Jump to content

Daria662

Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Polska
  • Activity
    Agency

Daria662's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Cześć, mam problem, gdy próbuje wejść w jakieś ustawienia na Prestashop. Pokazują się takie błędy: Jak sobie z tym poradzić?
  2. Cześć Zainstalowałam na polskim sklepie język angielski i chciałam przetestować, więc przełączyłam język na EN i wtedy pojawił się błąd 500. Włączyłam debugowanie i wyszło coś takiego: SmartyException in smarty_internal_templatebase.php line 129: Unable to load template file '/index.tpl' in smarty_internal_templatebase.php line 129 at Smarty_Internal_TemplateBase->fetch('/index.tpl', null, 'layouts/layout-full-width.tpl', object(SmartyDev), false, true, false) in SmartyDev.php line 41 at SmartyDev->fetch('/index.tpl', null, 'layouts/layout-full-width.tpl') in FrontController.php line 660 at FrontControllerCore->smartyOutputContent('/index.tpl') in FrontController.php line 644 at FrontControllerCore->display() in Controller.php line 225 at ControllerCore->run() in Dispatcher.php line 369 at DispatcherCore->dispatch() in index.php line 28 Na początku myślałam, że cały sklep poszedł, jednak jak weszłam z innej przeglądarki to wszystko działało, jednak stało się to samo jak kliknęłam na EN. Sklep jest w wersji 1.7 i postawiony jest na płatnym szablonie, jednak do momentu zmiany języka nie było problemów Co może być tutaj źle i jak to naprawić?
  3. Witam. Czy jest jakiś sposób, żeby zamówienia ze sklepu odróżniały się od zamówień z Allegro, które wpadają do sklepu po podłączeniu Baselinerem konta Allegro ze sklepem Prestashop? Wpada 200 zamówień z Allegro i chciałabym jakoś odróżniać te, które przyszły na sklepie.
  4. Mam poważny problem z tą kategorią, bo ustaliłam rabat na wybrane produkty, ale w ustawieniach rabatu pokopiowały się kategorie i gdy chce wyłączyć jedną kategorię i wyszukałam ją przeglądarkową wyszukiwarką to wyszukało mi 644 wyniki... A na samym dole nie ma nawet przycisku "Zapisz" :/ ma ktoś jakiś pomysł na to? :/
  5. Dziękuje za odpowiedź. W najbliższym czasie poczytam o filesmach > files. Co dziwne, mam zgłoszenie, że pojawił się pytajnik zamiast zdjęcia, patrze na to zaraz i się okazuje, że już jest zdjęcie... Chore to jest :/
  6. Hm. Włączyłam tryb debugowania, pokazał się błąd modules/cashondelivery/translations/pl.php:1, więc skopiowałam zawartość pliku pl.php do Notepad++, zapisałam jako php i przesłałam na serwer i teraz pokazują się metody płatności po akceptacji regulaminu i potwierdzenie zamówienia (zamiast pustej strony). W pierwszej linijce mam tylko <?php
  7. Już zacznę szukać o co chodzi z filesmach > files, bo niczym takim się nie bawiłam nigdy. Mamy dwa sklepy (1.6 i 1.4) i na razie problem był na nowszym sklepie, a po sytuacji: https://www.prestashop.com/forums/topic/443370-problem-z-optymalizacj%C4%85-link%C3%B3w-kategoria-z-adresem-ip/?do=findComment&comment=2057193 też na starym. Przyjaznymi linkami wole się już nie bawić... Niestety umowa jest na 3 lata... :/
  8. Witam. Mam problem ze zdjęciami. Zdjęcia, które są na sklepie co chwile się "usuwają" i zostają pytajniki. W końcu udało mi się dowiedzieć od home.pl, że może to być wina usuwania cache. Że po usunięciu cache, linki się przeładowują. Problem w tym, że ja często je usuwam, bo naprawiam tez inne rzeczy na sklepie. Czy wiecie coś o tym? Może jest na to sposób? Ciężko jest ciągle wrzucać na nowo zdjęcia w miejsca tych usuniętych. W dodatku zdjęcia są podlinkowane na aukcjach Allegro i potem cała aukcja zamiast zdjęć ma same pytajniki... :/
  9. Dodatkowo po zaznaczeniu wyboru dostawy pojawia się okienko z błędem:
  10. Witam. Mam problem, bo dodaje produkt do koszyka, wybieram formę dostawy, zaznaczam regulamin i nie pokazują się metody płatności (a powinny). Po odświeżeniu się już pokazują. Ale klientów może to odstraszyć i mogą nie pomyśleć o odświeżeniu. Ma ktoś jakiś pomysł? Sklep: www.domhobbyogrod,pl
  11. Cały czas się to psuje... Jak wyłączę przyjazne linki to działają kategorie, ale nie działają zakładki, np. "Kontakt"... W dodatku znowu nie łączy z css... Co z tym zrobić?
  12. Właśnie na zapleczu jest jakby sama ta kategoria z IP. Ale w bazie danych widzę, że jest osobno.
  13. Wyłączyłam opcję "Automatycznie przekierowuj do kanonicznego URL" i już nie włączają mi się na raz dwie kategorie. Dodatkowo wpisałam w Domena sklepu "www.eintex.pl" zamiast "eintex.pl" jak miałam wcześniej i przywrócił się styl CSS. Więc aktualnie zostaje jeszcze kwestia tej kategorii z IP, żeby nie była widoczna na sklepie.
×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More