Jump to content

Instalacja stylów


Recommended Posts

Witam,

Jestem przekonany że ja coś źle robię , ale może się mylę może te wszystkie darmowe style rozwalają sklep . Instalowałem kilka styli od rana i nie mogę żadnego poprawnie zainstalować .

Czyli tak :

1. Pobieram styl na swój komputer

2. Wchodzę w moduły import stylu wybieram z mojego kompa styl w ZIP

3. Next Next , wyskakują mi jakieś drobne błędy np:

Warning: Copy/Paste your errors if you want to manually set the image type (in the "Images" page under the "Preferences" menu):

Some kind of image could not be added because they exists. Here's the list:

  • Name image type: small_default (Width: 45px, Height: 45px)
  • Name image type: medium_default (Width: 58px, Height: 58px)
  • Name image type: large_default (Width: 264px, Height: 264px)
  • Name image type: thickbox_default (Width: 600px, Height: 600px)
  • Name image type: category_default (Width: 500px, Height: 150px)
  • Name image type: home_default (Width: 124px, Height: 124px)
  • Name image type: scene_default (Width: 520px, Height: 189px)
  • Name image type: m_scene_default (Width: 161px, Height: 58px)

Ale te błędy nie wpływają chyba za bardzo na styl.

Może wykonuję jakieś złe czynności , albo czegoś nie rozumiem ?

Takie błędy mi się pojawiły przy wstawieniu stylu :

http://x13.pl/szablony-graficzne-prestashop/108-darmowy-szablon-prestashop-15-white-oryginal.html#

Ale wcześniej wstawiałem inne style i też jakieś błędy się pojawiały i nie wiem za bardzo jak dobrze wgrać styl.

Proszę o pomoc lub może ktoś spróbuje sam wgrać styl i zobaczyć o jakie błędy mi chodzi .

Z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam,

Jestem przekonany że ja coś źle robię , ale może się mylę może te wszystkie darmowe style rozwalają sklep . Instalowałem kilka styli od rana i nie mogę żadnego poprawnie zainstalować .

Czyli tak :

1. Pobieram styl na swój komputer

2. Wchodzę w moduły import stylu wybieram z mojego kompa styl w ZIP

3. Next Next , wyskakują mi jakieś drobne błędy np:

 

Ale te błędy nie wpływają chyba za bardzo na styl.

Może wykonuję jakieś złe czynności , albo czegoś nie rozumiem ?

Takie błędy mi się pojawiły przy wstawieniu stylu :

http://x13.pl/szablo...-oryginal.html#

Ale wcześniej wstawiałem inne style i też jakieś błędy się pojawiały i nie wiem za bardzo jak dobrze wgrać styl.

Proszę o pomoc lub może ktoś spróbuje sam wgrać styl i zobaczyć o jakie błędy mi chodzi .

Z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam

 

Sprawa jest dość prosta - to jest lista miniatur z rozmiarami w danym stylu, żeby ci się templatka nie "rozjechała' :),

należałoby dodać te typy zdjęć w podanych rozmiarach i wygenerować miniatury.

Edited by And63 (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Właśnie nie wiem za bardzo o co tu chodzi , wchodzę w preferencje -> zdjęcia i mam właśnie w takich rozmiarach co załączam na screenie . Następnie na samym dole wchodzę w Wygeneruj ponownie miniatury Generuje ponownie miniatury dla wszystkich istniejących zdjęć i styl który wstawiłem i tak jest rozjechany . Adres sklepu http://prestashop.te...on.pl/index.php .

post-645664-0-44826300-1377160946_thumb.jpg

Edited by masimo (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Some kind of image could not be added because they exists."

oznacza tyle, że te obrazy już są zdefiniowane i nie można ich "nadpisać"

przed importem templatki proponuję wyczyścić (usunąć) zdefiniowane obrazy, wtedy importer je utworzy z dobrymi rozmiarami (przystosowanymi do templatki)

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak

 

w trakcie importu tematu z "theme importerem" rodzaje miniatur zostaną utworzone na nowo.

 

należy jeszcze zaznaczyć, że niezwykle rzadko zdarza się tak, że zaimportowany theme będzie wyglądał identycznie z tym który jest na "obrazku". Związane jest to z szeregiem dodatkowych rzeczy, np, dużo zależy od dodanych produktów, kategorii i ich zdjęć, konfiguracji wykorzystywanych modułów (szczególnie ich pozycji i wyłączenia tych zbędnych)

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://prestashop.test2.programowaniestron.pl/index.php zrobiłem tak z tym stylem :

http://www.prestashop.com/forums/topic/269238-free-theme-jewelry-store-prestashop-theme-154/

i jest biała strona po instalacji , a w preferencjach -> szablony nie ma teggo stylu jako zainstalowanego .

Z góry przepraszam że marudzę , ale chciałbym się nauczyć aby w przyszłości nie mieć pytań .

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More