bubypl 0 Posted March 8, 2013 Witam Mam zainstalowaną prestashop 1.4.4.1. Zauważyłem problem przy bonach rabatowych. Pomimo, że zaznaczam przy tworzeniu bonu aby nie sumował się z promocjami, i np w drzewku kategorii odznaczam daną kategorię, to i tak po podaniu bonu, odlicza rabat od całego koszyka. Problem przy produktach promocyjnych na b.małej marży. Czytam i szukam już 2 dzień i nie widzę rozwiązania w internecie. proszę o pomoc jakieś sugestie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
vekia 8,855 Posted March 8, 2013 A jak sprawa wygląda w ustawieniach? Przy generowaniu bonu wybierasz odpowiednie pozycje i zapisujesz bon. Gdy wrócisz w ustawienia te wszystkie pozycje są zaznaczone / odznaczone poprawnie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
bubypl 0 Posted March 8, 2013 (edited) Tak jak wrócę mam odznaczone np. te kategorie dla, których bon ma nie działać, i odznaczone sumowanie z przecenami i bonami i nic, bon działa na cały koszyk na wszystkie produkty i kategorie. Zauważyłem, że jak w koszyku mam np. 3 produkty (dwa z listy dla, których bon nie powinien działać) i jeden z listy na który bon powinien naliczyć rabat- to rabat jest przyznawany od całej wartości koszyka. czyli. KOSZYK 1. produkt A 10zł 2. produkt B 10zl 3. produkt C 20 zł /produkt A i B- rabat nie powinien działać/ Suma koszyka 40zł, a rabat liczy od całości (40zł) a nie od produktu C 20zł Edited March 8, 2013 by bubypl (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
bubypl 0 Posted March 8, 2013 i nikt nie ma pomysłu? w ogóle używacie bonów rabatowych w prestashop 1.4.4.1? Może jakiś inny moduł polecacie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
bubypl 0 Posted March 15, 2013 Witam Panowie nikt nie używa bonów rabatowych??? Proszę o info, czy używacie bonów a jak tak z jaką wersją presty? A może płatny moduł, działający przetestowany pod 1.4.4.1???? Quote Share this post Link to post Share on other sites