Jump to content

Akciós ár


gyula21
 Share

Recommended Posts

Köszi

A "Kezdés: x egység" az tulajdonképpen mit takar?

Hogy akkor jár az akció, ha x terméket vesznek meg belőle? (Mint pl amit a boltok szoktak csinálni, hogy ha 2kólát veszünk, akkor a második féláron van?"

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Sziasztok!

Furcsa dolog történt a webshop-omon: www.decoregalo.com Egy vevő megrendelt 35 db terméket (porta foto de ángel 20664). A termék eredeti áron 5,80€, de 50%-os kedvezmény van, így az árnak 2,90€ kellene, hogy legyen. A Prestashop a számlán mégis 3,40€-t számlázott ki a vevőnek. Ez hogy lehet?

Üdv Ákos

Share this post


Link to post
Share on other sites

A tegnapi beírásom óta volt még egy megrendelőm, aki végül nem vásárolt. Azt látom, hogy a kosárba betett 3 terméket de ott már magasabb áron vannak, mint a shop-ban, nyílván ezért nem is rendelte meg. Azóta csináltunk pár próbát és bizonyos vásárlóknál megváltoznak az árak az egész shop-ban amikor az illető bejelentkezik, mint vevő, de nem mindenkinél! Hálás lennék, ha valaki tudna segíteni ebben a problémában! Köszi Ákos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kedves Ákos,

 

az a gond hogy kevés az információ. Elsősorban a shop verziószáma kellene. Ezen kívül jó volna tudni esetleg megelőzte bármilyen cselekmény a történést, volt-e esetleg motorfrissítés, tpl-ekbe nyúlás, admin felületben bármi komolyabb módosítás, történt-e felhasználói csoport módosítás/létrehozás, kedvezmény módosítás, ilyesmi.

 

tisztelettel;

Attila

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kedves Attila,

Köszönöm a gyors választ. A verziószám: PrestaShop™ 1.4.7.3 Korábban az 1.3.... volt, de tavaly szeptemberben egy teljes összeomlás után upgradeeltük. A jelzett problémát sikerült megoldanunk, miután egész vasárnap dolgoztunk rajta. Az volt a gond, hogy bizonyos területi beállítások miatt egyes esetekben az ÁFÁ-t duplán számolta fel a rendszer.

Viszont van más kérdésünk, amiben szívesen vennénk a segítségedet. Az "elfelejtett jelszó" esetén a beírt e-mail cím elküldése után azt a választ kapom, hogy hiba az e-mail elküldése közben, pedig az e-mail cím jó, és nem érkezik e-mail!

Ezen kívül nem akar működni a saját cím módosítása, és az új cím hozzáadása sem.

Üdv

Ákos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kedves Ákos,

 

a legtöbb esetben a helyes tpl berakása meg szokta oldani ezeket a problémákat. Frissítés után szoktak ilyenek jelentkezni, szóval lehet hogy a jelszavas probléma, a cím módosítása már tavaly szeptember óta fennáll. Ez lehetséges?

Tehát a szokásos eljárás az, hogy először bekapcsolod a developer (vagy debug) módot:

config/defines.inc.php, 28-as sor:

define('_PS_MODE_DEV_', false);

állítsd "true"-ra, így:

define('_PS_MODE_DEV_', true);

 

 

Ha ez megvan, reprodukáld a hibát, és nézd meg van-e hibaüzenet. Ha van akkor ezen már el lehet indulni.

Érdemes az ehhez tartozó .tpl-t (példának okáért: password.tpl) kicserélni az eredetire (tehát az alap motorban lévővel), természetesen az eredeti fájlról mentést készítve előbb.

Ha esetleg tpl-t cserélsz, ne felejtsd el a force compile-t On-ra állítani a teszt erejéig.

Szerintem nézzük meg, van-e hibaüzenet, és ha van akkor mi is az.

Edited by pattila01 (see edit history)
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Igen, lehetséges, hogy a „forgot password” funkció már hónapok óta nem működik (vagy akár szeptember óta, vagy még régebben), de csak most vettük észre.

 

A debug mód bekapcsolása után (define('_PS_MODE_DEV_', true)) sincs ennél részletesebb üzenet (ezt kapjuk debug mód nélkül is): 01: Error occurred when sending the e-mail.

 

Érdekes, hogy angolul jön az üzenet, noha spanyol az oldal, és csak a spanyol nyelv engdélyezett a beállításoknál. Ha a vevő törzsben nem létező e-mail címet írok, akkor is angol üzenet jön (01: There is no account registered to this e-mail address.). Ebből talán az a következtetés vonható le, hogy nem találja meg a spanyol nyelvi fájlokat? Esetleg emiatt fut hibára a levélküldés?

 

Az admin felületen a levél tesztelése működik. Illetve a regisztrációkor is elmegy levél hiba nélkül. Csak a „forgot password” funkciónál ír hibát. Az admin beállításnál (Preferences/Email) a következő van beállítva: Use PHP mail() function (ahogy írtam, itt a test gomb ragyogóan működik).

 

A prestashop és decoregalo-s password.tpl-ek között csak a komment sorokban van eltérés, ezért nem látom értelmét kicserélni.

 

Prestashop:

* @copyright 2007-2012 PrestaShop SA

* @version Release: $Revision: 14008 $

Decoregalo:

* @copyright 2007-2011 PrestaShop SA

* @version Release: $Revision: 1.4 $

 

Ebből talán az látszik, hogy a theme verziója nem pontosan ugyanaz az mint az alapmotorban. De talán ez nem gond.

 

Van lehetőség valahogy debuggolni a „Error occurred when sending the e-mail” hibaüzenetet? Sajnos nincs fejlesztői környezetünk, hanem csak az éles portál létezik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hát mindenképp érdemes tesztkörnyezetet létrehozni ettől a hibától függetlenül is, mert elég könnyű, nem tart sokból.

 

Ha van kedved vegyél fel skype-on, sokaknak szoktam ott segíteni, talán ott többre megyünk.

 

Most be akartam regisztrálni a shopba hogy megnézzem a hibaüzenetet, hátha többet tudok mondani, de sajnos nem érhető el az oldal:

Ez a weboldal nem érhető el

Megszakadt a kapcsolat a következővel: www.decoregalo.com.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More