Jump to content

[MODULE][FREE] iLet Clean jQuery Carousel for Prestashop 1.4+ [upd 17/09]


bemcapaz
 Share

Recommended Posts

Hello, proceding with what I started with the Facebook Like a Lot module, im releasing a stable version of the carousel module we create for our store Acessórios Apple

 

Module Overview

Prestashop Version: Prestashop 1.4 +

Module Version: 1.2

Module Page: Clean Prestashop Carousel Module

Changelog:

1.1 - 1.2 removed the width/height number validation since it was causing bugs for some people

1.0 - 1.1 fixed some bugs, added a tool to easily choose where to hook the module.

Download Link

 

Description

This module is a completely Flash Free Carousel build with jQuery framework. It is fully customizable through the admin panel, making no coding skills needed.

 

Customization

  • Choose where the carousel should appear (home or top hook)
  • Customizable Width
  • Customizable Width
  • Choose the transition time between the featured itens

All those options make it possible to embed the Carousel easily in any theme you want. You can also insert up to 5 highlighted itens or decrease the number of itens displayed by just removing the image (the carousel detects wheter there is a image or not, if not, it automaticaly remove the Featured Item).

 

You can find it for download here at Prestashop Modules post, and any feedback is welcome!

 

Also, if you have some issue please let me know so i can keep making this module better.

 

You can also find a working theme of it in the address http://develop.ilet.com.br/

Below are some pictures of the module in the front end and the admin panel

 

Other Modules

 

Facebook Comments Talk a Lot Module

Facebook Like a Lot Module

48492_wIJm2hn34LWi527KeNLp_t

48493_xM8lRYjZaSQ3LqAD1UEp_t

48494_mQBeGaidhDNh4DnI6sqz_t

cleancarroussel.zip

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bemcapaz, can you help me find out why I cannot change anything in configure tab nor width neither picture because after clicking Save it returns me to an empty modules tab ?

EDIT: the error is this

Call to undefined method Validate::isNumber() in /home/sites/domain.ro/public_html/test/modules/cleancarroussel/cleancarroussel.php on line 94

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Rhobur, that was a bug that was hapenning in the previously version of the carousel. Download this one above appended here in the forum and it is going to work. (just tested it)

Let me know if something wrong happens again ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's great, I'm downloading it right away, I have managed to make the old version work by hard coding the width&height;and renaming the pictures, but this was kind of barbarian :-)
Thank you for your community spirit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lol, hope the new version works just fine for you =D

That bug was hapenning because when I created this module for my store I was using a Function (isNumber) that I inserted in the Validate class of prestashop, initially I forgot to change it when I released the module, hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still not updating the width to 980px and cannot hook it to top; I'll check further to see if my 1.4.30 test version has some bug that I don't know of.


Hey Rhobur, just uploaded here a new version withtou the isNumber validation for the width/height fields. Tell me if it is working for you now please?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now it saves new width and height in configuration tab but for some reason it displays the the new images (980x200) at
the same old width,height not resizing them. I am attaching a pic with this issue and one how it really looks with the images width and height hardcoded.

EDIT: aft several deinstalls and install it works, don't know why but I have other problem now, after trying to change the speed, the slides are displayed one after the other on the whole page and the slideshow doesn't work. will try further.

48865_oDgsV1uSPZdvEUabBRlK_t

48866_AsSAGA7ipKDoMn0uYOM3_t

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where are the instructions text.
I downloaded, but what should I do now? Where to install?


It was obvious: in the modules folder.
And it works fine.
And is free.
One thing I was looking for.
Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I love your module! However, I can't seem to get the default images changed. The module width and height can be changed, but despite changing the file names from my own file name to carroussel_0.jpg or 1.jpg etc, my front office still shows the default apple product images.

Can you please advise why?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you try to replace the original jpg's with your own, keeping the same pics name and clearing the cache, compile files ?

Hi, thanks for replying!!

I replaced the original .jpg with my own file, but keeping the same file name, ie carroussel_0.jpg and so on.

What do you mean by clearing the cache and compile files?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello i uninstalled this module. But on my footer I have a link to your URL. Any idea how I remove it? (I removed it as it wasnt feasible for my website anymore as customers complained it was slowing down their browsing experience on my website)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello i uninstalled this module. But on my footer I have a link to your URL. Any idea how I remove it? (I removed it as it wasnt feasible for my website anymore as customers complained it was slowing down their browsing experience on my website)

Have you deleted a link on footer.How?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, it looks like a great module! Thanks!

 

I uploaded the archive into modules, extracted it to a folder called cleancarroussel in modules, but in the back office, the modules list disappeared completely.

I also tried to change permissions to 0666 or even 0777 and it still isn't visible in the modules list (back office). Can you help?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hey guys, sorry by my absense i have been really busy last month, I just tested the module with prestashop 1.4.4.1 and uploaded here an updateded version also im going also to answer the older questions.

 

Also let me know with any issue you might have

Share this post


Link to post
Share on other sites

It didn't work for me till I changed the directory name from cleancarrousselV1_2 to cleancarroussel - would be better to keep the archive under module name :P

 

My bad, cant believe did such a rookie mistake :P! Thanks a lot for the warning and already fixed that issue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys, sorry by my absense i have been really busy last month, I just tested the module with prestashop 1.4.4.1 and uploaded here an updateded version also im going also to answer the older questions.

 

Also let me know with any issue you might have

 

Hi bemcapaz! it's Asier, from Spain.

I've installed your module (we love it), but we have a question... We are the administrators (designers) of the shop, and we want to let the Salesman control the cleancarroussel... ¿is it possible to include an element into the menu? for exaple into the catalogue, something like that:

 

Catalogue

Tracking | Manufacturers | Suppliers | ... | Claencarroussel

 

Thanks!

Obrigado

Share this post


Link to post
Share on other sites

+1 to that... Can you give instructions to do it? maybe changing codes at some files?

 

Ok, I reply to myself... here you have all the changes needed to achieve more images/slides

 

download cleancarrousel.php file

 

search/change in lines 80, 127, 220

 

$TotalDestaques = 5;

 

to 6, 7, 8, 9, 10, or any # you need

 

 

Then search for line 335:

 

4 => array (

'logo' => file_exists('modules/cleancarroussel/carroussel_4.jpg'),

'logo_link' => $xml->body->home_logo_link_4,

'logo_title' => $xml->body->title_1_4

),

 

copy that and paste after it, increasing +1 in all 4 #

repeat as many $TotalDestaques you used/added before

 

upload it

 

 

edit: BTW, can someone help me with wContent module, not showing uploaded images? http://www.prestasho...post__p__641163 the tinymce not showing is already solved as you can see there... but I can not find a solution for the other issue

Edited by luuuciano (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Things to know... on cleancarroussel.css you have:

 

#cleancaroussel_wrap img {height: 239px;width: 762px}

 

If your images are bigger than that you should change those values accordingly your image sizes, or the script will resize it

 

and maybe you would need a clear:both;

on

#cleancaroussel_wrap {

here

}

(this depends where its located, and theme used)

 

BTW, it would be great the hability to change position to other sections, not only homecontent/top... will try to add something later

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you do not need something special (different than the default use) it is an install & use

Great thank you very much.

 

 

Ok so I got this loaded and and you were right It was so easy, but I have one question. It keeps loading at the bottom of the page. So can I possibly delete the bottom hook to fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anybody know how to fix this error? The error message says:

All <script> tags must have type attribute

 

<script>

 

var vars = {

timeOut : 4000

}

 

$(document).ready(function() {

$('#cleancaroussel_wrap').s3Slider(vars);

});

 

</script>

 

Can you give me a link or something to take a look?

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

Ok, I reply to myself... here you have all the changes needed to achieve more images/slides

 

download cleancarrousel.php file

 

search/change in lines 80, 127, 220

 

$TotalDestaques = 5;

 

to 6, 7, 8, 9, 10, or any # you need

 

 

Then search for line 335:

 

4 => array (

'logo' => file_exists('modules/cleancarroussel/carroussel_4.jpg'),

'logo_link' => $xml->body->home_logo_link_4,

'logo_title' => $xml->body->title_1_4

),

 

copy that and paste after it, increasing +1 in all 4 #

repeat as many $TotalDestaques you used/added before

 

upload it

 

 

edit: BTW, can someone help me with wContent module, not showing uploaded images? http://www.prestasho...post__p__641163 the tinymce not showing is already solved as you can see there... but I can not find a solution for the other issue

 

it works almost great,

I have now 15 elements in carousel, but i can`t add more point (dots) there are still 5 points under each picture,

who knows how to add extra 10 points?

Share this post


Link to post
Share on other sites

it works almost great,

I have now 15 elements in carousel, but i can`t add more point (dots) there are still 5 points under each picture,

who knows how to add extra 10 points?

 

Can you attach the files used? cleancarrousel.php at least

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

 

I instaled yours module to 1.3.1.1 and my module page are now broken, when i press modules just white page and nothing happens. How i can remove that module and fix it back? Thank you a lot!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

it works almost great,

I have now 15 elements in carousel, but i can`t add more point (dots) there are still 5 points under each picture,

who knows how to add extra 10 points?

 

You where right... no idea about how to solve that... :(

 

BTW, my carrusel is NOT writing titles & alts values... any idea about how to solve it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anybody ?

Still no reply's on the footer issue...

C'mon guys how to remove that stupid link at the footer ?

Further, very great module !

 

Quote myself ;)

Ok guys, how to remove the line on the footer....

In "cleancarroussel.php" remove line 283

Save and replace this on your server where the module is installed.

Thats it..

 

Regards,

Voodoochild

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Quote myself ;)

Ok guys, how to remove the line on the footer....

In "cleancarroussel.php" remove line 283

Save and replace this on your server where the module is installed.

Thats it..

 

Regards,

Voodoochild

 

 

Hi, thanks for your suggestion. Did you face problems on uploading files ? I've got several time 550 permission denied on cleancaroussel web folder so I guess that it's mine host problem but I would get the confirmation that you have changed your file without problem, is it ?

 

Thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Hi, thanks for your suggestion. Did you face problems on uploading files ? I've got several time 550 permission denied on cleancaroussel web folder so I guess that it's mine host problem but I would get the confirmation that you have changed your file without problem, is it ?

 

Thanks again

 

I changed the file without any problems..

You might take a look at the map modules...check this map for the right admin permissions.

 

Cheers,

Voodoochild

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi bemcapaz,

first of all - thanks for a nice module :)

 

I've run into a bug - when you are at a page generated by some other module (ie cashondelivery/validation.php, or bankwire/payment.php), the file paths in cleancarroussel.php are not correct; they should be '../cleancarroussel/' couse your'e already in modules dir, not the hardcoded 'modules/cleancarroussel/'.

 

I've made a simple fix, at the beginning of showCarousel function:

 

 $path = 'modules/cleancarroussel/';
 if(!file_exists($path.'cleancarroussel.xml')){
  $path = '../cleancarroussel/';

  if(!file_exists($path.'cleancarroussel.xml')){
return false;
  }

 }

 

and then, to check if config and image files exist:

(...) if ($xml = simplexml_load_file($path.'cleancarroussel.xml'))
(...)'logo' => file_exists($path.'carroussel_0.jpg'),
etc.

 

hope it saves someone few hours of headache :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Pawel thanks for your suggestion,

 

Do you know if your fix can solve a "wrong view" on safari browser ? I've installed the module and it is running properly with I.E., Chrome, Firefox but NOT in safari ... all block is in right side. Could you suggest a solution ?

I'm using ps 1.4.5.1 and you can see the site at http://www.estileroma.it/eshop/

 

Thanks in advance

 

P.s. I did not upgraded the .php file yet because I cannot understand your last part with "etc. ... what does it means ? More lines ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

If it works in other browsers - then it's probably a browser issue.

Sorry, but I ain't familiar with Safari - we develop just for the mainstream browsers (ie, ff, chrome, opera), so I can't help You with this.

 

 

Hi Pawel thanks for your suggestion,

 

Do you know if your fix can solve a "wrong view" on safari browser ? I've installed the module and it is running properly with I.E., Chrome, Firefox but NOT in safari ... all block is in right side. Could you suggest a solution ?

I'm using ps 1.4.5.1 and you can see the site at http://www.estileroma.it/eshop/

 

Thanks in advance

 

P.s. I did not upgraded the .php file yet because I cannot understand your last part with "etc. ... what does it means ? More lines ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

when i take of the line 283 to delete that footer i guet error in backoffice modules when i enter the error i get

 

The following module(s) could not be loaded:

  1. cleancarroussel (parse error in /modules/cleancarroussel/cleancarroussel.php)
  2. cleancarroussel (class missing in /modules/cleancarroussel/cleancarroussel.php)

 

Even if i let the line and edit for a smaller advertise it doesnt accept....

 

So i cannot access the module via back office after i edit it... I really want to use this but without the footer party pooper....

 

Anyone can help me out ? thnx

 

 

Foda em bemcapaz faz o modulo sinistro desses so que eu assim como muitos nao vou usar por causa de um anuncio no footer...publicidade forcada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The following module(s) could not be loaded:

  1. cleancarroussel (parse error in /modules/cleancarroussel/cleancarroussel.php)
  2. cleancarroussel (class missing in /modules/cleancarroussel/cleancarroussel.php)

same here....

 

 

 

I even put the footer line of text back in to no avail.....

I then DELETED the module from server (well downloaded it to my PC) HOME editer was restored, I then edited the HOME page, left it open on the screen and reuploaded to module back to server... then CLOSED home page editor navigated to another tab and closed the back end.

 

I then logged in again and went to the MODULES tab, expecting to see the above mentioned error but I didnt, it isnt there, so MODULE is working 100% without advert in footer and with backend MODULES tabe NOT displaying any errors.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Home Editor can be found under MODULES, its web based for editing only the contents of the HOME (front page), This module disappeared when the carousel was installed.

 

I too use notepad to edit php files. Below is the only line I changed in the php file.... note I CHANGED it, I didnt remove it...

(don't include the

 tags at beginning and end...

as you can see all I did to stop text appearing was set font pixels to 0px.


[php]$thanks = '<span style="font-size:0px;font-color:#ffffff;font-style:italic;margin-top:0px;float:left">Module from the creators of <a href="http://www.guitarpro6.com.br/" target="_blank">Guitar Pro</a> :: More at <a href="http://www.pazzanitech.com.br/prestashop-modules" target="_blank">Prestashop Modules</a></span>';<br>        $smarty->assign(array('clear' => $thanks));

 

hope this is of some help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@coconuter

 

The line i was given in does remove that annoying link in the footer without any errors...

Download Notepad++ and download the .php file from your server..

Edit the file and re-upload it....this must work !

My own .php file is also added to this post, BUT i have eddited the file so that there are 6 images now displayed..

If this is no problem u can use the file ;)

 

Best regards,

Voodoochild

cleancarroussel.php

Share this post


Link to post
Share on other sites

Under the tab Frontoffice modules there is the carousel module..

There u can upload or delete the images..

Make sure that your own pictures have the same filename !

Like this:

 

carroussel_0.jpg

carroussel_1.jpg

carroussel_2.jpg

 

And so on......

This wil do it..

 

*EDIT*

 

Oowww. now i know what the problem is....;)

Go to modules in your backoffice

Enter frontfoffice modules, go to the homepage text editor.

There u can delete or change the default picture..

 

Regards,

Voodoochild

Share this post


Link to post
Share on other sites

Question... Your carousel is showing titles/alt image?

 

I saw the tpl code, and it is supposed to show that information in the A title and alt IMG...:

 

 <a href="{$destaque.logo_link}" title="{$destaque.logo_title}">
  <img src="{$this_path}carroussel_{$current}.jpg" alt="{$destaque.logo_title}" />
 </a>

 

But mine is not adding anything there, title & alt sections are empty...

Any idea?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Question... Your carousel is showing titles/alt image?

 

I saw the tpl code, and it is supposed to show that information in the A title and alt IMG...:

 

 <a href="{$destaque.logo_link}" title="{$destaque.logo_title}">
  <img src="{$this_path}carroussel_{$current}.jpg" alt="{$destaque.logo_title}" />
 </a>

 

But mine is not adding anything there, title & alt sections are empty...

Any idea?

 

Hi, I found on the php file (cleancarrousel.php), there are some mistyping on xml parsing (function showCarousel)

 

before :

'logo_title' => $xml->body->title_1_0

 

but in the xml file, I found that the tag is like this :

<title_0>iPod Touch</title_0>

 

so, by changing the code, we can get the image title :)

need to remove the "_1" for each image.

$xml->body->title_1_0

into >>>>>

$xml->body->title_0

change the

$destaques

on cleancarrousel.php (about line 314-340) into :

 

 

$destaques = array(
0 => array (
'logo' => file_exists('modules/cleancarroussel/carroussel_0.jpg'),
'logo_link' => $xml->body->home_logo_link_0,
'logo_title' => $xml->body->title_0
),
1 => array (
'logo' => file_exists('modules/cleancarroussel/carroussel_1.jpg'),
'logo_link' => $xml->body->home_logo_link_1,
'logo_title' => $xml->body->title_1
),
2 => array (
'logo' => file_exists('modules/cleancarroussel/carroussel_2.jpg'),
'logo_link' => $xml->body->home_logo_link_2,
'logo_title' => $xml->body->title_2
),
3 => array (
'logo' => file_exists('modules/cleancarroussel/carroussel_3.jpg'),
'logo_link' => $xml->body->home_logo_link_3,
'logo_title' => $xml->body->title_3
),
4 => array (
'logo' => file_exists('modules/cleancarroussel/carroussel_4.jpg'),
'logo_link' => $xml->body->home_logo_link_4,
'logo_title' => $xml->body->title_4
),
);

 

 

Hope it also works on yours :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

HI thanks for this module. I like this :)

However, is it possible to change the sliding effect to be more elegant ? may be let the image dissolve slowly while changing to a new image? Could it be a Left and right button image so that we can click next image?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, I like very much this module. It´s very elegant. Thank you.

 

But I have a problem: The images appear resized and the slider don´t show the 100% images.

 

I have attached an image for explain it better.

 

Could someone help me please?

 

What is necesary to change for a proper viewing?

 

I have tried to reinstall the module, clean the cahe of my Google Chrome and I have forzed the compilation in Prestashop.

 

 

Thanks a lot

post-266141-0-33440500-1324166370_thumb.jpg

post-266141-0-51620900-1324166376_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, sorry, I have solved my problem modifying the *.css file, in the last line:

 

#cleancaroussel_wrap img {height: XXXpx;width: XXXpx}

 

change to:

 

#cleancaroussel_wrap img {height: 176px;width: 560px}

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hi bemcapaz,

first of all - thanks for a nice module :)

 

I've run into a bug - when you are at a page generated by some other module (ie cashondelivery/validation.php, or bankwire/payment.php), the file paths in cleancarroussel.php are not correct; they should be '../cleancarroussel/' couse your'e already in modules dir, not the hardcoded 'modules/cleancarroussel/'.

 

I've made a simple fix, at the beginning of showCarousel function:

 

 $path = 'modules/cleancarroussel/';
 if(!file_exists($path.'cleancarroussel.xml')){
  $path = '../cleancarroussel/';

  if(!file_exists($path.'cleancarroussel.xml')){
return false;
  }

 }

 

and then, to check if config and image files exist:

(...) if ($xml = simplexml_load_file($path.'cleancarroussel.xml'))
(...)'logo' => file_exists($path.'carroussel_0.jpg'),
etc.

 

hope it saves someone few hours of headache :)

 

Hi Pawel,

 

I have problems with such module and I cannot view payment confirmation after processing an order. It show only top with menu and carousell so I think that I should follow your suggestion. Could you explain which part in the file has to be modified. I cannot understand which is the OLD part and the NEW part of your fix. Thanks

 

Davide

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone who can solve the problem with the blue dots ?

 

Best regards,

Voodoochild

 

I've add some more pictures, now 9 i.e. 5. At the beginning, I've seen only 5 blue dots, but after checking it I've seen other 4 blue dots in a second raw. To see your totale blue dots, you must enlarge width (for 9 bullets, I've fixed at 360 px) on #cleancaroussel_wrap ul.sliderMenu inside css file

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Any news on 1.4.6.2 because it does not work but in 1.4.5.1 it works ...

 

auto edit:

 

Also on 1.4.6.2 it works. It is necessary set performance with javascript without ccc

 

Hey can you explain exactly what you did to make this module work on 1.4.6.2? I'm not into all this technical things so if you could explain as simple as possible? I've installed the module and it works fine in the Back Office but when I go to the Front Office it gets stuck on the first image and I can't even press on the dots to change the image. Would appreciate your response or anyone else who can help. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites