Jump to content

Cart is empty when check out !


Recommended Posts

Hello,

My website is having this issue for some accounts ! but other could place orders normally! any one knows why? and how to fix

 

please share the url, is hard to say what is going on without access to the store

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...

Hai, 

 

I'm using PS 1.6.0.14. And its seem my cart get the same problem, which is empty when checkout. I did search and try all the solution in the forum, but its not working at all. Clear cache and all things suggested, I tried. Non is working. I'm not a programmer or expert in this coding world. But if you teach me step by step I will try. Please help. 

 

Thank you in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I am also having this same issue. I am currently on 1.6.0.14 and when you add an item to the cart, it only remembers the last one you added. When you go to checkout, the cart is empty. I have tried on several browsers & different computers with the same result. This was previously working.

 

I have tried many suggestions and nothing is resolving it for me so far.

 

Any assistance is greatly appreciated as we were just about ready to go live.

 

http://www.imaginiya.com is where you can test out our issue

Edited by Marianosc (see edit history)
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Marianosc,

 

Try a few things:

 

1) In Back office, turn off all ccc optimisations (Advanced Parameters->Optimization, just below Smarty block), and reload a product page. Then add the product and see if this works well.

If this indeed solved the problem, turn the four ccc options back on one by one and check after each added ccc optimisation if it still works. I guess one of these ccc optimisations gives the problems.

 

2) If option 1 didn't do anything: In Back office, turn off all caching (Advanced Parameters->Optimization, all over the page)

 
3) If that didn't help either: Did you upgrade your shop to 1.6.0.14? Make a backup of all your files, and then replace the files in /modules/blockcart/ for the files of PrestaShop 1.6.0.14 version. Maybe one or more files weren't upgraded correctly.
 
Hope one of these help (My guess no 1)
 
My 2 cents,
pascal

Share this post


Link to post
Share on other sites

PascalVG - Thanks for your suggestions, tried them all but sadly none of them worked. Ended up having to do a fresh install and restore from sql & image backups. Add to cart is fixed, but left with a small image issue as per my post "No image available and image upload issues in Backoffice"

 

Cheers,

 

Mariano.

 

Hi mariano, just want to ask, are your site are SSL enable?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi khairulaizat92 - no, the site is not SSL enabled at the moment. Why?

 

Hurmm, because im still looking for the bugs im suspected the SSL to be the problem, but it seems not the culprit. Im suspecting SSL due to some other forum such as opencart also reported "SUDDEN EMPTY CART" hapened.

 

And starting from 1.4 i didnt face any of the issues until im upgraded to 1.6 (I Also have done a fresh install and it still the same). The problem are not regularly occured, i have open this kind of thread before, but nothing helped me. Somebody has also opened the bugs report at the github, but still it doesnt solved anything.

 

And as this happened by "SUDDEN" which meaning some times it does happened regularly and sometime it didnt happened at all, its hard for the expert like vekia and others to try it. When they tried at my site before, even when it happened, they cant create the same situation on their side, even with error report are enable, it doesn't shows anything. it quite pissed me off when it happened.

 

I have tried ALL of the suggestion but nothing solved it. As it happened "SOMETIMES" make it a headache as when it happened it will happened 3-4 times before the problem suddenly disappeared it self. Hope one day somebody will find a way to solved this. And it causes me to lost around 10-20% of my customers.

Edited by khairulaizat92 (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai, 

 

I'm using PS 1.6.0.14. And its seem my cart get the same problem, which is empty when checkout. I did search and try all the solution in the forum, but its not working at all. Clear cache and all things suggested, I tried. Non is working. I'm not a programmer or expert in this coding world. But if you teach me step by step I will try. Please help. 

 

Thank you in advance.

 

I figure it out!!! Its in Geolocation... just update it..then it work... :D Hope everyone have same solutions as me. Good luck.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 6 months later...

Hi Guys! I solve it after many tries..

 

The one that fix my Empty Cart after check out is Disabling all CCC in Advance Parameters->Performance..make an order and checkout and working fine. Then I Enable back again all CCC (COMBINE, COMPRESS AND CACHE).

Edited by bluegene37 (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 10 months later...

I figure it out!!! Its in Geolocation... just update it..then it work... :D Hope everyone have same solutions as me. Good luck.

 

Worked for me :) wow Geolocation.... need great imagination to tweak that one!!! Great job!!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

I figure it out!!! Its in Geolocation... just update it..then it work... :D Hope everyone have same solutions as me. Good luck.

 

OMG thank you!!! I couldn't figure it out and searched for hours!

In Prestashop logs I had the following error: "Frontcontroller::init - GEOLOCATION is deleting a cart".

In Preferences > Geolocation, it was already deactivated. I simply saved it, without changing anything, and it worked again!

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...

Thanks for the solution!
By chance I found the error message

Backoffice > Advanced Parameters > Logs
Frontcontroller::init - GEOLOCATION is deleting a "cart


By googling "Frontcontroller::init - GEOLOCATION is deleting a cart" I found this thread. Then I played with geolation. This has never worked for me. It has trouble with the loose format of UK postcodes so I have always avoided it, but I had to download the special .gz file that it mentions on the menu, upload it to where it says, uncompress, and then turn plenty of options on that geolocation page off and on again a few times before leaving them turned-off.

I had an overlapping problem solved at the same time. My javascript console discovered that the shopping cart failed to call a thumbnail picture of the product.

example.com/img/p/en-default-home_default.jpg is called rather than
example.com/img/p/1/0/1/101-home_default.jpg

So this is solved as well.

I will put a link back from the stupendously long thread at 

https://www.prestashop.com/forums/topic/392573-solved-empty-cart-problem-1609/
...if there isn't one already, so that people can find this solution to try along with all the other things to try

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More