Jump to content

Recommended Posts

Hallo,

 

Na allerlei nieuwe installaties werkte mijn laatste nieuwe versie van Prestashop even heel goed. 

Maar nu krijg ik de melding "Your .htaccess file must be writable."  

Dit is bij Talen (Languages). 

Stom natuurlijk, maar ik wou NL als hoofdtaal en heb toen EN uitgezet, een nieuwe EN eringezet (die krijgt dan een hoger volgnummer), en daarna de eerste EN verwijderd. Daarna kwam alles in de werkomgeving in het engels te staan en sindsdien heb ik ook deze foutmelding. 

 

Daarnaast: als ik naar "mijn winkel" ga om de website te bekijken, krijg ik eerst een 404-foutpagina, waar het veldje "home" instaat. Als ik daarop klik opent ie de site pas en gaat ie dus echt naar "home".

Hoe los ik dat op??????

 

Ik ben geen IT-techneut, maar ken er een klein beetje van. Ben nog "studerende" in deze...  :rolleyes:

Gelukkig ben ik wel zover dat ik met Filezilla dingen aan kan passen, maar dat is het dan ook zo'n beetje, dus graag uitleg in "Jip-en-Janneke-taal"...

 

 

Wie helpt mij vooruit????

THANK YOU>>>>>>>!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed dat je een beetje met Filezilla om kan gaan, dat kan je hiervoor gebruiken.

 

Ftp via filezilla je prestashop installatiemap in. Meteen in de root map van je prestashop installatie is er een bestandje .htaccess. Rechtsklik hierop en vervolgens kies je voor bestandsrechten (of file permissions als je in het engels werkt). Verander het getalletje naar 777. Het kàn dat het bij jouw provider met wat minder open bestandsrechten werkt, maar 777 moet het altijd doen.

 

Overigens, als je geen .htaccess file hebt, maak je deze gewoon zelf aan op je pc. Dit doe je door een random kladblok tekstbestandje aan te maken en te uploaden naar de root map van je prestashop installatie. Vervolgens hernoem je deze naar .htaccess (dus niet htaccess.txt of zo). En vergeet daarna niet om de rechten op 777 te zetten ;)

 

Succes!

Edited by xEpyonx (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo xEpyonx,

 

Bedankt voor je info. 

Ik vond .htaccess in de defaultmap van "themes". Daar heb ik het getal idd aangepast maar bij "talen" in mijn werkomgeving staat nog altijd de melding "your .htaccess file must be writable", en de taal staat ook nogsteeds op Engels. 

Wat doe ik verkeerd???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo xEpyonx,

 

Ik weet niet wat dat is met mij, maar het BLIJFT ergens fout gaan. Ik kwam er maar niet uit met die htaccess, de taal, en de afbeeldingen. Dus, wat heb ik gedaan?????  Alles maar wéér eraf gehaald en opnieuw geïnstalleerd. 

Vreemd genoeg krijg ik bij mijn nieuwe installatie de background-kleur die ik zelf ingezet had bij eerdere installaties, en zijn de images (afbeeldingen) bij de producten nog altijd geen van allen herkenbaar/zichtbaar. Bovendien zijn ze ook in mijn andere website (subdomein van de site waarmee ik met prestashop wil gaan werken) opeens niet meer zichtbaar...

RARARARA???

Ik weet het zo langzamerhand niet meer; mijn webshophost biedt geen hulp, en zelf ken ik er weinig of niets van....... :(

Kun je me nog eens helpen?????

 

Alvast bedankt! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Overigens; ook de images in de hele werkomgeving zijn allemaal onzichtbaar. Alleen die van de slides op de live website zijn te zien. 

Verder geen enkele image. 

 

Ik hoop dat iemand me helpen kan..........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog een aanvulling op het bovenstaande (wie weet helpt dat...); als ik in bestandsbeheer onder .htaccess kijk bij "element inspecteren", staat daar het volgende:

 

<div id="goog-gt-tt" class="goog-tooltip skiptranslate" dir="ltr" style="visibility: hidden; left: 309px; top: 390px; display: none;"><div style="padding: 8px;"><div><div class="logo"><img src="https://www.google.com/images/icons/product/translate-32.png" width="20" height="20"></div></div></div><div class="top" style="padding: 8px; float: left; width: 100%;"><h1 class="title gray">Oorspronkelijke tekst</h1></div><div class="middle" style="padding: 8px;"><div class="original-text">.htaccess</div></div><div class="bottom" style="padding: 8px;"><div class="activity-links"><span class="activity-link">Een betere vertaling bijdragen</span><span class="activity-link"></span></div><div class="started-activity-container"><hr style="color: #CCC; background-color: #CCC; height: 1px; border: none;"><div class="activity-root"></div></div></div><div class="status-message" style="display: none; opacity: 0;"></div></div>

 

Zit in die display; none;  de fout????

 

En, ik vind het zo opvallend dat ik op meerdere plaatsen geen images te zien krijg...... Ik ga toch nog even een mailtje naar m'n webhost sturen...... 

 

Zoals jullie zien grijp ik alle mogelijkheden aan om dit opgelost te krijgen, dus ik hoop echt dat iemand me kan helpen.

 

Weer alvast bedankt!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More