Jump to content
  • 0

Serwer dedykowany OVH czy home.pl dla dużej ilości produktów?

alemoto

Question

Hej. 

Szukam hostingu który udźwignie około 200.000 produktów, nie zbyt dużo odwiedzających. 

Home, OVH? Szukać dalej czy macie dobre opinie na ich temat?

O home.pl niema za dużo dobrych opinii a OVH przeczytałem dość sporo różnych ale z okresu 2020/2021. 

Być może coś się poprawiło i dadzą radę. Dajcie znać jak mieliście z nimi do czynienia ;)

Będę wdzięczny za opinie!

Pozdrawiam.

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Przecież serwer dedykowany to tylko komputer, więc parametry możesz sobie porównać. Dysk, procesor, pamięć itd.

A to czy uciągnie czy nie uciągnie to już zależy jak admin go skonfiguruje.

• 0
On 1/2/2025 at 7:37 PM, alemoto said:

Hej. 

Szukam hostingu który udźwignie około 200.000 produktów, nie zbyt dużo odwiedzających. 

Home, OVH? Szukać dalej czy macie dobre opinie na ich temat?

O home.pl niema za dużo dobrych opinii a OVH przeczytałem dość sporo różnych ale z okresu 2020/2021. 

Być może coś się poprawiło i dadzą radę. Dajcie znać jak mieliście z nimi do czynienia ;)

Będę wdzięczny za opinie!

Pozdrawiam.

Zaczynałem od home, następnie webh, kylos i premium.pl. Był też digitalocean i Contabo. Z Linuxem mam styczności od Debiana 4.0, to mój ulubiony OS. Przy ilości 200k produktów polecę VPS'a Hetzner. Na początku roku przeniosłem do nich trzeci serwis, jestem mega zadowolony ze stabilności i uptime. Co ich wyróżnia:

- autorski panel do zarządzania (robot, cloud), widać, że dział programistyczny to stale rozwija

- czytelna giełda, można znaleźć atrakcyjne oferty serwerów, z których ktoś wcześniej zrezygnował

- wbudowany autorski firewall, ochrona ddos, snapshoty, backup, łatwe przenoszenie serwera na nowy (kto ma w kraju taką usługę?)

- nie zdarzyło mi się, żebym otrzymał adresy IP używane wcześniej do SPAMu, widać, że jest to wcześnie wykrywane i blokowane

- otwarty port SMTP, dla porównania w DigitalOcean wszystkie nowe konta mają blokadę, nie pomaga wyjaśnienie, że serwer będzie firmowy

- baza ponad 300 tutoriali, dostępne po rejestracji forum, gdzie można zadać pytanie

- rozbudowa konsola DNS, przy dodawaniu nowego serwisu skrypt skanuje otwarte porty na Twoim VPS'a, nie znalazłem w kraju podobnej funkcji u żadnego dostawcy

- informacje o planowanych pracach https://status.hetzner.com/ Hetzner jasno informuje nawet o niewygodnych kwestiach. Przykład: pojawił się problem ze stabilnością płyt głównych na serwerach VPS AX42, AX52 and AX102 (mam akurat ten trzeci). Dotyczy firmy ASUS i błędu, który powstał na etapie projektowania elektroniki. Hetzner wymieni na własny koszt wszystkie płyty główne na nową rewizję. Wymiana mojego serwera będzie w nocy, w ustalony dzień.

- wygodne płatności, wystarczy raz podpiąć kartę

U Ciebie polecałbym dedyka EX44 lub AX42. Jeśli chodzi o lokalizację serwera w DE to wybierz Norymbergę lub Falkenstein. Po ostatnich przygodach z kablami na Bałtyku unikałbym Finlandii.

pagespeed_test.jpg

Edited by adiem
dodanie screenshota z testu PageSpeed Insight (see edit history)