Jump to content
Sign in to follow this  
Capricho

Nelze pridat češtinu ani jiný jazyk

Recommended Posts

Ahoj,
dneska sem objevil tenhle e-shop a hned sem ho musel vyzkouset.
instalace v poho jen kdyz podle navodu pridam cestinu tak mi to napise uspesne pridano ale cestina se nikde neobjevi
zkousel sem i jiny jazyky a nic. porad to same.
mám verzi shopu 1.1

Muztete mi nekdo prosim poradit co delam blbe nebo kde je chyba.
Dekuji

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asi budeš muset vytvořit novej jazyk s ISO kodem "cs" V adminu Tools-Languages-Add new a vypln a snad bude čeština

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najprv si vytvor v Back officce, BO - Tools - Languages - Pridat novy - ( Vypnis Nazov, ISO kod ( cz, sk a pod ) + nahras si vlajku a Obrazok " bez obrazka" tie najdes napr http://www.prestashop.com/forums/viewthread/830/P150/translations/czech_translation_in_progress v neakom zipackom formate, alebo si to stiahnes s " www.prestashop.com " vlajku ..a ulozis si to ako jpg a nahras ako som spominal

II ) BO - Translations - Import jazyka - Nahras si cz.gzip ( tu vo fore si najdes najposlednejsiu veriiu ) a iportnes to..malo by to ist v pohode zobrazi sa ti hlaska , ze to je OK

III ) Prejdes do I bodu teda BO -TOOLS - Languages - a vyberies si svoj vytvoreny jazyk ...a v Nastaveni jazykov praskens tiez svoj novy jazyk, a hore nad listou kliknes na svoju vlajecku a malo by to frcat....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rada bych si v BO - Tools - Languages pridala cestinu, ale bohuzel neprojdu kvuli nahravani vlajky a no_image obrazku. Po odeslani se mi objevi nasledujici hlaska:

1. an error occurred while copying no-picture image to your product folder
2. an error occurred while copying no-picture image to your category folder
3. an error occurred while copying no-picture image to your manufacturer folder

vlajecka je malinka, no_picture obrazek ma 12KB... u adresare IMG mam rekurzivne nastavena prava 777, na hostingu mi bohuzel v ramci meho sdileneho hostingu nejsou schopni navysit php_value memory_limit ani php_value max_execution_time.

Nevite nekdo, kde je zakopany pes? Vubec nevim, co s tim mam delat? V databazi uz mam nahrane ceske preklady, jednotlive prelozene ceske soubory jsem schopna nahrat primo do patricnych slozek pres ftp, ale jak tam pridat ten jazyk, abych si ho mohla vybrat, kdyz to hlasi tyhle hlasky??? Neni nutne nastavit prava 777 jeste nekde jinde?

Predem diky za pomoc

Share this post


Link to post
Share on other sites

vosel: a nahravanie ostatnych obrazkov ti funguje? napr. nahravanie obrazkov produktov atd.

direktivy memory_limit a max_execution_time to asi nie su pokial su rozumne nastavene, skor to mozu byt direktivy ako

upload_temp_dir bez hodnoty, vypnuta alebo neexistujuca GD kniznica ktoru vyuziva prestashop aj na upravu velkosti obrazkov po nahrati atd...

treba si prejst vsetky direktivy cez phpinfo() popripade porovnat s direktivami na localhoste alebo inde na serveri kde obchod funguje...

Pokial ti nefunguje nahravanie ziadnych obrazkov tak treba kontaktovat admina hostingu, pretoze vacsinou sa jedna o php direktivy ktore si uzivatel nemoze nastavit cez .htaccess alebo cez funkciu ini_set()

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daniel Medo: Ahoj, nefunguje vubec nic, co se tyce obrazku, takze ani nahrat obr. do produktu nejde... Pokud budu kontaktovat admina, na jake directivy se mam soustredit? Uz sem ho zadala o navyseni memory_limit a max_execution_time, ale to udelat nemohou.

Diky

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daniel Medo: Tohle pisou na strankach meho hostingu:
Nahrávání souborů na server pomocí PHP

Po nahrání pomocí metody POST je soubor uložen do systémového dočasného adresáře. Z důvodu restrikce přístupu (viz. open_basedir restrikce) nelze odtud nahraný soubor jednoduše získat (například funkcí copy()), nebo s ním jinak pracovat. Proto je nutné použít PHP funkci move_uploaded_file(), která soubor přesune z dočasného adresáře do nového umístění do prostoru Vaší domény, kde se souborem již budete moci pracovat. Funkce má dva parametry - jméno nahrávaného souboru v dočasném adresáři a cestu, do které bude soubor uložen.

Jednoduchý příklad použití funkce move_uploaded_file:

<?
move_uploaded_file($_FILES["muj_soubor"]["tmp_name"],"./nahrane_soubory/novy_soubor");
?>

Funkce nahraje soubor odeslaný z formulářového pole muj_soubor do adresáře nahrane_soubory a uloží jej jako soubor s názvem novy_soubor. Adresář, do kterého je soubor zapisován, musí mít správně nastaveno právo zápisu a spouštění (viz článek nápovědy Přístupová práva a vlastníci souborů). Pokud budete u nahraného a přesunutého souboru potřebovat následně změnit oprávnění, použijte funkci chmod().

Další informace a příklady naleznete na php.net v nápovědě funkce move_uploaded_file(), související funkce is_uploaded_file() a v kapitole Zpracování uploadu souborů.

Muzete mi nekdo poslat navod pro blbce, jak to tam naprogramovat. Kam co napsat, ulozit a tak? Diky

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More