Jump to content
tpeigne

[Free] Simple Responsive Theme 1.5.x

Recommended Posts

Looks great, thank you very much for sharing. Will try it now and give feedback :)

Edited by Snade

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tpeigne Hello, nice theme and thanks for sharing. I tested your theme but the module does not load images ResponsiveSlider and gives an error if you try to delete them. You can check and post the correct module?.

 

Thanks for your cooperation

 

Salsero76

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Salsero76 and thank you for your feedback,

 

I just tried the module on the 1.5.2.0, 1.5.3.1, 1.5.4.0 and 1.5.4.1 version of PrestaShop and didn't find any bug.

 

Which version of PrestaShop do you use ? Can you post a screen with the error ?

 

Thank !

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Salsero76 i'm currently checking my module for errors, in witch environment are you (LAMP, WAMP..?) and does the system is able to write and read in the images folder of the responsiveslider module?

 

@centro no problems for me, check your connection, but no problems detected on GitHub

Share this post


Link to post
Share on other sites

Then I do the test online.

 

When I insert load image from FTP and appoint nano-1 or 1-touch, no problem. If I name with other names I have the problem that does not display images.

 

Now I do not know if it is a problem of DB or writing to file php

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ok problem solved.

 

I checked the db and image as well as not be loaded, is renamed.

I solved it by replacing the name of the image in the db with that previously uploaded via FTP.

Edited by SALSERO76

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good point for you salsero76!

 

In my module, when a new slide is submitted, the new image uploaded is renamed with the md5 of the current date, I will check this point in the beginning of the next week.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great job, Thanks for sharing, but, it is posible to do a carousel in the first row (ipods), to show a arrow for the next and previous product. For example, if i have 4 ipods (products in ipods category), the row show only 3, then i push next button to show de next ipod product.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great theme tpeigne, I to have a problem with the slider. It does not show pictures at all.

The test pictures arent showing as wel. Can this be because I did not installed the test products?

 

thnx

Share this post


Link to post
Share on other sites

@JoseLuis84 sorry but it is not possible for the moment, check the Foundation docs in order to modify your own theme : foundation.zurb.com/old-docs/f3/

 

@Stfn what is your error ? I have tested my module with all 1.5.x version of PrestaShop and did not found any error. What is your version of PrestaShop and what is your default language ? Thanks !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

 

I am gonna install the theme on my store now. But i just have a little question. Do i really have to unhook every modules before the installation? Even the ones from stats and admin? Can i hook them back after the installation?

 

Anyone has tried with multistore?

 

I am on 1.5.4.1

 

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello nuttis,

 

In fact you don't have to unhook all your modules. You can keep admin and stats modules installed, but if you want to install the theme on your main site, you will have to unhook front office default modules and replace them by those on the github repository. This is because i haven't redeseigned all the default modules but you can adapt them by editing .tpl files and adapt them in order to be responsive.

 

My theme is compatible with multistore. For example on my test environment, i have one store with my theme and my modules installed on it and on a other store, i have installed the default theme and both work well !

 

Thanks !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.

I have presta 1.5.4.1 and I dont know whay I cant install this theme. I unhook every module before the installation and after instalation I reset all modules but my site does not look like it should. Can any one tell me what I am doing wrong.

And tnx fot theme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Very nice theme, thank you for sharing.

I've installed today and everything is ok. I just noticed that the top bar is not in its correct position.

That is, it should be located above the logo image.

It's not a big problem, but if it would be upper, the page would be more graphically balanced.

I've notice that rukristin has the same problem on his shop.

Here's how I'm seeing now the new shop (the top bar is red rounded):

 

newtemp.jpg

 

Suggestions?

Many thanks for attention!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks so much for this theme. It's a very useful place to start, and clearly you've put a lot of work into it.

 

I'm using it as a base for a new theme. Like some of the other posters, I've had problems with the current code on the repository. I'll post my solutions to this thread as I find them.

 

The first probably represents a feature still in beta, but the current template for the product page seeks to load an image type not generated by default - product_resp. In product.tpl, on line 187, replace

<img src="{$link->getImageLink($product->link_rewrite, $cover.id_image, 'product_resp')}" {if $jqZoomEnabled}class="jqzoom" alt="{$link->getImageLink($product->link_rewrite, $cover.id_image, '')}"{else} title="{$product->name|escape:'htmlall':'UTF-8'}" alt="{$product->name|escape:'htmlall':'UTF-8'}" {/if} id="bigpic" width="450" height="450" />

with

<img src="{$link->getImageLink($product->link_rewrite, $cover.id_image, 'large_default')}" {if $jqZoomEnabled}class="jqzoom" alt="{$link->getImageLink($product->link_rewrite, $cover.id_image, '')}"{else} title="{$product->name|escape:'htmlall':'UTF-8'}" alt="{$product->name|escape:'htmlall':'UTF-8'}" {/if} id="bigpic" width="450" height="450" />

 

If you have something in mind for this feature (responsive images?) please let us know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To fix JQZoom (which is broken by Foundation's maxwidth:100% CSS property), add the appropriate version following to simpleresponsivetheme/css/product.css:

 

 

/*fix JQZoom (default library)*/

div.zoomdiv img {

max-width:none;

}

 

 

/*fix jQzoom Evolution */

div.zoomWindow img {

max-width:none;

}

 

For details about integrating JQzoom Evolution into Prestashop, visit http://www.zod.it/it/blog/prestashop-jqzoom-senza-thickbox-upgrade.html

 

(It's in Italian. Google translate messes up the code, so you'll want to copy from the original.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sabrina_it hello sabrina_it and thanks for your comment, your problem is a module position problem. The module responsivetopbar is under the module responsivelinks.

 

In the administration, in module positions section, switch the position between the 2 modules and it will fix your problem.

 

For more help you can check the online documentation available here : http://doc.prestashop.com/display/PS15/Managing+Modules+and+Themes in the module position section.

 

@britalb thanks a lot for your feedback it's cool! You're right for the image type. I have created a custom image type for the product page called product_resp, because the default image width and height for the product page is too small.

 

So the solution for this bug is to create a custom image type called "product_resp" with 450 in height and 450 in width and available for the product page.

 

I will update my readme file on github, but I can't right know, I will update the file next week. But you can fork me on github and suggest me an other version of the readme file!

 

Regards,

Thomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Thomas and thanks for a nice theme! I did install it on my web server but have one question: the price for the featured products on home-page is shown without VAT. If I click an item to view the product details the price is shown including VAT. Is there any way to show prices incl VAT on the home page as well?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Thomas and thanks for a nice theme! I did install it on my web server but have one question: the price for the featured products on home-page is shown without VAT. If I click an item to view the product details the price is shown including VAT. Is there any way to show prices incl VAT on the home page as well?

 

Hello menhir ! I've just pushed an update for the module responsivehomefeatured on github in the master branch !

 

Thomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello menhir ! I've just pushed an update for the module responsivehomefeatured on github in the master branch !

 

Thomas

Thanks! The VAT (tax) works perfect on this new version. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helo, I installed your template (very nice) and I have problem with "Responsive top bar". Blockcart is unhook.

 

 

1.jpg

 

 

If I want to configure getting an error

 

2.jpg

 

Can you help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello tom100,

 

You have to put the PrestaShop module blockcart in your modules folder. It's beacause i use the ajax-cart.js for the responsivetopbar module, i will remove the dependency as quick as possible.

 

Thanks !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

How do I unhook my modules and how do I know wich ones are part of my front office ?

 

Thanks

Alex

 

Select Modules -> Positions, select the modules and click the Unhook-button at top (or bottom) of the list. In my installation all modules on the positions page was for front office.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have noticed that the image upload function in Responsive Slider don't work in my installation. When I create new images everything is saved (incl a new image file name) but the image is not uploaded to correct folder. Here is how I solved it:

  1. Create all images you want in the slider with text/url etc and don't mind that the image isn't shown.
  2. Open the front office page to view the slider. The slider will show "flying question marks".
  3. For each of the question mark images, right click on the image and select properties in the menu (different names depending on browser you use, but you will probably find it).
  4. In the properties window, copy the image file name.
  5. Find the image on your hard drive and rename it to the file name you copied in step 4.
  6. Redo step 3-5 for each image in your slider presentation. When done:
  7. Copy all the renamed image files to the folder /modules/responsiveslider/images and voila, the images are shown in both front and back office.

Hope this will help if you get the same problem!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I'd like to first say thank you for this excellent theme. However, I am encountering a problem with the responsive products featured module - I cannot set a number of products to display. If I add a new category, I can choose which category I need without problem, but I have this option 'choose your product page' which will only allow one choice, and I see no way to choose how many products display. As a result, even categories that have several products only display one on the homepage.

I'm new to Prestashop so I'm sure it's something simple that I'm missing, but it's got my stumped. Advice would be most welcome! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I'd like to first say thank you for this excellent theme. However, I am encountering a problem with the responsive products featured module - I cannot set a number of products to display. If I add a new category, I can choose which category I need without problem, but I have this option 'choose your product page' which will only allow one choice, and I see no way to choose how many products display. As a result, even categories that have several products only display one on the homepage.

I'm new to Prestashop so I'm sure it's something simple that I'm missing, but it's got my stumped. Advice would be most welcome! :)

I had the same question before, but the solution is simple: Add the same category again but with another product and the product will be added to the featured product part. It will not create several rows with same category but add the new product to the existing category row on the front office page. It is a free theme so I think we have to accept that everything isn't perfect. I, myself, am thinking about adding some kind of header saying that it is only featured product that is shown so customers don't think it's all products on the first page.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have noticed that the image upload function in Responsive Slider don't work in my installation. When I create new images everything is saved (incl a new image file name) but the image is not uploaded to correct folder. Here is how I solved it:

  1. Create all images you want in the slider with text/url etc and don't mind that the image isn't shown.
  2. Open the front office page to view the slider. The slider will show "flying question marks".
  3. For each of the question mark images, right click on the image and select properties in the menu (different names depending on browser you use, but you will probably find it).
  4. In the properties window, copy the image file name.
  5. Find the image on your hard drive and rename it to the file name you copied in step 4.
  6. Redo step 3-5 for each image in your slider presentation. When done:
  7. Copy all the renamed image files to the folder /modules/responsiveslider/images and voila, the images are shown in both front and back office.

Hope this will help if you get the same problem!

 

On which environment do you work, is it LAMP, WAMP or MAMP ? It's strange because i can't reproduce your bug on LAMP and WAMP..

 

I had the same question before, but the solution is simple: Add the same category again but with another product and the product will be added to the featured product part. It will not create several rows with same category but add the new product to the existing category row on the front office page. It is a free theme so I think we have to accept that everything isn't perfect. I, myself, am thinking about adding some kind of header saying that it is only featured product that is shown so customers don't think it's all products on the first page.

 

You're right menhir, maybe ergonomics of the module isn't very clear for everybody. But as you said it's a free theme like all the modules. If you want to add your contribution to the projet you're welcome, i've put the projet on github for that ! And i will merge your modifications on the project if you want..

 

Thanks !

Thomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, I'd like to first say thank you for this excellent theme. I am new to Prestashop. I can't figure it out how can I have product images in 2/3 format, so that the width of the picture fills the whole image box without white margins left and right, and the height is bigger then the width.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×