Jump to content
christiangifts

User Login and cart failure in Firefox and Chrome: Prestashop 1.5.0

Recommended Posts

Hi,

Here's my problem.

Users can not login, and whenever an item is placed in the cart it disappears if another action is made on the page. Any click to another page, adding another item, ANYTHING at all and it is gone.

I suspect it is a cookie problem but cannot figure out the root of the problem. IE and Safari work fine. I have tried 3 seperate computers, cleared cookies and cache on all 3 and it still fails.

Any suggestions?

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

I am having what appears to be the same very same issue.

 

Everything works fine in Internet Explorer. But in Firefox & Chrome, the user cannot login and the cart does not work properly.

 

This is the Site

 

http://www.hazshop.com

 

The test username is......dadinan@yahoo.co.uk

The password is.......password

 

I have a feeling that it has something to do with permissions on the server as there were issues with it last week.

Share this post


Link to post
Share on other sites

do you all have geolocalisation turned to on? Try to turn it off, sometimes it helps

Share this post


Link to post
Share on other sites

I deleted the cookies for my shop in Chrome and Firefox and it solved it too. I would be slightly concerned though about why it happened in the first place.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your replies.

 

Unfortunately, Geolocation did not solve it

 

I've cleared cookies from the browsers many times, still can't log-in or add items to cart.

 

Anyone has any other suggestions?

 

Misterfox, does it work for you now? All you did was delete cookies?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I deleted the cookies for my shop in Chrome and Firefox and it solved it too. I would be slightly concerned though about why it happened in the first place.

 

I deleted cookies in both firefox and chrome and still can't log in or keep items in cart.

I tried it in private browsing in firefox and it does work.

 

How to fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ive had this problem from day 1....

The only workaround I found was to remove the www from your domain, and secure domain in the prestashop seo/url settings.

You may have to also turn off "Automatically redirect to Canonical URL".

 

Its not the best solution for me because I need the www. for my ssl certificate, but if you dont use ssl then I think this could solve it for you.

Edited by MerseyRay (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Friend of mine thinks, it could be a PHP related problem. Server and prestashop should use the same version. Which PHP version is prestashop 1.5.2 using? At my server, PHP 5.2.13 is running.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's strange but everything works fine at the moment and I haven't changed anything. Will try it tomorrow at work with IE, we'll see if it still works. Keep you updated. Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's strange but everything works fine at the moment and I haven't changed anything. Will try it tomorrow at work with IE, we'll see if it still works. Keep you updated. Cheers

 

Funny, someone else said that the problem fixed itself after a while.

 

Unfortunately for me it still doesn't work, tried all suggested fixes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ive had this problem from day 1....

The only workaround I found was to remove the www from your domain, and secure domain in the prestashop seo/url settings.

You may have to also turn off "Automatically redirect to Canonical URL".

 

Its not the best solution for me because I need the www. for my ssl certificate, but if you dont use ssl then I think this could solve it for you.

 

I'm in exactly the same poisition

 

if you find a solution please keep us informed

 

i will try setting again this again.

 

but i wand the www for ssl also

Edited by jimmyc (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Sam and others,

 

Im trying to do this fix https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/commit/93038e45f80c0fbe31cfd61432c2826fe701c916

 

Deleting the 3 lines of code to see if it fixes my same problem as others above have had... however I noticed I have 4 of these files when and not sure which one to edit, can you let me know which one it is?

 

The 4 Shop.php files I have are located in :

 

1. /public_html/classes/shop

2. /public_html/override/classes/shop

3. /www/classes/shop

4. /www/override/classes/shop

 

Files 1 & 3 are the same size about 31063b

and 2 & 4 are same at 41b

 

If someone could let me know which one to modify. If I modify 1 will the others change or do I need to modify all of them?

 

Thanks

D'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More