snejku Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 Witam. Czy jak zainstaluję nowy szablon do swojego sklepu i go uruchomię, a następnie będę chciał wrócić do szablonu domyślnego to będą w nim zapamiętane moje modyfikacje? Pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 zależy o jakich modyfikacjach mowa, proszę o ile to możliwe nieco rozjaśnić sytuację. dajmy na to, że: 1) dokonujesz zmian w "defaultowym" template (nie edytujesz plików modułów) 2) instalujesz nowy szablon i go uruchamiasz 3) przywracasz "defaultowy" template - wszystko wygląda tak jak przed uruchomieniem nowego szablonu, wprowadzane zmiany są widoczne inny scenariusz: 1) dokonujesz zmian w "defaultowym" template ale przy okazji modyfikujesz ustawienia modułów 2) instalujesz nowy szablon i również modyfikujesz moduły 3) przywracasz "defaultowy" template - zmiany wprowadzone do szablonu są widoczne (takie jakie powinny być) natomiast to co zmieniłeś w modułach w punkcie 2 jest również widoczne, nie masz opcji na przywrócenie ustawień z punktu 1 jeżeli chodzi o coś innego, daj znać Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
snejku Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 Chodzi o to, że mam interesujący template, ale chciałbym go na razie tylko testowo zobaczyć jak będzie u mnie wyglądał, ale nie planuję wprowadzać w nim zmian dopóki nie zdecyduję, że go na pewno zostawię na stałe. W obecnym template defaultowym zmiany były robione m.in. slider wyciągnięty w top, dodanie wyświetlania cen brutto w karcie produkty itp. Rozumiem, że w takim przypadku jeśli nowy template mi jednak się nie spodoba to powrócę do starego bez żadnych strat? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts