Jump to content
Koray

Modül Türkçe Çeviri

Recommended Posts

Modül çeviri ekranında yaptığım değişiklikler kaydedilmiyor, diğer çeviriler normal.

Modülün Kodlarından çevirmek istiyorum. tr.php boş haliyle en.php de yok nerden yapılır bu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

büyük ihtimalle sunucu memery_limit değeri düşük olduğu için kaydedilmiyordur. eğer bilgisayarına prestashop kurup bilgisayarından çeviri dosyasını atabilirsen sorunun çözülür.

en kötü ihtimalle .tpl dosyalarından manuel çeviri yapabilirsin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

evet bu local aklıma gelmemişti, localde çevirip sonra modülün içindeki tr.php yi siteye atsam yeterli olur heralde? bu yöntem olmaz ise modüldeki hangi tpl dosyasından değişir , tek tek bakmaya çalıştım kodlara bir çok yerde var isimleri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bu sistem olur (localde çevirme) . ama olmassa tpl içindeki değişkenleri çevirme şöyle oluyor

{l s='You have chosen to pay by bank wire.' mod='bankwire'}

 

bunun içnerindeki mod'a dokunmadan birden fazla dil destekleyecekse eğer sadece bir dil için ise { } arasına türkçe karşılığını yazarsan olur. php içerinde admin kısmını çevirmek içinde

function _displayForm

fonksiyonu içerisnde $this->l

ile başayan yazıları çevirmelisin

ama localde çevirme işinin mutlaka olması gerekiyor en az uğraştıracak olan o çünkü

kolay gelsin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tşkler Safa. Denemeye başlıyorum. alandaki siteyi locale atmak zor olacak gerçi DB ayarları yüzünden, önce kodlardan başlarım.

Share this post


Link to post
Share on other sites

taşımadan bir tane prestashop locale kurup çevir sadece tr.php dosyasını at.

işin uzamasın

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doğru oda aklıma gelmemişti. Kodlardan tüm tpl dosyalarındaki { } kısımları türkçeleştirdim, ama sitede aynı ingilizce. değişikliklerin kaydedilmesi başka bişey gerekiyomu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

smarty compile seçeneğini aktif edermisin? zorla düzenle diye geçiyor çevirilerde.

bunu aktif etmeden tpl'lerdeki değişiklikleri göremessin aktif edip sitede değişikliği gördükten sonra tekrar pasif yapman gerekiyoır

Share this post


Link to post
Share on other sites

Locale kurup editliyorum, kodlarla çok hata yapmışım, aktif ettim oldu, ama dediğin gibi local daha kolay ve hatasız. tşkler eline sağlık.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merhaba

Şimdi sorunun teknik detayları hakkında da ben bilgi vereyim.

 

TANI

Sorun memory_limit ile ilgili değil. max http post değişkeni ile ilgili. Inı ismi

post.max_vars olan bu yapılandırmanın php runtime config ismi max_input_vars . Yani aynı anda gönderilecek post değişken sayısını bu değişken belirliyor. Çeviri sayfalarında tek form ile binlerce kelimenin çevirisi post edildiği için bu limit aşılıyor.

Localhost yazılımlarında bu limit genelde yoktur. Web sunucularda güvenlik gerekçeleri ile bu limit genelde 1000 dir.

 

ÇÖZÜM

1)

.htaccess dosyasına phpflag ile max_input_vars ekleyebilirsiniz. Ref: http://www.php.net/manual/en/info.configuration.php#ini.max-input-vars

Örnek

php_flag max_input_vars 5000

 

2.)

ana dizin config/config.inc.php dosyasının ilk satırlarına

ini_set("max_input_vars" 5000);

ekleyebilirsiniz.

 

 

Herkese bol satışlı günler.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu çok sağlam ve dataylı olmuş mahmut , host firmama söyliyim bunu olmazsa kendim yapamam, limitleri yükseltsinler, ama benden bir istediğiniz bir değer varmıdır dediler, 5000 filanmi diyim?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu çok sağlam ve dataylı olmuş mahmut , host firmama söyliyim bunu olmazsa kendim yapamam, limitleri yükseltsinler, ama benden bir istediğiniz bir değer varmıdır dediler, 5000 filanmi diyim?

2500 iyi bir değer. 5000 biraz tehlikeli olabilir. Hosting firmanıza söyleyecekseniz direk http.conf üzerinden yapsınlar oradan daha kesin ve sorunsuz yapılabilir. Bizim sistemde her hesap için ayrı ayrı bu parametreler ayarlanabiliyor. Eğer öyle bir şansları varsa tabi daha iyi olur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tamam memery değerini 2500 yapmalarını önericem. Teşekkürler Mamhut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şirket varsayılan değerin 512 olduğunu ve bunun makul bir değer oldugunu söyledi, bizimi yiyo bunlar ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şirket varsayılan değerin 512 olduğunu ve bunun makul bir değer oldugunu söyledi, bizimi yiyo bunlar ?

Anlamadıklarını düşünüyorum. 512 değeri her bir post değişkeni için maksimum bellek alanıdır. post_max_size ile karıştırmışlar.

Bizim istediğimiz max_input_vars değeri. Bu da standart 1000'dir zaten. Değilse bile yuvarlak sayı olur genelde. 512 ikilik sistem katıdır.

 

Kolay gelsin.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More