onebit Posted September 3 Share Posted September 3 (edited) W sklepie mam już produkty przypisane do kategorii. Teraz dodałem nową kategorię i chcę automatycznie (najlepiej csv) dodać tą nową kategorię do wybranych produktów, jako kolejną kategorię, do której dany produkt należy Czy można to ogarnąć importem? PS ver:8.1.7 Serdecznie dziękuję za podpowiedzi Edited September 3 by onebit (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
1 krzysiek_web Posted September 3 Share Posted September 3 To można zmienić zapytaniem sql np. w phpmyadminie. INSERT INTO ps_category_product (id_category, id_product, position) SELECT 10, p.id_product, ( SELECT IFNULL(MAX(cp.position) + 1, 0) FROM ps_category_product cp WHERE cp.id_category = 10 ) AS new_position FROM ps_product p WHERE p.active = 1; Nowa kategoria ma ID 10 (w moim przypadku) w kodzie u góry są 2 miejsca gdzie należy wpisać nowe ID. Po wpisaniu odpalasz skrypt i wszystkie produkty mają przypisaną kategorię. Sam skrypt można oczywiście dostosować do potrzeb. UWAGA mocno zalecana kopia bazy danych przy takich "zabawach". Najlepiej przetestować i tak całość na demo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 onebit Posted September 3 Author Share Posted September 3 Krzysztofie bardzo dziękuję za podpowiedź, też szedłem w tym kierunku, jednak zastanawiałem się czy nie można tego zrobić z poziomu importu w sklepie. Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
onebit
W sklepie mam już produkty przypisane do kategorii. Teraz dodałem nową kategorię i chcę automatycznie (najlepiej csv) dodać tą nową kategorię do wybranych produktów, jako kolejną kategorię, do której dany produkt należy
Czy można to ogarnąć importem?
PS ver:8.1.7
Serdecznie dziękuję za podpowiedzi
Edited by onebit (see edit history)Link to comment
2 answers to this question
Recommended Posts