Jump to content

e-stylowo.pl

Members
  • Content count

    17
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

About e-stylowo.pl

  • Rank
    PrestaShop Newbie
  1. Kurcze nie do końca wiem o co kaman. Gdzie ten koszt wysyłki?? Bo w konfiguracji wtyczki DPD pierwszy zakres wagowy był od 0 do 25 kg. Jeśli chodzi o produkty każdy jeden ma podaną wagę. Na to jestem wyczulony. Mało tego z tej zmiennej presta czyta zakres wagi i oblicza koszty przesyłki. Czy mogło to się wysypać po instalacji Transferuj.pl Tak jakoś się to zbiegło że po instalacji tego modułu wszystko się rozjechało.
  2. Kolego nie osądzaj bo zanim zacząłem się bawić prestą w pierwszej kolejności kupiłem literaturę np: Presta shop szyty na miarę i wideo kursy na więcej materiałów nie trafiłem. Mało tego wykupiłem kurs online w jednej z firm która zajmuje się wdrożeniami presty. No może jak dla ciebie nie powinienem zadawać pytać. Prawdą jest że w tym wypadku poległem. Sądzę że spowodowane jest to brakiem doświadczenia.
  3. endriu107 mam dokładnie jak napisałeś. Ale powiedz mi co z tym Lokalizacja/Województwa lub Regiony - czemu tu polski nie ma.
  4. Witam, Sprawa dotyczy modułu Transferuj.pl, czy macie jakieś doświadczenia negatywne? Czy komuś ten moduł się wysypał albo wysypał prestę? Dla czego po instalacji tego modułu nie jest widoczny w Moduły/Płatności tak jak na Prnt/Scr https://www.dropbox.com/s/h4m87zcdg9cjw9y/Widok3.jpg?dl=0 w aktywnych płatnościach? Jeśli ktoś może pomóc to proszę.
  5. Panowie szperam i wszedłem w zakładkę Lokalizacja/Województwa lub Regiony wylistowały się ale na tej liście nie ma w Europie/Polski??? Jak to zmienić? Może to norma i nic nie ruszać? A może jest to powodem błędu jak w temacie - topic.
  6. Szperam w Preście i doszedłem do czegoś takiego: Ogranicz wybór kraju we Frost Office do tych obsługiwanych przez aktywnych przewoźników. O co tu chodzi?????? Nacisnąć tak czy zostawić domyślnie nie.
  7. Tak, o tym programie typu ship-to-pay już ktoś pisał. Ale nie mam takiego zainstalowanego. A co do konfiguracji wysyłek pewnie bez zaglądania w panel admina się nie da ustalić. Napisz jeśli możesz ścieżkę do tego gdzie ustala się sposoby wysyłki.
  8. Oczywiście masz rację. Jeśli mógłbym liczyć na twoją pomoc to z chęcią udostępnię ci dostęp do panelu admina ale na priv. Mój kontakt w.wlodarczyk74@gmail.com
  9. Jak w temacie. Może ktoś spotkał się już z tym problemem. Oczywiście problem powstaje przy realizacji zamówienia. Wcześniej wszystko śmigało jak należy nie wiem dla czego ale zbiegło się to z instalacją modułu transferuj.pl. Czy ma to coś wspólnego nie wiem???? Myślę że ktoś mi tu pomoże, bo szperam w panelu admina od kilku dni i nic. Wcześniej świetnie działał moduł DPD na chwile obecną jest jak w temacie. Poniżej link do PrntScr. https://www.dropbox.com/s/k7oykdulwl84hzq/Widok%201.jpg?dl=0
  10. Teraz się dopatrzyłem że z tych wszystkich które wymieniłeś to mam zainstalowany pod hasłem "carrier" w wyszukiwarce modułów Rozkład sposobu dostawy v1.3.1 Dodaje wykres pokazujący dystrybucję nawzajem kurierów do statystyki na tablicy. I to wszystko.
  11. O dzięki za info, właśnie czegoś takiego szukałem szczególnie do wysyłki za pobraniem. Co mi się wyświetla??? Już któryś raz z kolei wstawiam PrntScr. - https://www.dropbox.com/s/k7oykdulwl84hzq/Widok%201.jpg?dl=0 Kolego najlepsze jest to że stan zmieniłem strasznie. Usunąłem wszystkie metody płatności zostawiłem tylko przelew i wszystkie wtyczki kurierów typu DPD. I nadal to samo się wyświetla nie mam już pojęcia co może być przyczyną. Nawet komunikat się nie zmienił????????
  12. Dzięki. Już dotarłem do tego debugowania zaczęły się wyświetlać dodatkowe informacje ale mnie to nic nie mówi. Ustawiłem zgodnie z instrukcją powyżej, choć u mnie jest inny układ plików. I nic. A co to za moduł ship to pay???
  13. Dziękuje za szybką reakcję. Jednak kolego sprawa wygląda tak. Na chwilę obecną odinstalowałem całe transferuj.pl włącznie z tym iż usunąłem z serwera. Nie wiem gdzie się jeszcze mogło zainstalować ale folder na serwerze moduły jest czysty. Dodatkowo wszedłem zaawansowane/wydajność i wyczyściłem całą pamięć podręczną. Oczywiście już w pierwszym moim poście jest zdjęcie pokazujące że moduły nie od presty są włączone. Link do zdjęcia - https://www.dropbox.com/s/ucb81328d3vmpj5/Widok%202.jpg?dl=0 Nie wiem tylko jak włączyć tryb debugowania o którym piszesz. I teraz trzymając się tej postaci rzeczy że nie ma w mojej preście transferuj.pl nadal mam kłopot i pojawia się nadal ten sam błąd. Link do pliku - https://www.dropbox.com/s/k7oykdulwl84hzq/Widok%201.jpg?dl=0 Dziwne jest to że mówi mi że nie ma przewoźników dla tego adresu a zainstalowany moduł i skonfigurowany jest DPD. Link do pliku - https://www.dropbox.com/s/qqw1whnab3dkmrd/DPD%20modul.jpg?dl=0 Dodatkowo mam prawidłowo skonfigurowaną płatność podstawową tak zwany przelew, która w ogóle nie jest aktywna. Może ktoś wie jak z tym sobie poradzić. P.S. Może jeszcze usunąć moduł DPD???? Ale w takim razie jak za każdym razem się coś wysypie to w preście będzie trzeba od nowa????
  14. Witam. Jestem nowy w związku z tym na wstępie się przywitam. Od jakiegoś czasu konfiguruję i poznaję nową prestę. Mam nadzieję że prawidłowo bo miałem już oczekiwane prze ze mnie rezultaty. Jednak od jakiegoś czasu "podejrzewam bo pewności nie mam, instalacja transefurj.pl" Presta wykrzaczyła mi się w realizacji zakupów. Dodatkowo przewróciła moduł który działał poprawnie a mianowicie DPD. Teraz nie mam ani dostawcy ani podstawowej metody płatności. Tak wygląda błąd. Poszedłem więc tą drogą. Włączyłem możliwość instalacji modułów nie od presty. Widok poniżej. Dodatkowo jak wchodzę w panelu admina/moduły/płatności to na samej górze jako aktywne widać tylko przelewy na konto. Mimo tego że zainstalowana również jest płatność transferuj.pl Poniżej PrntScr z dalszej konfiguracji. Jak do tej pory bywało, za każdym razem jak mi coś nie działało było to błędną konfiguracją presty ewentualnie moim nie zrozumieniem tematu. W późniejszym czasie zacząłem łapać i było OK. Co tym razem mgło się wywalić. Bardzo proszę o pomoc. P.S. W razie gdyby obrazki się nie wyświetliły z zewnętrznego łącza dodaje link do folderu w którym znajdują się obrazki dodane do posta. https://www.dropbox.com/sh/mzxgip745uniy6t/AABHthU36g_Z8unrVdTWL52-a?dl=0
  15. Właśnie w tej chwili zmieniłem kategorię główną z zaleceniami kolegi tomekmo i co? i nic! Ma ktoś pomysł jak to ustawić albo jakich poprawek dokonać.
×