Yenibosnaweb Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 merhaba arkadaşlar Sitemi 1.5.3 ile kurdum. hosting isimtescil.net ten aldım. mail gönderme işlevi çalışmıyor. sipariş verirken kayır olurken ya da müşteriye mesaj yollarken çalışmıyor. bu sorun genel bir sorun mudur nasıl çözeriz. şimdiden teşekkürler " Kendi SMTP parametreinizi ayarlayın. SADECE gelişmiş kullanıcılar " seçiyorum ve SMTP ayarlarını yapılandırıyorum gmail hesabıyla test mesajı gönderiyorum ama sistem otomatik olarak " PHP mail aracını kullan. çoğu serverlerde çalışır " konumuna geçiyor. sonra da mail falan gitmiyor bu sorunu nasıl çözeriz. yardımcı olan herkese teşekkürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Merhabalar, PS Yönetim paneli üzerinden mail gönderimi için SMTP 'yi seçin ve ayarlarınızı yaptıktan sonra test email göndermini deneyin, eğer test mail gönderimi başarıyla gerçekleşti ise, mail template ve bunların dil dosyalarını kontrol etmelisiniz. Karşılaştığınız hataları ilettiğiniz takdirde daha detaylı olarak yardımcı olmaya çalışabiliriz. Kolay gelsin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yenibosnaweb Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 mrb hocam yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim smtp ayarlarından gmail ayarlarını yapıyorum ve test mesajı gönderiyorum normal çalışıyor. ancak başka bir sayfaya gidiğ tekrar eposta ayarlarına baktığımda ayarlar eski haline dönmüş oluyor ve test mesajı göndermiyor. yaptığım değişiklik nedense kaydedilmiyor. o nedenle sitede hiçbir mesaj çalışmıyor. bu sorunu çözmek için ne yapabilirim acaba izinlerde mi problem var. teşekkürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Merhaba, Bu konuyu, gözden kaçırmışım kusura bakmayın sorununuz halâ devam ediyor mu ? Kolay gelsin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 sıkıntı hala devam ediyorsa veya aynı sıkıntı ile karşılaşanlar şunu deneyebilirler int. gmail smtp ayarları yazıp çıkan bilgileri kendi sitelerinden smtp ye yazmaları yeterli olur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hun2028 Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 ben kendi mail hesabimi veriyorum fakat test mail gönder dedigimde asagidaki uyariyi aliyorum sebeb ne olabilir... Expected response code(s) [250] but got response Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 ben kendi mail hesabimi veriyorum fakat test mail gönder dedigimde asagidaki uyariyi aliyorum sebeb ne olabilir... Expected response code(s) [250] but got response portlarda bir hata var sanırım. http://www.prestasource.info/mail-ayarlari-sorunlari-ve-cozumleri/ burdaki yazımıda okuyabilirsiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
burcukara Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 Merhaba Altius arkadaşın yasadığı sorunu birebir bende yasıyorum presta mail sistemı calısmıyor lütfen yardımcı olurmusunuz. Hosting firmam isimtescil.net verdiği bilgiler doğrultusunda prestada ayarları asağıdakı gıbı gırdım... Mail domain adı:www.domain.com SMTP Server :smtp.domaincomSMTP kullanıcı :[email protected]SMTP şifre :****Şifreleme :yokPort :587Aldığım Hata Aşağıdadır: Lütfen yapılandırmanızı kontrol edinExpected response codes 250 but got response 551 Sender address is not valid for your login. Check your email program settings. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 Merhaba Altius arkadaşın yasadığı sorunu birebir bende yasıyorum presta mail sistemı calısmıyor lütfen yardımcı olurmusunuz. Hosting firmam isimtescil.net verdiği bilgiler doğrultusunda prestada ayarları asağıdakı gıbı gırdım... Mail domain adı:www.domain.com SMTP Server :smtp.domaincom SMTP kullanıcı :[email protected] SMTP şifre :**** Şifreleme :yok Port :587 Aldığım Hata Aşağıdadır: Lütfen yapılandırmanızı kontrol edin Expected response codes 250 but got response 551 Sender address is not valid for your login. Check your email program settings. Merhabalar, Kullandığınız Prestashop versiyonu nedir? Prestashop yönetim paneli haricinde (Thunderbird,Outlook Mail Programları gibi) farklı bir smtp platformu üzerinde test ettiğinizde başarılı bir şekilde çalıştı mı acaba? Ayrıca bakınız. Selamlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
burcukara Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 Merhabalar, Kullandığınız Prestashop versiyonu nedir? Prestashop yönetim paneli haricinde (Thunderbird,Outlook Mail Programları gibi) farklı bir smtp platformu üzerinde test ettiğinizde başarılı bir şekilde çalıştı mı acaba? Ayrıca bakınız. Selamlar. Merhaba ilgilendiğiniz için teşekkürler. -Versıyonum PrestaShop™ 1.6.0.9 -Outlook üzerinde test ettim sağlıklı çalışıyor. -Belirttiğiniz adresteki değişiklikleri dosyalara uyguladım aynı sorun devam ediyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 Aşağıdaki şekilde yaptığınız halde hata alıyorsanız hosting firmanız ile görüşün....yapacağınız başka işlem yok.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
burcukara Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 hosting firmam isimtescil.net verdiği bilgiler aşağıda ona gore sızın doldurduğunuz sekılde bılgılerı doldurdum halde hatayı alıyorum Sayın Müşterimiz,Sunucularımızda kimlik doğrulaması kullanılmaktadır.ASP Projeler için;http://www.onlinedestek.com/file/Windows-Hosting-Mail-Formu.rarPHP Projeler için;http://onlinedestek.com/file/Linux-Hosting-Mail-Formu.rarlinki üzerinden bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Yukarıdaki formu örnek alarak probleminizi çözebilirsiniz. Eğer hazır bir script kullanıyorsanız;Sunucu Adı : smtp.domainadı.uzantıPort : 587Kimlik Doğrulama : EvetK.adı : Mail AdresinizŞifre : Mail Şifrenizİyi çalışmalar dileriz.Saygılarımla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 Hosting firmanız ile çözmeniz gerekiyor, isimtescil kullanıyorsanız söylenecek bir şey yok, sizin sorunlarınız hiç bir zaman bitmez.... Bu durumda yapacağınız tek işlem hosting firmanızı değiştirmektir... Link to comment Share on other sites More sharing options...
burcukara Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 Hosting firmanız ile çözmeniz gerekiyor, isimtescil kullanıyorsanız söylenecek bir şey yok, sizin sorunlarınız hiç bir zaman bitmez.... Bu durumda yapacağınız tek işlem hosting firmanızı değiştirmektir... tesekkur ederım umarım bunun dısında bır cozum vardır hostıngı suan degıstıremem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 (edited) tesekkur ederım umarım bunun dısında bır cozum vardır hostıngı suan degıstıremem Maalesef başka çözümünüz yok, bu durum defalarca yaşandı... Edited October 10, 2014 by Şahin YILDIZ (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 böyle durumlarda hosting değiştirmek istmeiyorsanız dışardan smtp satın alabilirsiniz. https://sendgrid.com/user/signup ücretsiz olarak günlük 200 e-mail hakkı veriyor. deneyebilirsiniz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted October 11, 2014 Share Posted October 11, 2014 böyle durumlarda hosting değiştirmek istmeiyorsanız dışardan smtp satın alabilirsiniz. https://sendgrid.com/user/signup ücretsiz olarak günlük 200 e-mail hakkı veriyor. deneyebilirsiniz. Bu hata smtp hizmeti ile alakalı bir durum değil, eğer smtp hizmeti olmasaydı outlook tada smtp kurulumu çalışmazdı fakat outlook'ta smtp kurulumu çalışıyor, bu hata smtp sistemini çalıştıran php kodlarının izin verilip verilmemesi ile alakalıdır.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted October 11, 2014 Share Posted October 11, 2014 Bu hata smtp hizmeti ile alakalı bir durum değil, eğer smtp hizmeti olmasaydı outlook tada smtp kurulumu çalışmazdı fakat outlook'ta smtp kurulumu çalışıyor, bu hata smtp sistemini çalıştıran php kodlarının izin verilip verilmemesi ile alakalıdır.... evet öyle, sendgrid kimlik doğrulamasız smtp veriyor. böyle durumlarda ideal kullanılabilir... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alican Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Safa selam, Aynı problemle ben de uğraşıyorum 3 gündür. Problemi çözemedim. Abdurrahman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 (edited) safa beyin söylediği ve arkadaşın aldığı hatalar farklı şeylerdir...kimlik doğrulama olayı istese de istemese de smtp sistemi çalışmaz ise bir işe yaramaz... Bu durumu hosting firmanız çözecek... Edited October 23, 2014 by Şahin YILDIZ (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hediyefarki Posted December 2, 2018 Share Posted December 2, 2018 1.7 kullanıyorum test maili gönderiyor fakat şifremi unuttum gibi mailler gitmiyor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts