Jump to content

Kombinacja jako oddzielny produkt

mati41

Recommended Posts

Witam, moja firma przenosi się z serwisu aukcyjnego na swój własny sklep z powodów wiadomych i mam niby mały ale dla mnie ogromny problem. Sprzedaję m.in. farby i mam wybór kolorów, na aukcji działało to w ten sposób, że obok produktu "farba czerwona" zaraz po prawej były wyświetlone inne warianty produktu, w które można było szybko kliknąć. W preście znalazłem opcję "produkt z kombinacjami", ale funkcjonalność ta to z braku innych słów... żart. Bardzo zależy mi na tym, aby uzyskać taki sam efekt jak na aukcjach, ponieważ gdy kliknę na inny kolor przy farbie, dalej zostaję jako klient na produkcie "farba czerwona". Czy istnieje możliwość takiego ustawienia kombinacji lub jakiegoś płatnego modułu tak, aby po kliknięciu w inny kolor przeniosło mnie na ten kolejny produkt, który też będzie posiadał te same kombinacje? Szukałem możliwości podpięcia ID lub URL pod daną kombinację ale niestety takiego ficzera nie znalazłem. Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.

Mam na to rozwiązanie, przykład wdrożenia tutaj: https://www.p-m.com.pl/15-meskie - każdy wariant pozostaje osobnym produktem.

Produkty powiązane również można by do tego wykorzystać, tylko wówczas odcinamy się od możliwości prezentowania akcesoriów do produktu (jak pędzel do farby). No i przy obu tych rozwiązaniach zdjęciem wariantu jest zdjęcie produktu, a nie obrazek koloru, co też może być pewnym utrudnieniem przy wyborze wariantu.

2 hours ago, endriu107 said:

Masz opcje produktów powiązanych lub produktów w tej samej kategorii, wystarczy dostosować wygląd.

Wiem o tym, tylko niestety powiązane produkty są na samym dole a zależy mi na tym żeby były widoczne zaraz obok, jest to wygodniejsze dla klienta i bardziej przejrzyste.

16 minutes ago, endriu107 said:

To jest kwestia tylko zmiany wyglądu.

Da się to zrobić bez wchodzenia w kod? Moja wiedza w tym zakresie jest mocno ograniczona, ale da się zlecić to komuś, kto ową wiedzę posiada