Jump to content
mimpro

Malaysian Prestashop Developer / Designer / User / Etc..

Recommended Posts

Hi Community..

I would like to know whether in this forum is there anybody from Malaysia? It is good to know with any other Malaysian here and we might benefit each other in terms of knowledge sharing and social ( well, we might speak Malay here.. of course!).

I am new to Prestashop but I find that Prestashop is really nice open-source platform for e-Commerce based website. If you do feel the same then we are now buddies.

Feel free to reply here and hopefully we can gather virtually here (or perhaps.. in real if possible).

My main purpose on this thread is to gather Malaysian Prestashop Community..
Hope this thread is useful to you.

Malaysia Boleh!

______________________________

 

                UPDATE
______________________________

 

 

Well, here is a good news. Payment modules are ready for :
 
  1. Maybank 
  2. CIMB 
  3. Public Bank 
  4. Ambank
  5. RHB  
  6. Affin Bank
  7. Alliance Bank 
  8. Hong Leong Bank 
  9. HSBC 
  10. OCBC

    *You may use more than 1 modules together and no conflict between modules. No errors. Tested on live Prestashop websites. 

For PS Version 1.6++ (these modules were customized and improvised to provide easier and simpler checkout experience.)

 

I will share much more about this in future (maybe a video on how these modules could be wonderful for Prestashop fan here)

You may whatsapp me Dudy 01112829398

Edited by mimpro (see edit history)
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi. im from malaysia. i am new to prestashop.

 

saya sedang mencari jawapan untuk bank transfer. saya sangat menghargai jika anda boleh membantu saya.

 

maaf. saya kurang fasih berbahasa inggeris. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jajan.

 

Maaf agak lambat. Saya sedang outstation. 

 

saya sedang mencari jawapan untuk bank transfer. saya sangat menghargai jika anda boleh membantu saya.

 

Apa soalan mengenai bank transfer?
Atau senang cerita.. kau guna apa? Maybank? CIMB? atau apa? 

Saya boleh tolong. hubungi saya 011-1 2829 398 whatsapp pun boleh..

Bro Jajan duduk area maner?

Share this post


Link to post
Share on other sites

saya baru blajar guna prestashop. bahagian payment tu, saya nak guna online banking sahaja. maybank dan cimb. saya try ipay88 dan MOLPay tapi semua tu kena register as merchant dulu. 

 

Saya tinggal di ampang.

Edited by jajan (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oohh..

 

bab payment. kalay nak untuk cimb dan maybank nanti saya buatkan dan pass pada awak.

 

kalau nak lebih global guna paypal aje..

 

awak jual apa? boleh tgk web? ni buat sendiri ke atau buat web untuk orang (designer/consultant)..

Share this post


Link to post
Share on other sites

saya buat blogshop ni utk kegunaan sendiri. bisnes kecik2. jual aksesori & fashion wanita. skang ni fokus kat malaysia je. tak nak guna paypal lagi buat masa ni. 

 

terima kasih tuan sudi membantu saya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saya sedang outstation dan kebetulan ada document submission perlu diselesaikan. Documentation works.. Argghh! 
Dalam selepas 3-4 hari baru ok. Boleh tunggu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI semua...

 

saya salah sorg pengguna prestashop kat malaysia..

 

start guna since version 1.1 lagi... setakat ni banyak jugak la web saya buat guna prestashop.. mostly utk client saya la..

 

skrg baru nak buat utk diri sendiri...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi biz plan.

 

kalau start dari v1.1 kira otai dah ni.. terima kasih atas sudi bertandang di post ini..

nak tanya juga.. berapa average rate 1 web shop cart utk Prestashop?

 

guna standard/free theme berapa?

guna custome theme berapa?

 

tutorial ajar cara guna caj tak?

 

HI semua...

 

saya salah sorg pengguna prestashop kat malaysia..

 

start guna since version 1.1 lagi... setakat ni banyak jugak la web saya buat guna prestashop.. mostly utk client saya la..

 

skrg baru nak buat utk diri sendiri...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jajan.. sori masih sibuk sangat lagi ni.. huhu. tak sempat nak godek code..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi biz plan.

 

kalau start dari v1.1 kira otai dah ni.. terima kasih atas sudi bertandang di post ini..

nak tanya juga.. berapa average rate 1 web shop cart utk Prestashop?

 

guna standard/free theme berapa?

guna custome theme berapa?

 

tutorial ajar cara guna caj tak?

Sudah nak letak berapa cas.. sbb ramai sgt player yg kat luar tu buang harga... kadang2 terpaksa based pada user punya bajet..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jajan.

 

Maaf agak lambat. Saya sedang outstation. 

 

 

Apa soalan mengenai bank transfer?

Atau senang cerita.. kau guna apa? Maybank? CIMB? atau apa? 

 

Saya boleh tolong. hubungi saya 011-1 2829 398 whatsapp pun boleh..

Bro Jajan duduk area maner?

Saya juga berminat untuk Blok yang saudara hasilkan. Macam mana dengan Maybank2u Pay Servis, boleh ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salam,

Sebenarnya kesian dekat user Malaysia terutama sekali yang berbahasa Melayu, ada sedikit kekangan didalam arena ini disebabkan bahasa Melayu bukanlah bahasa IT. Terpaksa guna bahasa Indonesia untuk buka topik ini.

Edited by farid.zenon (see edit history)
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menarik tapi ini je ke yang ada? aku rasa mostly x perasan pun kewujudan komuniti nih kowt, dorang kebanyakan nyer gi kat forum bi kowt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm.. memang begitulah. Thread ini dibuka semata-mata mahu mengenali berapa ramai yang mahu berhubungan sesama sendiri Malaysian yang minat Prestashop. 

Jadi kalau kita dapat kenal sesama kita, alangkah bagusnya. Memang tak dinafikan kita tidak terkedepan dalam IT ni, tapi tak bermakna ia tiada langsung. Sebelum saya juga masih mengikuti forum BI, kerana mereka lebih meriah thread2nya.. tapi perasaan kalau boleh berkomunikasi dalam bahasa Melayu di forum Prestashop adalah satu perasaan yang diimpikan setiap Malaysian. 

 

Malah, tujuan utama thread ini dibuka bukan pula untuk melawan thread2 BI, tapi ianya sekadar ingin mengumpulkan Malaysian Prestashopper semata-mata.. Jadi saudara-saudari yang singgah di thread ini amat bermakna kerana ianya melambangkan ada juga rakyat Malaysia yang berjuang di arena Prestashop ini; anda bukan keseorangan.. hehe

 

Jadi, anggaplah Thread ini sebagai permulaan jika anda suka untuk mengenali Prestashopper di Malaysia..

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beres je, kalau kita dapat kumpul ramai pun bagus gak, nanti bleh request bukak komuniti sendiri yg special, translator aku rasa aku bleh membantu translatekan thread2 support yg ada..insyallah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm.. memang begitulah. Thread ini dibuka semata-mata mahu mengenali berapa ramai yang mahu berhubungan sesama sendiri Malaysian yang minat Prestashop. 

 

Jadi kalau kita dapat kenal sesama kita, alangkah bagusnya. Memang tak dinafikan kita tidak terkedepan dalam IT ni, tapi tak bermakna ia tiada langsung. Sebelum saya juga masih mengikuti forum BI, kerana mereka lebih meriah thread2nya.. tapi perasaan kalau boleh berkomunikasi dalam bahasa Melayu di forum Prestashop adalah satu perasaan yang diimpikan setiap Malaysian. 

 

Malah, tujuan utama thread ini dibuka bukan pula untuk melawan thread2 BI, tapi ianya sekadar ingin mengumpulkan Malaysian Prestashopper semata-mata.. Jadi saudara-saudari yang singgah di thread ini amat bermakna kerana ianya melambangkan ada juga rakyat Malaysia yang berjuang di arena Prestashop ini; anda bukan keseorangan.. hehe

 

Jadi, anggaplah Thread ini sebagai permulaan jika anda suka untuk mengenali Prestashopper di Malaysia..

 

Jom facebook group

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jom facebook group

 

Mana facebook group nya? boleh gak create

 

hi all

saya pun ada masalah yang sama

siapa ada module online transfer maybank/cimb?

 

module direct ke? bukan bende nih kne eregister merchant account dgn bank dulu kn? Sory andai aku salah, sbb aku pun x pernah guna direct module lagi, aku just guna "Bankwire" transfer je, aku letak no akaun aku dalam tuh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. Siapa ada cara integrate webcash dengan Prestashop? ada module ke kat pasaran?
Mimpro tahu?

Edited by Lance Chan (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salam.

 

Apa khabar? Saya sangat2 baru dalam bidang e-commerce. Just installed my Prestashop. Tapi macam mana nak install Paypal module for Malaysia?

 

Many thanks.

Pink.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Untuk Paypal di Malaysia, you boleh download paypal Europe, isi tempat kosong untuk API.

Itu sahaja ;)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

anyone can recommend Malaysian hosting provider that has good Prestashop installation?

 

I have tried https://www.shinjiru.com.my/ but it always crashed when I tried to do Prestashop v1.0.6.8 Multistore function.

 

I also hosted at www.ipxcess.com but they cannot support my Prestashop installation

 

 

any feedback is welcome.

 

TQVM

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

nggak ada sub-thread bahasa melayu kah? disini kan sub-thread bahasa indonesia  :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salam.. Idup lagu tak thread nih? Boelh share online store korang tak? Nak ambil inspirasi :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Untuk Paypal di Malaysia, you boleh download paypal Europe, isi tempat kosong untuk API.

Itu sahaja ;)

 

Lupa nak cakap, thanks Lance. Sekarang masalah nak integrate shipping carrier untuk international delivery. Ada sesiapa yang tau XML coding? Saya dah ada semua details (API, etc) untuk enable/integrate shipping carrier (DHL/USPS) dalam website, tapi taktau macam mana nak implement. Sebab dia takde module. Siapa2 yang sudi bantu, sila tampil. Terima kasih banyak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salam.. Idup lagu tak thread nih? Boelh share online store korang tak? Nak ambil inspirasi :)

 

Online store Prestashop, -- www.pinkierthanblue.com

Online store Google Sitebuilder -- www.insangpari.com.my (gallery, still under construction after renewing the theme)

 

Jemputla masuk. What's yours?

Share this post


Link to post
Share on other sites

anyone can recommend Malaysian hosting provider that has good Prestashop installation?

 

I have tried https://www.shinjiru.com.my/ but it always crashed when I tried to do Prestashop v1.0.6.8 Multistore function.

 

I also hosted at www.ipxcess.com but they cannot support my Prestashop installation

 

 

any feedback is welcome.

 

TQVM

 

I don't know about Malaysian hosting with Prestashop. But I'm using Siteground, FYI. Auto installation, and very good customer service -- livechat & instant ticket reply.

 

What are you using right now?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Online store Prestashop, -- www.pinkierthanblue.com

Online store Google Sitebuilder -- www.insangpari.com.my (gallery, still under construction after renewing the theme)

 

Jemputla masuk. What's yours?

Ahlaami.com.. But nothing there yet.. Cuma default template. Baru nak belajar buat. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

hi all

anyone can help get me the module online transfer maybank?

 

thanks in advance

 

Like my webpage?

www.ProtectMyPhoneMalaysia.com

Like this?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Like my webpage?

www.ProtectMyPhoneMalaysia.com

Like this?

 

got the module online transfer maybank?? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

got the module online transfer maybank?? :)

I alter it from bank wire myself.

Do you want that module?

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you would like to made payment via local bank transfer, you may consider iPay88 payment gateway, please note that there will be additional chargers / registration fee from iPay88.

 

You may see how it works via booking movie ticket in TGV cinema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For easy setup just go for paypal. for local bank transfer there is no free module.

 

 

 

camen.me

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sy baru jumpa thread ni .. HArap masih aktif ../

 

Hi sy newbie menggunkan prestashop. Sekarang sy guna latets prestashop ver 1.6.09 kalau x silap. sy perlukan payment module seperti bank in. phone order untuk local bank seperti maybank & cimb.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Like my webpage?

www.ProtectMyPhoneMalaysia.com

Like this?

Lance Chan, how to create the payment module such as Maybank2U?

 

Teach me please...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recently no function provided by CIMB.

For Maybank, you have to apply merchant account from Maybank.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recently no function provided by CIMB.

For Maybank, you have to apply merchant account from Maybank.

Ok, tqvm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recently no function provided by CIMB.

For Maybank, you have to apply merchant account from Maybank.

 

How to create Bank Transfer / Cash Deposit module as in your online store?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You may modify from Bank Wire module. Edit the coding from that module there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Lance Chan, i wonder if you could help me out on this.

 

installed prestashop version 1.6.0.11, installed paypal as one of the payment option, was trying on your modified bankwire module but upon check out, upon choosing the payment option via your payment module, it come up with error 404, it seems like the prestashop system couldn't find the payment page nor the confirmation page. I guess its compatibility issues or something, is there any way ya could help me out on this matters?

 

Ray

 

p/s : tried the normal bankwire module still came out error 404 like my bitpay module, the only one working would be paypal :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Lance Chan, i wonder if you could help me out on this.

 

installed prestashop version 1.6.0.11, installed paypal as one of the payment option, was trying on your modified bankwire module but upon check out, upon choosing the payment option via your payment module, it come up with error 404, it seems like the prestashop system couldn't find the payment page nor the confirmation page. I guess its compatibility issues or something, is there any way ya could help me out on this matters?

 

Ray

 

p/s : tried the normal bankwire module still came out error 404 like my bitpay module, the only one working would be paypal :wacko:

 

 

I am sorry. I am not good in coding. Therefore I do not know how to solve your problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone,

I faced some problem regarding payment transaction.

I just want to know is it possible if i want to add upload transaction prove page in prestashop.

Means that, i just allow cust to bank in manually an just upload transaction slip at that page.

Anyone can help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everybody! I am coming back to this thread. Lately I'd been involved with Customized Web Developments. It's my bread and butter. I do Drupal and Prestashops.

 

Well, here is a good news. Payment modules are ready for :

 

  1. Maybank
  2. CIMB
  3. Public Bank
  4. Ambank
  5. RHB  
  6. Affin Bank
  7. Alliance Bank
  8. Hong Leong Bank
  9. HSBC
  10. OCBC

These modules improvised with these features:

  1. Improved pre-payment page
  2. Improved post-payment page
  3. Improved email information
  4. together with B. Melayu translation. 

These modules are for Prestashop 1.6++ 

 

Where your buyers will easily follow the payment process, and there is a login link straight to online banking. Then there is also link to send proof of payment either PDF of snapshot of ATM receipt. These modules evolved time by time since I always encountered with web owner and clients feedback. We finally complete it well. The process to finalize the code are quite time consuming, but you need not to worry. Just enjoy the solution and happy selling with your Prestashop.

A website for these will be created, but for time being, whatsapp me 01112829398 [Dudy] if you feel you really interested now.

 

 

PS: anybody need a personal Prestashop class? I am available to help you KL/Selangor area only. Need a fresh Prestashop Design? I can do for you too. Cheers!

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Prestabuddy!

 

Today I want to invite all of you to visit my simple website and try a demonstration test for payment modules which has been innovated by me. It is free to test, but i am sorry some time the server is too slow responding (shared server..duh!)

 

Demo site: http://paymentmodule.mimpro.my/demo

 

Demo backoffice : http://paymentmodule.mimpro.my/demo/demo-login

  • email: moduletester21@gmail.com
  • password: tester777


Nevertheless, be my guest to visit the main web here: paymentmodule.mimpro.my

 

Cheers!
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I am looking for Designer in Malaysia who is familiar with customizing Prestashop themes and doing beautiful graphics. Please PM me if interested.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi mybufo. I am interested and please whatsapp me 01112829398

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nak tanya, apsal gambar yg dipost kat widget from (daripada libary gambar) tak keluar and digantikan dengan gambar 'broken image icon'???

 

Post kat mana2 pon mmg keluar gambar broken image icon je...

 

boley tolong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nak tanya, apsal gambar yg dipost kat widget from (daripada libary gambar) tak keluar and digantikan dengan gambar 'broken image icon'???

 

Post kat mana2 pon mmg keluar gambar broken image icon je...

 

boley tolong?

Biasanya ia masalah kat friendly url. Cuba main2 turn off/on friendly url dan tgk hasil. Nak analyze pun tak tau camner sebab website untuk reference tak disertakan. Tapi cuba dulu ye.. setting friendly url ada kat Preferences>SEO & Urls (cari Setup Urls -- Friendly Url)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys, did you make any changes for the tax after GST?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salam semua. Saya programmer bekerja di Cyberjaya dan juga freelance. Saya ada experience dengan CakePHP, WordPress dan pelbagai CMS. Boleh develop plugin jugak. Untuk payment module, boleh contact saya di arafatx@gmail.com / (+6) 0136286523 (Whatsapp) kalau nak integrate kat website.

 

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Prestabuddy!

 

Today I want to invite all of you to visit my simple website and try a demonstration test for payment modules which has been innovated by me. It is free to test, but i am sorry some time the server is too slow responding (shared server..duh!)

 

Demo site: http://paymentmodule.mimpro.my/demo

 

Demo backoffice : http://paymentmodule.mimpro.my/demo/demo-login

  • email: moduletester21@gmail.com
  • password: tester777

Nevertheless, be my guest to visit the main web here: paymentmodule.mimpro.my

 

Cheers!

 

does the payment module have call back action? for example, after customer have made a payment, does it automatically update the payment status ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arafat, at the moment the modules are like replacing default bankwire module. If you familiar with bankwire Prestashop, you understand the purpose of this is for accepting payments via ATM, bank transfer from counter or direct bank transfer from online banking. Just some improvement on the overall system bit, for the database separation, which most of people when doing 'rename' method on the tpl files only, the complication gets into the invoice, emails, order records and order-state (payment status). So customers can install 2 or more b bank modules without facing the complication of 'bankwire' status, which is confusing.

 

Updating payment status is not auto, as if ATM, people will show you receipt, and no way you can get this auto. But inside the module also bank link to go for direct bank for the direct online transfer (debit transfer). You will get notification by bank's sms/email once the payment approved. 

 

It is normal module for people who don't ready yet to pay extra cost in opening merchant accounts, and transaction fees. So, no additional cost as bank transfer is direct, and it is just a matter of verify the payment module, in back office.

The autobank with API is under planning, and if you like to join me, we can discuss more, sure it will be an interesting idea, but at the same time, those payment type is already covered by I-Pay and Molpay in Malaysia, and it is free. However, for autobank status payment, each account holder must get permission from bank to get access (PMA, etc) and that is too complicated for small business and part-time business basis.

 

Like Paypal, even if it is integrated to update the payment status, still, the rest of the process, is manually update (preparation and delivery).

Share this post


Link to post
Share on other sites

i'm currently using prestashop platform. alot of things need to be learn enhance it.

just sharing:

currently i'm using eghl to plugin payment, its works well. of course , need apply as merchant.

i hope my website can be run like 11street, i know , your will be bluff me. but i'm aim to do that.

do you guys have any good experience with prestashop? might pm me.

BTW, THIS IS MY WEBSITE. WWW.ESYSTEM.COM.MY

 

FEEL FREE TO VISIT OR ANY INQUIRIES, PLEASE DO NOT HESITATE SHARE WITH ME.

SHARING IS CARING.

Edited by esystem (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi saya baru dalam prestashop 1.7.

saya nak tanya macam mana kita nak pos blog/article ya?

ada yang boleh bantu atau tutorial kan ?

boleh hubungi saya di admin@jster-tech.com

 

Terima kasih

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/16/2019 at 9:55 AM, jster said:

Hi saya baru dalam prestashop 1.7.

saya nak tanya macam mana kita nak pos blog/article ya?

ada yang boleh bantu atau tutorial kan ?

boleh hubungi saya di admin@jster-tech.com

 

Terima kasih

Prestashop di bina untuk e-commerce (jual beli barang) bukan untuk blogging. BTW, kalau nak feature blogging, boleh guna module 3rd party..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Everyone,

I am new to Prestashop too. Currently using Prestashop 1.7.

I have a question pertaining to PIXEL ID. PIXEL ID should be the same la kan, those in Ads Manager and in our Website?

Ke not necessary?..

tq~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.. baru nak cuba prestashop 1.7.. nak install module payment billplz...so ada problem..tgk guide mcm senang bila dah buat tak boleh install pon module tu..

any pakar2 boleh bantu.TQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mimpro Hai, saya baru je cuba prestashop ni untuk e-commerce website . saya nak tanya mcm mana nak intergrate payment gateway sama ada menggunakan ToyyibPay atau BillPlz? sesiapa boleh bantu saya tak untuk memahamkan integration payment gateway., thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
On 6/1/2020 at 4:29 PM, BoshLog said:

@mimpro Hai, saya baru je cuba prestashop ni untuk e-commerce website . saya nak tanya mcm mana nak intergrate payment gateway sama ada menggunakan ToyyibPay atau BillPlz? sesiapa boleh bantu saya tak untuk memahamkan integration payment gateway., thank you.

Boleh PM saya untuk maklumat lanjut.  Kalau nak integrate macam biasa biasa:

Pergi dekat github ada salah satu developer yg develop billplz module

Tapi sebelum integrate memang kena daftar dulu account dengan mereka

 

 

Edited by arafatx (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More