Jump to content

Unable to update settings in product page prestashop 1.7


mmtoyworld
 Share

Recommended Posts

Hello, before save the file open inspect element page like the shown image: https://jmp.sh/ZvUo6bH

Then try to save product again, in the opened "inspect element" tab you will see the request. One of them will be in red color. Click it and share this image here please.

Edited by PrestaServicePro (see edit history)
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 5 months later...

Hi,

you can check your error logs for this error, or enable the Debug mode, and then reload the product edit Backoffice page, where most probably the exception or error will be displayed.

Kind regards, Leo

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
16 hours ago, Joolivus said:

Shop version 1.7.2.4
debug mode is activated, same error message.

pressing F12 on Mozillla, checking debugger and after hit the [Learn more]:
error_photoshop_debug.thumb.jpg.ff0a2e70391fe5d831d8aa4f5eb8c93c.jpg
"https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript/Reference/Errors/JSON_bad_parse"

Unexpected character at line one is typical for when you have debug mode enabled and you make an Ajax call that creates a PHP error. Instead of the expected data the call returns then the error message and that has "unexpected" content. To see the content of the error message see this post:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Many thanks for your reply. Trying to follow your request and all i got is this from debug (pretty much the same i previously shared here).
The store is actually all damaged, Stock management not working, no New order creation, can not edit any order, no product update, Prestabay module is not working seems like nothing works.
All this started after user deletion couple days ago. Under GDPR compliance law one customer demanded to be removed from database (first time we ever had to).
User got deleted following instructions inside the Official GDPR compliance v1.2.1 - by PrestaShop. I lack technical knowledge, i don't even know where to start actually.
Appreciate your help and time.

 

Edited by Joolivus (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 hour ago, PrestaServicePro said:

Need to debug it and if possible pm me your shop access then I can check it for you.
if you have a doubt about security then clone your shop and send me access to the cloned shop and will work over it.

pm sent. cheers

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 hours ago, PrestaServicePro said:

Hi JO, 
We have fixed the issue you have faced.
Pls, check and inform us about the result.

Many thanks. We're getting close. cheers.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

22 hours ago, PrestaServicePro said:

Hello, 

Pm me shop access information and we will check it for you.

Hi.

Send message.

Thnx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

I create products and their prices and quantities changes randomly. When I try to update these products I see "unable to update products" in product page.

Can you Help me please? thank you. @PrestaServicePro

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

I created three different virtual products. I can create, but after some time their price are changed randomly(not by me).

When I try to change these products price, type, name etc.  I click save button I see these messages .

"Unable to update settings." red error message on right top. Also, in console:

POSThttps://xyz1.com/admin745mdikw1/index.php/sell/catalog/products/67548?_token=_tQU_JZhp4qHtq-aRQoIcgabPV4I7neIljw-qRbes4M

jQuery.Deferred exception: this.getProductType is not a function [email protected]://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/default/js/bundle/product/form.js?1.7.7.0:234:34

Uncaught Error: No Dropzone found for given element. This is probably because you're trying to access it before Dropzone had the time to initialize. Use the `init` option to setup any additional observers on your Dropzone.
    forElement https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    default https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/product_page.bundle.js?1.7.7.0:12
    u https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    d https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    setTimeout handler*r/< https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    u https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    add https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    then https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    Deferred https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    then https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    ready https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    default https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/product_page.bundle.js?1.7.7.0:12
    540 https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/product_page.bundle.js?1.7.7.0:36
    u https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    d https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    setTimeout handler*r/< https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    u https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    fireWith https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    fire https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    u https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277
    fireWith https://xyz1.com/admin745mdikw1/themes/new-theme/public/main.bundle.js:277

 

Plus, viewing invoices, creating product, checking orders are loading so slowly..

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
Posted (edited)

Hi !

 

I'm facing actually the same problem, i can't update or save modification on product page everytime i get this message : "Unable to update settings"

Can anyone please tell me how to fix that ?

- PrestaShop : 1.7.7.1

- Version de PHP : 7.3.28

Screenshot of error

 

https://take.ms/ytkui

 

Thank you in advance

 

Edited by [email protected] (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

PrestaServicePro you are a star!! You found the solution on my problem. I was going mad for the last 2 days, I couldn't find what was causing this problem. Finally it was a conflict of a module that I bought and installed.
I will definitely have you in mind in the future if I want to buy any service or product from you.
Thank you very much again.
You saved me !

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hello everyone I have similar problem when to edit or update my products. I tried to follow the lead above to no avail. Please I need help thanks.

 

image.thumb.png.d85f7e9ae99f7d04b95b0a68ddf1b3dd.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 minutes ago, [email protected] said:

Can you please screenshot what happens in console log message exactly the moment you are updating a product !

 

As you can see, the product combinations does not load. I am able to save changes untill they load and most of the time it takes like forever.

image.thumb.png.30e7c9f77f966802f6d7e97575d7e661.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

On 8/15/2021 at 9:16 PM, [email protected] said:

Go to Network and check which files are not loading ! if these files are related to a module look which module is then disable it and try if updating product work 

I have the same issue on a client's shop when updating quantity (multistore 1.7.7.4)

I cannot see that the error is caused by a module, the error shows:

 

billede.thumb.png.3448934be3b612bfddefd2d92e7e92e3.png

Any ideas what is causing this? There is no "new-theme" when I check via file manager.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More