the situation even more weird

Edited by Vitazzz (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a issue in Sliders Everywhere, actually I want to create a slider to slide embed videos, but I was not found any option to add any embedded video here.

Please help me to resolve this I am using Prestashop 1.6.0.9 version. 

 

This is no issue the slider doesn't have this functionality yet. You can embed a video using an area if you want with the html editor, not a perfect solution anyway

 

Have you guys (those who encountered problems with no script workng (no buttons, no image changes etc.)) found any solution for this issue??? I need so badly this module to be executed(

By the way, when I tried to use some custom script in HTML editor of CMS pages there was no effect as well...I'm using custom theme and latest version of PS. But my theme containts lots of script code and it works without any problems, so that makes the situation even more weird

 

I need more details, please follow the guideline on first post.

 

1) Prestashop version.

2) Module version used.

3) Steps to follow to reproduce the issue.

4) The issue happens every time, randomly or what?

5) Do you see any errors with developer mode enabled?

6) Url of the website (if you don't want to share it on the forums send me the link with a PM, just the url not the full help request)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I need more details, please follow the guideline on first post.

 

1) Prestashop version 1.6.0.9

2) Module version 1.6.38

3) Open the CMS page containing sliders and navigate to sliders location on page (currently I'm using the shortcode only and insert into CMS page HTML field)

4) Issue happens everytime

5) No errors file generated

6) Sent to P.M.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The result is same wherever I put script. I tried all ways and places and still nothing, even if I use module settings to locate slider within a certain hook instead of using a shortcode.

Edited by Vitazzz (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

they are still in footer

 

go in backoffice Advanced Parameters->Performance and say no to : Move JavaScript to the end

Edited by misthero (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

they are still in footer

 

go in backoffice Advanced Parameters->Performance and say no to : Move JavaScript to the end

I mean I previously tried all positions and had no success and then returned to the initial one. I found "Move JacaScript to the end" option already disabled. BUT! When I tried to turn it on, it started to work properly now! Big thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can any one please help me to add videos in the slider. 

And if any other embedded video gallery module is available then please help me guys.

I need to create a custom page to show videos category wise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there a way to fix this problem for mobile?

 

 

 

use the media query configuration: positions->advanced

 

Can any one please help me to add videos in the slider. 

And if any other embedded video gallery module is available then please help me guys.

I need to create a custom page to show videos category wise.

 

Like I answered before this module doesn't allow that, but if you can't find any other module you can use the areas for it. for example copy paste the youtube embed code in a area.

Edited by misthero (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

use the media query configuration: positions->advanced

ok solved it thanks.

 

are you thinking/planing to make it possible to change the size and position of the controls and pager?

 

I do have a problem, with adding slides, when i do and hit save it adds it no problem, but it stays in that page, if i want to add another i need to go back, is it possible to add a add new after save, or just to go back automatically to the slides menu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi to all

 

I´ve installed the module, every works fine but the animation is not working. If anyone can help me, because i don´t know why it´s not working.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello misthero!

 

After looking on the forum... (sorry if my question sound a little goofy).

 

Is it possible to place the "slider everywhere" (last version) beside (side by side) the default slider (default theme, PS 1.6)?

I mean: default slider (left side) | slider everywhere (right side).

 

I already tried:

hook slider ev. on the top column

and reduce size ( for it fit on the right side)

and global css file: 

#top_column .slidertesta {

float left;}

 

Thanks a lot for still helping on the presta forum!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hello misthero!
 
After looking on the forum... (sorry if my question sound a little goofy).
 
Is it possible to place the "slider everywhere" (last version) beside (side by side) the default slider (default theme, PS 1.6)?
I mean: default slider (left side) | slider everywhere (right side).
 
I already tried:
hook slider ev. on the top column
and reduce size ( for it fit on the right side)
and global css file: 
#top_column .slidertesta {
float left;}
 
Thanks a lot for still helping on the presta forum!

 

Hi!

Meanwhile... solved! (just like said above some refresh stuff).

Thanks for this great module, everytime better!

Share this post


Link to post
Share on other sites

that is a necessary file for the module to work, check if it exists in your ftp folder. I don't know what you mean with "running on the same hosting" but it should not be an issue. I have dozen of sites on the same hosting :)

 

Hi misthero,

 

Sorry just get back to you by now. Yeah, ajax_homesliderpro.php is there. I can find it. When I access it, it shown 

THIS PAGE IS NOT AVAILABLE

WE'RE SORRY, BUT THE WEB ADDRESS YOU'VE ENTERED IS NO LONGER AVAILABLE.

 
If you forgot the problem: I can't resize the slider

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, Great module. but when i try to put the slider to any position for certain category it displays on every page. seems like category option is not working.. any ideas? thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hi misthero,

 

Sorry just get back to you by now. Yeah, ajax_homesliderpro.php is there. I can find it. When I access it, it shown 

THIS PAGE IS NOT AVAILABLE

WE'RE SORRY, BUT THE WEB ADDRESS YOU'VE ENTERED IS NO LONGER AVAILABLE.

 
If you forgot the problem: I can't resize the slider

 

 

I'm sorry but something is wrong with your server configuration, if that url is not accessible than the configuration cannot be saved

 

Hi, Great module. but when i try to put the slider to any position for certain category it displays on every page. seems like category option is not working.. any ideas? thanks

 

there is jus one position for categories. The category option is not a filter, if you select the category the slider will appear where you normally have the category image. Category functionality must be activated. It is also explained in the FAQ, page 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

What I meant is when I choose top on category 5 it displays on top of every page even home.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi!

Meanwhile... solved! (just like said above some refresh stuff).

Thanks for this great module, everytime better!

 

would you please share your solution, because i tried to do a similar thing with the standard slider at 50% and the themeconfigurator, for the other 50% with a fix image, and i managed it, for desktop, mobile, and tablet, but i can't get it 100% aligned good, if i fix one thing than another goes wrong and at a certain resolution it isn't centered and if i change this:

<div id="htmlcontent_top"> to <div id="htmlcontent_top" align="center"> in google inspect element it fixes this problem, now the thing is i cannot find the file i should add the align="center" to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What I meant is when I choose top on category 5 it displays on top of every page even home.. 

 

doesn't exist TOP for CATEGORY 5... you are selecting:

TOP (every page on top)

and

CATEGORY 5

 

you have to disable TOP and leave just category 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm sorry but something is wrong with your server configuration, if that url is not accessible than the configuration cannot be saved

 

Hi Misthero, I changed permission to 777 but it still shows error when I press save for resize. I wonder why. It works fine with another website though...

Share this post


Link to post
Share on other sites

like I said the configuration will not be saved until you get to see the url
www.misite.com/modules/homesliderpro/ajax_homesliderpro.php on your browser

 

what is your ecommerce url?

Share this post


Link to post
Share on other sites

excellent module! I look forward to donating to the cause ...... great work ....... can you show me how to shift the module over slightly to the left? its petruding onto the backdrop ..... just by a few pixels ...... I appreciate the help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

excellent module! I look forward to donating to the cause ...... great work ....... can you show me how to shift the module over slightly to the left? its petruding onto the backdrop ..... just by a few pixels ...... I appreciate the help!

probably you have to adjust your theme css (did you removed all the left spacing from configuration)?

 

give a link to your site so I can see it.

Edited by misthero (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ahhh thats what the issue was ... adjusting the css. Thanks a mill! one other small thing .... when attempting to alter animation, buttons, carousel etc ..... i receive a box saying error (has spinning gear in top left corner and an x in top right corner) .... is that something I can correct ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ahhh thats what the issue was ... adjusting the css. Thanks a mill! one other small thing .... when attempting to alter animation, buttons, carousel etc ..... i receive a box saying error (has spinning gear in top left corner and an x in top right corner) .... is that something I can correct ?

 

please read here http://www.prestashop.com/forums/topic/310597-free-module-sliders-everywhere-responsive-gallery-image-sliders-or-banners-now-3d/page-46?do=findComment&comment=1841756 :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

change permission to just the ajax_homesliderpro.php? or  other files as well? my host is inmotion just like the previous posters that you referred me too ..... im not sure if he had success with 755 or 777 but ill try both once we determine which file to adjust permissions on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes you can try changing permission to the file or the folder containing it.

 

If you are succesfull you should see "PERMISSION DENIED" when visiting from your browser:

"www.yourdomain.com/modules/homesliderpro/ajax_homesliderpro.php"

Share this post


Link to post
Share on other sites

awesome .... I'm now getting Permission Denied (instead of the internal server error)  ..... but still getting that darn error in the back office ..... appreciate your help!!!, any other suggestions ?

Edited by jaybarges (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

 

I installed the module weeks ago, and everything was alright. Today though, I have been asked to upgrade it. Since then, there is no way to make it works. I am getting an "Insert a valid number" everytime I try to save... I have uninstalled and re-installed many times the version 1.6.38, but it does not change anything.

 

Presta 1.6.0.9

 

Best regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

awesome .... I'm now getting Permission Denied (instead of the internal server error)  ..... but still getting that darn error in the back office ..... appreciate your help!!!, any other suggestions ?

 

check if the backoffice url and frontoffice domains are different, for example front office needs www. and backoffice doesn't or the other way around

 

Hello

 

I installed the module weeks ago, and everything was alright. Today though, I have been asked to upgrade it. Since then, there is no way to make it works. I am getting an "Insert a valid number" everytime I try to save... I have uninstalled and re-installed many times the version 1.6.38, but it does not change anything.

 

Presta 1.6.0.9

 

Best regards

 

check all the options and configurations, look for any emty field or that contains letters or blank spaces when it is supposed to have numbers, with the update you should see a lot of new options that wheren't there before depend on how old was your previous version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

just awesome ..... i just want to say thanks again for all of your help and support with this amazing module. Thank you @misthero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello !

First congrats for the good work you put up there !

 

I'm using sliders on category, and got a small problem. If a category image is set, I cannot access its url with the $link->getCatImageLink method when a Slider is set on this same category.

 

Using 1.6.0.9, this code

 <img src="{$link->getCatImageLink($category->link_rewrite, $category->id_image, 'category_default')|escape:'html':'UTF-8'}"  />

will return the correct category image when no slider is set.

 

The same code returns http://127.0.0.1/img/c/0-category_default.jpg when a slider is set, where 0 is not my cat id of course...

 

Could you point at what's happening there and a possible fix ?

 

Cheers !

Edited by mikado54 (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites