Jump to content

προβλημα με νεο theme


 Share

Recommended Posts

καλησπερα!
μολις εχω αγορασει ενα theme απο το presta shop
ολα ενταξει ομως εχει μια μπαρα στην μεση οριζωντια και δεν ξερω πως να αλλαξω τα ονοματα τον κουμπιον που εχει
μπορει καποιος να βοιθισει σας παρακαλω,εχω κολησει!!
ριξτε και εσεις μια ματια www.shamollarimobile.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν οδηγίες για το τι κάνεις με αυτήν την μπάρα.

Αν όχι, τότε το λογικό είναι να επικοινωνήσεις με αυτούς που το αγόρασες.

Αν δεν καταφέρεις τίποτα, τότε αυτό που ψάχνεις βρίσκεται μέσα σε ένα από τα αρχεία με επέκταση .tpl στο φάκελο του theme. Λογικά το όνομά του θα είναι menu.tpl ή navigation.tpl ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Το θέμα τώρα είναι εάν τα κουμπιά τα έχουν βάλει ήδη χειροκίνητα στο μενού ή προστίθενται δυναμικά με την προσθήκη κατηγοριών (υποπτεύομαι το πρώτο).

Εάν όντως ισχύει η πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να πειράξεις εκεί τον κώδικα. Εάν δεν μπορείς να τα καταφέρεις με τον κώδικα, τότε εδώ είμαστε εμείς!

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλησπερα!
μολις εχω αγορασει ενα theme απο το presta shop
ολα ενταξει ομως εχει μια μπαρα στην μεση οριζωντια και δεν ξερω πως να αλλαξω τα ονοματα τον κουμπιον που εχει
μπορει καποιος να βοιθισει σας παρακαλω,εχω κολησει!!
ριξτε και εσεις μια ματια www.shamollarimobile.com


η μπάρα είναι δυναμική και λογικά είναι σε module, ψάξε module με το όνομα 3d menu η κάτι τέτοιο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

παιδια το βρηκα,,ειναι navbar.tpl και ο κωδικας ειναι

<link href="{$css_dir}navlinks.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" />
<!-- nav -->


<!-- /nav -->
τι πρεπει να κανω? ειναι μαλλον ο μοναδικος τροπος να το αλλαξω πιραζοντας τον κωδικα! help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

αλλαζω το ονομα εδω στον κωδικα ομως δεν το αλλαζει και στην μπαρα, πολυ περιεργω πραγμα ,και αυτος που το εχω αγορασει ακομα να απαντησει, εχει
καποιος απο σας καμια ιδεα να βοιθησει ? ευχαριστω παρα πολυ για την ανταποκριση παιδια!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για να δεις τις αλλαγές, θα πρέπει να καθαρίσεις την cache του smarty. Για να το κάνεις αυτό, πήγαινε στο φάκελο /tools/smarty/compile και διέγραψε τα αρχεία μέσα στο φάκελο. ΠΡΟΣΟΧΗ! διαγράφεις μόνο τα περιεχόμενα του φακέλου, όχι τον ίδιο το φάκελο!

Το θέμα είναι τώρα πώς θα βάλεις τα links των κουμπιών. Απ ότι βλέπω ο κώδικας που μας έδωσες δε βάζει links στα κουμπιά (εκτός αυτού για Home). Αν δεν υπάρχει module, τότε θα μπαίνουν από κάπου αλλού.

Share this post


Link to post
Share on other sites

πολυ ορεος ο φιλος,,toyλαχιστον εσβησα τα ονοματα τον κουμπιον να μην φενονται μεχρι να βρουμε ακρη με τα links!

τωρα το προβλημα ειναι απο που να μπαινουν τα link....
και αυτος που το αγορασα 2 ημερες και ακομα να απαντησει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

πολυ ορεος ο φιλος,,toyλαχιστον εσβησα τα ονοματα τον κουμπιον να μην φενονται μεχρι να βρουμε ακρη με τα links!

τωρα το προβλημα ειναι απο που να μπαινουν τα link....
και αυτος που το αγορασα 2 ημερες και ακομα να απαντησει!



στο φακελάκι που έχει το tpl θα έχει και το php, εκεί έχει τα link.

Share this post


Link to post
Share on other sites

οχι, δυστηχος δεν εχει καθολου php αρχειο στο φακελο , εχει μονο αυτο του index php.. η μηπος εγω δεν καταλαβα και δεν κανω κατι σωστα .?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο κώδικας του navbar.tpl που έδωσες, δεν εμφανίζεται σωστά. Κάντον ξανά copy και βάλτον εδώ μέσα σε ετικέτα code για να τον δούμε σωστά.

Τώρα παρατήρησα ότι μας 'έφαγε' τις ετικέτες που είναι υπεύθυνες για τα links.

Πάντως είμαι πλέον σίγουρος ότι τα links μπαίνουν χειροκίνητα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

παιδια συγγνωμη για τα πολλα μηνυματα που εχω στειλει σειρα ομως μου εστειλε αυτος που το αγορασα αυτο το μαιλ...

HELLOYou need to find the navbar.tpl in the themes/ishop folder. and than, you can set the link and the name in line 11-15.TOYThank you


λοιπον πρεπει να βαλω μαλλον εδω τα λινκ και μαλλον αλλαζω (page_item page-item-2) και (BUTTON 1)

line 11-15 einai...

11 BUTTON 1
12 BUTTON 2
13 BUTTON 2
14 BUTTON 2
15 BUTTON 5

τι λετε παιδια! ευχαριστω και παλι!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 BUTTON 1

αυτος ειναι ο κωδικας

συγγνωμη ομως δεν ξερω και πολλα πραγματα εδω που πρεπει να βαλω το link???? το ονομα οκ,,το καταλαβενω οτι το βαζω στο button!!

μπορειτε να μου στειλετε ενα παραδειγμα ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εννοούσα να βάλεις σε αγκύλες την ετικέτα code για να δω τον κώδικα ολοκληρωμένο :P

Τέλος πάντων, υποθέτω ότι ο κώδικας για το κάθε κουμπί μέσα στο navbar.tpl είναι έτσι:


BUTTON 1



σωστά;

Τώρα ας πούμε ότι θέλεις να βάλεις ένα κουμπί για την κατηγορία σου Mobile. Αν πατήσεις να ανοίξεις την κατηγορία αυτή, η διεύθυνσή του είναι η:

http://www.shamollarimobile.com/category.php?id_category=5



Εσύ θα κοιτάς τι υπάρχει μετά από το

http://www.shamollarimobile.com/



Στην περίπτωση αυτή έχουμε

category.php?id_category=5



Οπότε θα αλλάξεις το πρώτο κουμπί στο nacbar.tpl, να είναι κάπως έτσι:


  href="{$base_dir}category.php?id_category=5">Mobile



Αν θέλουμε τώρα ένα κουμπί πχ για τον χάρτη ιστοσελίδας, που η διεύθυνσή της είναι

http://www.shamollarimobile.com/sitemap.php



Ο κώδικας για το κουμπί θα είναι


  href="{$base_dir}sitemap.php">Χάρτης Ιστοσελίδας



Πληροφοριακά, το {$base_dir} είναι ίσο με την αρχική διεύθυνση της ιστοσελίδας. Ισχύει δηλαδή

{$base_dir} = http://www.shamollarimobile.com/



Αν δε θέλεις τα κείμενα στα κουμπιά να εμφανίζονται κεφαλαία, απλώς θα αφαιρέσεις τα και γύρω από το κείμενο.

Επίσης φρόντισε η τιμή της παραμέτρου title, να είναι με λατινικούς χαρακτήρες και όχι με ελληνικούς.

Ελπίζω να βοήθησα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν, αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να ελέγχεις σε ποια γλώσσα είναι γυρισμένο το prestashop και ανάλογα να εμφανίζει την κατάλληλη μπάρα, την οποία εσύ από πριν θα έχεις ρυθμίσει χειροκίνητα.

Πάμε λοιπόν στο navbar.tpl, το οποίο το έχεις κάπως έτσι, σωστά;

<link href=”{$css_dir}navlinks.css” rel=“stylesheet” type=“text/css” media=“screen” /> 

 

 [url=”{$base_dir}” class=“home” title=“home name” style=“background-image: url(’{$img_dir}home-icon-trans.png’);”] Home [/url] 

  href="{$base_dir}category.php?id_category=5">Mobile

 





Για να δείχνει ξεχωριστή μπάρα για αγγλικά και ελληνικά, το navbar.tpl, θα είναι κάπως έτσι:

<link href=”{$css_dir}navlinks.css” rel=“stylesheet” type=“text/css” media=“screen” /> 

 
{if $lang_iso eq 'en'}

 [url=”{$base_dir}” class=“home” title=“home name” style=“background-image: url(’{$img_dir}home-icon-trans.png’);”] Home [/url] 

  href="{$base_dir}category.php?id_category=5">Mobile

 
{/if}

{if $lang_iso eq 'el'}

 [url=”{$base_dir}” class=“home” title=“home name” style=“background-image: url(’{$img_dir}home-icon-trans.png’);”] Home [/url] 

  href="{$base_dir}category.php?id_category=5">Κινητά

 
{/if}






Ό,τι μπει δηλαδή ανάμεσα στο {if $lang_iso eq 'en'} και το επόμενό του {/if} εμφανίζεται στο αγγλικό μέρος. Ό,τι μπει ανάμεσα στο {if $lang_iso eq 'el'} και το επόμενό του {/if} εμφανίζεται στο ελληνικό μέρος.

Και μην ξεχάσεις μετά τις αλλαγές να καθαρίσεις την cache του smarty όπως σου είπα παραπάνω.

Ελπίζω να το κατάλαβες και να δουλεύει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σου!

εκανα ο τι μου εχεις πει στο παραδειγμα το οποιο πιο σαφεστατο δεν υπαρχει και σε ευχαριστω παρα πολυ για ολοι την δουλεια που εκανες ! ομως και παλι οταν παω να το δω στο σιτε και παλι μου βγαζει προβλημα!δεν φενονται καθολου τα γραματα που εχω γραψει στα ελληνικα,, φενονται ετσι.. ������

σου στελνω το navbar να το δεις και μονο σου! περιμενω απαντηση , σε ευχαριστω εκ τον προτερον και παλι!!

.......(κοιτα και αυτον τον κωδικα που εκανα συμφωνα με της οδηγιες σου))....

(((( <link href="{$css_dir}navlinks.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" />
<!-- nav -->


<!-- /nav -->) ))))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν, το ψαξα λίγο παραπάνω και έχω να σου προτείνω πιστεύω μία καλύτερη λύση. Θα έχεις δηλαδή μόνο ένα μενού μέσα στο navbar.tpl και τα πεδία που θέλεις στα ελληνικά θα τα μεταφράσεις μέσα από τη διαχείριση του Prestashop.

Πώς γίνεται αυτό; Απλά μέσα στον κώδικα του μενού αντί για απλό κείμενο, πχ Accessories και Help, θα βάλεις {l s='Accessories'} και {l s='Help'} αντίστοιχα.

Το navbar.tpl σου θα το κάνεις κάπως έτσι:

<link href="{$css_dir}navlinks.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" /> 

 

 [url="{$base_dir}" class="home" title="home name" style="background-image: url('{$img_dir}home-icon-trans.png');"] Home [/url] 

  href="{$base_dir}category.php?id_category=5">{l s='My Mobile'}

 





Το μενού το βάζεις δηλαδή μόνο μία φορά, με τη διαφορά ότι δεν γράφεις σκέτο My Mobile, αλλά {l s='My Mobile'}. Με αυτόν τον τρόπο, 'περνάς' τα κείμενά σου μέσα από το σύστημα μετάφρασης του Prestashop και μπορείς να τα μεταφράσεις.

Αφού βάλεις τα στοιχεία του μενού και καθαρίσεις την cache του smarty, πολύ απλά πηγαίνεις στη διαχείριση του Prestashop και τα μεταφράζεις όπως εσύ θέλεις.

Στη διαχείριση δηλαδή, πηγαίνεις Tools -> Translations, καρτέλα 'Modify translations', φροντίζεις να είναι επιλεγμένο το 'Front Office translations' και μετά πατάς στην ελληνική σημαία ή αν δεν τη βγάζει, στο 'el'. Στη νέα σελίδα, ψάχνεις τα κείμενα που είχες βάλει στα αγγλικά μέσα στο μενού, βάζεις δίπλα τις μεταφράσεις τους, όταν τελειώσεις πατάς κάτω κάτω το κουμπί 'Update translations' και είσαι ok! (ελπίζω).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More