Jump to content

New Facebook module not working


Recommended Posts

I cannot get the new facebook prestashop module to install properly. I keep getting The controller AdminPsfacebookModule is missing or invalid. when clicking configure. 

Anyone else or an idea how to fix?

 

Thanks! Using 1.7.7.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have same problem, AdminPsfacebookModule missing, I cant allow module getting error Segment::track() requires userId or anonymousId. any idea?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same error:

"The controller AdminPsfacebookModule is missing or invalid"

image.png.fd19ee0aa3597420018b2372d26c95f1.png

However, on the first attempt to install the module (and on most subsequent attempts), I get the following error:

image.png.7d8cadb0340a8e172553fb9c3651a10a.png

Only when the installation was successful do I get the first error about AdminPsfacebookModule being missing.

Edited by mza1979m (see edit history)
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, mza1979m said:

I have the same error:

"The controller AdminPsfacebookModule is missing or invalid"

image.png.fd19ee0aa3597420018b2372d26c95f1.png

However, on the first attempt to install the module (and on most subsequent attempts), I get the following error:

image.png.7d8cadb0340a8e172553fb9c3651a10a.png

Only when the installation was successful do I get the first error about AdminPsfacebookModule being missing.

Exactly the same as me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issue for me too.

My installation also failed the first time and it took a few attempts to install it to my shop.

Contacted PrestaShop Help Centre and they mentioned that your shop can't be in maintenance mode and that the module isn't combatable with multistore. They then advised to uninstall the module and reinstall.

My shop was never in maintenance mode and isn't a multistore but thought I'd try to uninstall the module to reinstall it and I got this during the uninstall:

image.png.f70f15bfa463e25ee6d006dd0d784f37.png

I cleared the cache in the hope that it would fix the issue but the same uninstall error appears. 

I've gone back to PrestaShop Support to see if they can make any other recommendations. Will update this thread if I hear anything. 

Cheers

Ben

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

After installation of Prestahop Facebook module I have two problems.

If I send the email to the customer from BO I get the error message. (in attachment).

I am not shore if FB module is the reason but I notice that the new customer can not make a registration (SING IN/No account? Create one here).

Zajeta slika.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using Prestashop 1.7.4.2

 

For me that option worked well : 

After installation of the module

( before the nex step I remember I made a cleaning of the cache ) 

Click on reload the module prestashop facebook in module window of the back office of prestashop.

reshresh your browser window 

Then you can see the Marketing / facebook side bar in the dashboard. 

Click on Marketing / Facebook and you will be able to configure your facebook plugin. 

 

 

Hope it will work for you. 

Edited by Muzarth (see edit history)
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Muzarth said:

For me that option worked well : Click on reload the module prestashop facebook in module window of the back office of prestashop.

Then you can see the Marketing / facebook side bar. 

 

Hope it will work for you. 

I've tried this but its not showing. All I get is the error when trying to configure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you Muzarth. It works !!!!

@Chris1d : do not try to configure the module. Go on the left menu : a new item "marketing" will appear ... (I had just to wait a bit to see this new item).

1 hour ago, Muzarth said:

For me that option worked well : Click on reload the module prestashop facebook in module window of the back office of prestashop.

Then you can see the Marketing / facebook side bar. 

 

Hope it will work for you. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Muzarth said:

For me that option worked well : Click on reload the module prestashop facebook in module window of the back office of prestashop.

Then you can see the Marketing / facebook side bar. 

 

Hope it will work for you. 

which version of prestashop are you using ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you, guys!

 

Nothing worked, actually I lost access to my admin area by "playing", trying to reset and disabling the plugin, haha.

 

I managed to access again by debug mode and uninstalled, but just found more problems, I disabled MercadoPago plugin and now found database problems...

 

I'm better downgrading to 1.7.6.4 but still getting "[INTERNAL] /.../src/Adapter/EntityMapper.php line 99 - array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead" even I'm in php 7.2...

hahaha, I will now upgrade, but my store seems really buggy... Funny part is that the store never was really live, just added few products, no particular disruptive changes...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now I got this in debugger mode:

User Deprecated: Fetching the "PrestaShop\Module\PrestashopFacebook\Buffer\TemplateBuffer" private service or alias is deprecated since Symfony 3.4 and will fail in 4.0. Make it public instead.
Hide context    Hide trace

[▼
  "exception" => ErrorException {#4544 ▶}
]

{▼
  /.../vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Component/DependencyInjection/ContainerBuilder.php:585 {▶}
  /.../modules/ps_facebook/vendor/prestashop/module-lib-service-container/src/DependencyInjection/ServiceContainer.php:64 {▶}
  /.../modules/ps_facebook/ps_facebook.php:201 {▼
    › {
    ›     return $this->serviceContainer->getService($serviceName);
    › }
  }
  /.../modules/ps_facebook/ps_facebook.php:180 {▶}
  Ps_facebook->__construct() {}
  /.../src/Core/Foundation/IoC/Container.php:123 {▶}
  /.../src/Core/Foundation/IoC/Container.php:153 {▶}
  /.../src/Core/Foundation/IoC/Container.php:166 {▶}
  /.../src/Adapter/ServiceLocator.php:65 {▶}
  /.../classes/module/Module.php:1162 {▶}
  /.../classes/module/Module.php:1141 {▶}
  /.../src/Core/Addon/Module/ModuleRepository.php:480 {▶}
  /.../src/Core/Addon/Module/ModuleRepository.php:570 {▶}
  /.../src/Core/Addon/Module/ModuleRepository.php:213 {▶}
  /.../src/PrestaShopBundle/Controller/Admin/Improve/ModuleController.php:117 {▶}
  /.../vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Component/HttpKernel/HttpKernel.php:151 {▶}
  /.../vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Component/HttpKernel/HttpKernel.php:68 {▶}
  /.../vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Component/HttpKernel/Kernel.php:200 {▶}
  /.../AdminFolder/index.php:82 {▶}
}

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, YannM2021 said:

Thank you Muzarth. It works !!!!

@Chris1d : do not try to configure the module. Go on the left menu : a new item "marketing" will appear ... (I had just to wait a bit to see this new item).

 

Nice ! I'm having other troubles now, my prices in facebook and Insta are showed without VAT.... Impossible to find a solution actualy.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, Bambi1967 said:

which version of prestashop are you using ?

Hello I'm using Prestashop 1.7.4.2 ( I made an edit in my "solution" post ) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, teufelbox said:

Thank you, guys!

 

Nothing worked, actually I lost access to my admin area by "playing", trying to reset and disabling the plugin, haha.

 

I managed to access again by debug mode and uninstalled, but just found more problems, I disabled MercadoPago plugin and now found database problems...

 

I'm better downgrading to 1.7.6.4 but still getting "[INTERNAL] /.../src/Adapter/EntityMapper.php line 99 - array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead" even I'm in php 7.2...

hahaha, I will now upgrade, but my store seems really buggy... Funny part is that the store never was really live, just added few products, no particular disruptive changes...

Did you tryied to just reinitialize the module ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@allI got a message from plugin developer to update, so I did it.

 

Version 1.6 solved the problem... Now I cannot configure it, hahaha, it's supposed to be already authorized with Facebook, but in configuration window still the connection step...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@all  Be careful all, after the 1.6 update of Prestashop Facebook my Website is dow. If I disable de presta fb module my website is back. I've lost more than 3 hours of sales... 

Impossible to configure the module now. No issue for the moment. I think we will need one more update. 

Edited by Muzarth (see edit history)
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi to all, i have also problem with 1.6 version, not import catalogo product and in front-end have error 500, if i disable ps_facebook then site works.

someone have solved problems with this module ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have two web shops on Prestashop 1.7.7.1.

After last update of Prestashop Facebook module both are working without problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

my version ps is 1.7.6.8 and ps_facebook is 1.6, php version 7.2 , now i have error 500, any advice ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/19/2021 at 2:08 AM, RaGlaSi said:

After installation of Prestahop Facebook module I have two problems.

If I send the email to the customer from BO I get the error message. (in attachment).

I am not shore if FB module is the reason but I notice that the new customer can not make a registration (SING IN/No account? Create one here).

Zajeta slika.JPG

I am using 1.7.7.2 and I have exactly same problem that after installation of ps_facebook, new users cannot register. When I uninstall ps_facebook, users can register.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/11/2021 at 8:16 AM, fskhan said:

I am using 1.7.7.2 and I have exactly same problem that after installation of ps_facebook, new users cannot register. When I uninstall ps_facebook, users can register.

I have the same problem with version 1.7.7.2.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

We are using Prestashop 1.6.7.1.

 

We installed the new Prestashop Facebook Module 1.5 Beta.
It seemed to have issues syncing to our site.

Version 1.6 Beta came along and we updated to that - this made our site very sluggish to load, and then access to it either sporadic or non existent.We disabled this module and our site works fine.

We have tried Resetting the Module, Uninstalling and then Re Installing the module - and we still had the same issues.

For now, PS Facebook is disabled; and am reluctant to try and install the 1.7 Beta version.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/19/2021 at 2:08 AM, RaGlaSi said:

After installation of Prestahop Facebook module I have two problems.

If I send the email to the customer from BO I get the error message. (in attachment).

I am not shore if FB module is the reason but I notice that the new customer can not make a registration (SING IN/No account? Create one here).

Zajeta slika.JPG

After I installed PS_FACEBOOK 1.7.1 - These issues are now resolved. I am using PS 1.7.7.3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now that I have kind of managed to configure this module. To my dismay, I find that it is not possible to upload selected products to facebook. Only choice is to upload all of the products.

We do not even know who to ask and there is no user's guide. huh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More