Jump to content
wojtekk86

Problem blad Internal Server Eror 500

Recommended Posts

Witam

 

Mam kolejny problem mianowicie przenioslem sklep na server vps wszystko fajnie dziala jednak mam modul s"search advenced index" jest on mi potrzeby do filitra produktow. Kiedy dodam nowe produkty i jakies ich cechy to dawalem wyczysc i po chwili dostawalem komunikat ze zostalo ddoane do bazy iles produktow i to wszystko dzialalo na serwerze netartu natomiast teraz po wybraniu wyczysc troche mieli i wywyala blad "Internal Server Eror". Bede wdzieczny za pomoc albo chociaz wskazowki gdzie szukac bledu .

Share this post


Link to post
Share on other sites

W pliku config/defines.inc.php znajdź około linii 27:

/* Debug only */
define('_PS_MODE_DEV_', false);

i zmień na:

/* Debug only */
define('_PS_MODE_DEV_', true);

Powinno pokazać się więcej informacji :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masz dostęp do error loga? Mam tu na myśli apache / php error log. Jeżeli tak, odpowiedź na 100% znajdziesz tam

Share this post


Link to post
Share on other sites

W takim razie musisz mieć okrojone te logi i nie wywalają błędów PHP :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rozmawialem juz z informatykiem z bizneshost i on stara sie znalezc co jest nie tak. Ja sprawdzilem praktycznie wszystko co moglem w prescie i wszystko jest ok. A problem jak narazie nadal jest nie rozwiazany a co za tym idzie bez tego serch indexa nie dziala mi poprawnie zaawansowany filtr produktow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedno jest pewne, skoro wywala internalkę, to jakaś "muka" jest w kodzie, nie ma na to rady. Może to być okrojony czas wykonywania skryptów (defaultowowo 30 sekund), mogą to być również jakieś braki w konfiguracji serwera (np. brakuje jakiejś biblioteki). Skoro jest błąd, w logach powinno coś być. Mam nadzieję że odnajdą to sprawnie i będize po problemie :)

 

pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

@wojtekk86

w preferencje > obrazki >

zmień jakość zdjęcia na .jpeg (jeśli masz .png, w wersji 1.5 jakiś bug się robi przez .png na niektórych serwerach). U mnie pomogło.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More