Jump to content
KamilPL

Błędna podstrona 2-strona-glowna

Recommended Posts

Presta wygenerowała w Google Search tools podstronę www.mojadomena.pl/2-strona-glowna . Skąd to się wzięło i jak się pozbyć tej błędnej strony?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na  https://nexis.pl/bledy-google-search-console-prestashop jest poradnik : "

Należy określić „name” lub „item.name”

Problem dotyczy nawigacji Breadcrumbs. W pliku breadcrumbs.tpl odnajdujemy link <a>. Wewnątrz tego linku znajduje się nazwa elementu nawigacji. Element ten powinien być oznaczony atrybutem itemprop=”name”. Poniżej gotowy kod:

<a itemprop="item" href="{$path.url}"><span itemprop="name">{$path.title}</span></a>

Brakujące pole „item”

Podobnie jak wyżej, błąd jest związany z Breadcrumbs. W pliku breadrcumbs.tpl, w wierszu z linkiem <a>, należy dodać atrybut itemprop=”item”. Poniżej całość:

<a itemprop="item" href="{$path.url}"><span itemprop="name">{$path.title}</span></a>

Część z Was zapyta, czy to nie jest przypadkiem ten sam kod, co punkt wyżej. Owszem, jest to identyczny kod. Powieliłem go jednak, bowiem w przypadku jego zaniedbania powstają oba wyżej wymienione błędy. A w skrócie mówiąc: wstaw jeden z powyższych dwóch kodów, a rozwiążesz oba problemy związane z menu nawigacyjnym."

 

W moim pliku breadrcumbs.tpl w szablonie sprawdziłem mam takie ustawienia, ale Google w panelu pokazuje że jest błąd

Należy określić „name” lub „item.name” Stan: Błąd

 

Może ktoś sprawdzić gdzie leży błąd na stronie gillmarine.com.pl/2-strona-glowna

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, KamilPL said:

Może ktoś sprawdzić gdzie leży błąd na stronie gillmarine.com.pl/2-strona-glowna

Opisz więcej o błędzie bo jakoś nie wiem gdzie błędu szukać  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przedostatnie zdanie  "Google w panelu pokazuje że jest błąd Należy określić „name” lub „item.name” Stan: Błąd"

Share this post


Link to post
Share on other sites

W drzewku kategori masz kategorię główną - sprawdź czy nie brakuje tam jakichś wartości. U nas brakowało wartości po dodaniu wszystko wróciło do normy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More