Smok Posted January 28, 2009 Share Posted January 28, 2009 Cześć,jako, że polskie tłumaczenie nie było kompletne to je nieco uaktualniłem. Na pierwszy ogień poszło 'Tłumaczenie stron sklepu'. Na mojej stronce jest plik do pobrania. Wszelkie komentarze i poprawki mile widziane. Oczywiście na tym forum :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarre1987 Posted January 28, 2009 Share Posted January 28, 2009 Tlumaczenie dobre, wszystko jest wypelnione. Ale przydaloby sie przetlumaczyc wiekszosc modulow to sklep bylby w calosci po polsku. Aha i jest w Twoim tlumaczeniu jeden blad, a mianowicie po zalogowaniu sie, w moje konto jest na samym dole link "Zarejestruj sie" a powinno byc Wyloguj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smok Posted January 28, 2009 Author Share Posted January 28, 2009 Właśnie nie wiem gdzie znajduje się tłumaczenie odpowiedzialne za ten 'widget' będę szukać. Nie wiem czy zauważyłeś ale ta część jest nieprzetłumaczona, bo nie znajduje się w dziale ‘Tłumaczenie stron sklepu’. Przypuszczam że to gdzieś w modułach, ale będę szukać dopiero dzisiaj w nocy :-). Aha, no i wychodzi na to, że na następny ogień pójdą moduły :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted January 28, 2009 Share Posted January 28, 2009 Pojawiło się już wiele mniej lub bardziej niekompletnych tłumaczeń porozrzucanych tu i ówdzie. Może nie warto wszystkiego rozpoczynać od nowa. Piszę to, bo raptem niedawno także zrobiłem swoją wersję tłumaczenia nie wiedząc o istnieniu innych tłumaczeń i wydaje mi się, że nie ma sensu za bardzo powielać tego samego i wciąż od nowa zaczynać. Nie wiem, kto tu jest odpowiedzialny za tłumaczenie (sam zajmuję się tym systemem raptem od kilku dni) ale widze, że przydałaby się jakaś koordynacja tłumaczeń. Mogę w tym celu udostępnić także swoją wersję tłumaczenia (także większość modułów) w celu kompilacji i uzgodnienia wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smok Posted January 28, 2009 Author Share Posted January 28, 2009 Ja w swojej znalazłem kilka błędów które usunę (ale już nie dzisiaj, nie będę walczyć do nocy jak wczoraj). Jeżeli mógłbyś podesłać swoje tłumaczenie to wtedy mógłbym je połączyć. Mogę się tym zająć (koordynacją tłumaczenia) do 4 lutego. Po tym dniu wysłać do developerów jako 'polskie oficjalne'.E-mail gdzie słać tłumaczenie poszedł na PW: Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 Przesłałem na PM. Nie jest to całkowicie moje tłumaczenie od zera, w dużym stopniu jest "pozbierane" i uzupełnione. Sporo tego "polskiego" tłumaczenia dodatkowo starałem się bardziej spolszczyć, bo niektóre fragmenty przypominały bardziej jakiś anglo-polski dialekt. Niektórych modułów nie znam, jak np. działania Google Checkout, więc ktoś kto to zna, niech poprawi. Szereg określeń jest z mojego tworzonego sklepu, np. ja używam "Symbol" produktu zamiast ID, Index, Referencja itp. Warto ujednoznacznić określenie "credit slip" i inne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smok Posted January 29, 2009 Author Share Posted January 29, 2009 Przesłałem na PM. Nie jest to całkowicie moje tłumaczenie od zera, w dużym stopniu jest "pozbierane" i uzupełnione. Tak ale to pozbieranie i uzupełnienie też zajmuje czasu. Właściwie mogę coś o tym powiedzieć.Sporo tego "polskiego" tłumaczenia dodatkowo starałem się bardziej spolszczyć, bo niektóre fragmenty przypominały bardziej jakiś anglo-polski dialekt. Tak zgadza się. Pomimo całego szacunku jaki włożono w tłumaczenie, czasami wygląda jakby było tłumaczone tylko i wyłącznie ze słownikiem w ręku, brzmi jakoś tak niepolsko ...Niektórych modułów nie znam, jak np. działania Google Checkout, więc ktoś kto to zna, niech poprawi. Szereg określeń jest z mojego tworzonego sklepu, np. ja używam "Symbol" produktu zamiast ID, Index, Referencja itp. Warto ujednoznacznić określenie "credit slip" i inne.Oooo, Symbol dla ID, Ref. to idealne tłumaczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
franzmauler Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Jak to zainstalować, jakieś błędy mi wyrzuca?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarre1987 Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 a jaka masz wersje sklepu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
franzmauler Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 a jaka masz wersje sklepu ? Tą najnowszą na stronie Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarre1987 Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 a otwierasz plik xxx.gzip czy rozpakowujesz go?? Bo ja laduje caly plik z rozszerzeniem gzip i jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
franzmauler Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Właśnie wchodzę Back Office >> Tools >> Languages :Name =PLISO = PLFLag = albo kolegi albo ze strony oryginalny PL"No-picture" image = jakaś fotkę wybieramStatus ok wybieram i jazda i nicteraz mam 1 error 1. image format not recognized, allowed formats are: .gif, .jpg, .pngpomimo ze fotka jest *.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarre1987 Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Sciagnij flage ktora wrzucilem na serwer http://www.biner.pl/8_jpg78 i dodaj ja do FLAG i No-Picture imageWtedy powinno zadzialac, a pozniej wgraj w translate paczke jezykowa w postaci xxx.gzip Link to comment Share on other sites More sharing options...
franzmauler Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 A jak zrobić aby uznał jezyk polki za pierwszy, jak ładuje stronę aby był już polski bez przełączania języków?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarre1987 Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 wejdz to >> TOOLS >> Languages i na samym dole w default language albo domyslny jezyk: zaznacz PL albo nazwe ktora nadales jezykowi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
franzmauler Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Flagi nie chce?? można jakoś w kodzie ją ręcznie wstawić?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarre1987 Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Ale chodzi Ci o to, zeby w sklepie na stronie glownej sklepu nie byl widoczny pasek jezykow z flagami?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
franzmauler Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 tak w IE wygląda kiepsko bez flagi www.sklep.intersight.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarre1987 Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 ok to zrob tak:1. wejdz w back office do zakladki MODULES i wyszukaj ramke BLOCKS2. odszukaj pozycje Language block albo blok jezykowy i poprostu kliknij odinstaluj albo uninstall Link to comment Share on other sites More sharing options...
franzmauler Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Super dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pit Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Czesc mam do was prosbe pewnie wiecie o co chodzi o tlumaczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smok Posted February 26, 2009 Author Share Posted February 26, 2009 Widzę, że ktoś zajął się tłumaczeniem, dlatego wszystkie wysiłki skieruję na projekt polskiego prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts