Jump to content
Dimaer

Currency symbols are not displaying correctly (Euro as an question mark)

Recommended Posts

Hi guys,

After moving my hosting and prestashop I am facing weird problem - Currency symbols rather than dollar are not displayed correctly.

When I am creating new currency via backend it automatically change them to some symbols. Apparently € is changing to ? question mark.

I have tried to delete all cache, smarty etc and it is still the same.

have moved hosting 3 times already and did not see this one before. Could be smth in PHP settings?

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where do you see this problem?

 

I have this problem too, but in a generated pdf file within a module

 

(ps 1.4.8.2)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do have this problem too. It's 1.4.6 and lithuanian € symbol is displaying in generated invoice as questionmark in black romb. Is there something with custom pdf.php file in overrides/classes?

BO pdf invoice is set to "iso-8859-4" and font "times". Tried changing this to anything but with no avail..

Anyone know how to fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, 


This is a very old post, but i moved hosting today. Now i have the same problem. Euro signs arequestion marks and in almost all product info i have also extra question marks in the info. 


Anyone knows a solution? 


Fabian

Share this post


Link to post
Share on other sites

The problem is with another database encoding.
Look in the ps_currency_lang table in the database and write down what encoding you have set up in the database.

 

show all collate in table ps_currency_lang:

SHOW FULL COLUMNS FROM ps_currency_lang;

spacer.png

 

change collate:

spacer.png

 

check symbol:

spacer.png

Edited by D. Tengler
added image (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Thanks for your reply.

I do not have currency_lang, but i looked in currency.

The old and new are both utf8_general_ci.

I can not find the problem.

 

Regards,

 

Fabian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I what can i upload for you to see where my problem is?

Thanks in advance,

 

regards,

 

Fabian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More