Jump to content

Recommended Posts

PS 1.7.6.7 

Ik krijg sinds kort een foutmelding bij het inschrijven van de nieuwsbrief.  
Als een ingelogde klant de optie nieuwsbrief aanzet komt hij wel in de lijst van de nieuwsbrieven te staan. 

Wellicht een klein probleem, maar wel vervelend.  

Aantekening 2020-07-18 133456.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

ter aanvulling: In debug-mode krijg ik een 500-foutmelding ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In de logbestanden vind ik deze acties terug:

mijn ip - - [22/Jul/2020:11:51:32 +0200] "GET /shop/ HTTP/1.1" 302 5607 2482504 "mijnwebsite/nl/?fc=module&module=iqitemailsubscriptionconf&controller=subscription" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_5) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/13.1.1 Safari/605.1.15"

mijn ip - - [22/Jul/2020:11:51:35 +0200] "GET /shop/nl/ HTTP/1.1" 200 7800 5609799 "mijnwebsite/nl/?fc=module&module=iqitemailsubscriptionconf&controller=subscription" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_5) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/13.1.1 Safari/605.1.15"

mijn ip - - [22/Jul/2020:11:51:41 +0200] "GET /shop/themes/classic/assets/cache/theme-e0cf05231.css HTTP/1.1" 200 67378 26258 "mijnwebsite/nl/" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_5) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/13.1.1 Safari/605.1.15"

mijn ip - - [22/Jul/2020:11:51:41 +0200] "GET /shop/themes/classic/assets/cache/bottom-0a1982230.js HTTP/1.1" 200 151275 82977 "mijnwebsite/nl/" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_5) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/13.1.1 Safari/605.1.15"

mijn ip - - [22/Jul/2020:11:51:41 +0200] "GET /shop/modules/ps_imageslider/images/sample-1.jpg HTTP/1.1" 200 240111 40015 "mijnwebsite/nl/" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_5) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/13.1.1 Safari/605.1.15"

mijn ip - - [22/Jul/2020:11:51:41 +0200] "GET /shop/modules/ps_imageslider/images/sample-2.jpg HTTP/1.1" 200 200716 49579 "mijnwebsite/nl/" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_5) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/13.1.1 Safari/605.1.15"

mijn ip - - [22/Jul/2020:11:51:41 +0200] "GET /shop/modules/ps_imageslider/images/sample-3.jpg HTTP/1.1" 200 358879 103954 "mijnwebsite/nl/" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_5) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/13.1.1 Safari/605.1.15"

mijn ip - - [22/Jul/2020:11:51:41 +0200] "GET /shop/modules/ps_banner/img/sale70.png HTTP/1.1" 200 292199 126068 "mijnwebsite/nl/" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_5) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/13.1.1 Safari/605.1.15"

mijn ip - - [22/Jul/2020:11:51:41 +0200] "GET /shop/themes/classic/assets/css/570eb83859dc23dd0eec423a49e147fe.woff2 HTTP/1.1" 200 44914 8260 "mijnwebsite/nl/" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_5) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/13.1.1 Safari/605.1.15"

mijn ip - - [22/Jul/2020:11:51:42 +0200] "GET /shop/themes/classic/assets/css/199038f07312bfc6f0aabd3ed6a2b64d.woff2 HTTP/1.1" 200 166156 63409 "mijnwebsite/nl/" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_5) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/13.1.1 Safari/605.1.15"

mijn ip - - [22/Jul/2020:11:51:42 +0200] "GET /shop/themes/classic/assets/css/19c1b868764c0e4d15a45d3f61250488.woff2 HTTP/1.1" 200 167428 56874 "mijnwebsite/nl/" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_5) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/13.1.1 Safari/605.1.15"

mijn ip - - [22/Jul/2020:11:52:07 +0200] "POST /shop/nl/module/ps_emailsubscription/subscription HTTP/1.1" 200 729 923538 "mijnwebsite/nl/" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_5) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/13.1.1 Safari/605.1.15"

We krijgen zowel met het gekozen, als met het standaardthema, dezelfde foutmelding

Schermafbeelding 2020-07-22 om 12.14.11.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je log bevat alle entry's, zorg even dat je alleen de error en warnings aan zet en dan de log hier vermelden.
Directer kun je in plesk naar je domein->logs->Start realtime updates. Dan eronder bij any selecteer je "warnings, errors".

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Ik heb zojuist contact gehad met de hostingfirma.  Blijkbaar wordt er geen error gegenereerd en lijkt het er volgens hen op dat het zich in prestashop manifesteert.  Hun advies is om eens te kijken of het programma in debug kan werken.  

Ondertussen heb ik geprobeerd om de debug functie in te schakelen.  Zodra ik deze inschakel gebeurt er niets meer als ik op de knop inschrijven klik.  De andere links blijven wel werken. (meerdere malen getest met debug aan en uit en steeds hetzelfde resultaat)

Als ik in debug klik op inschrijven wordt deze actie gelogd:

mijn ip - - [22/Jul/2020:17:50:01 +0200] "POST /shop/nl/module/ps_emailsubscription/subscription HTTP/1.1" 500 14199 873439 "mijnsite/shop/nl/aanmelden?back=addresses" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/84.0.4147.89 Safari/537.36"

 

Als ik dezelfde handeling doe zonder debug blijft dit:

mijn ip - - [22/Jul/2020:17:55:01 +0200] "POST /shop/nl/module/ps_emailsubscription/subscription HTTP/1.1" 200 729 1118926 "mijnsite/shop/nl/aanmelden?back=addresses" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/84.0.4147.89 Safari/537.36"

Wordt er ergens binnen de hosting een log van deze debug-functie bijgehouden?

PS, nu krijg ik in debug geen 500 error meer...
 

Edited by Heurmi
update (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More