Jump to content

szpoti

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Poland
  • Activity
    Web development agency

szpoti's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Hi, My site : liderhoff.pl/en/ I chose My account > Authentication and sign in After that: see attached file Can't do anything on page, only sign out, and then site work properly Firefox debugger showing: ReferenceError: FancyboxI18nClose is not defined global.js:96:5 Pls help Presta is update 1,6,1,2 Problem is on my spvertical menu module Catchable fatal error: Object of class Customer could not be converted to string in /home/szpoti/domains/liderhoff.pl/public_html/modules/spverticalmegamenu/spverticalmegamenu.php on line 353 What to do ?
  2. Mam następujący błąd: Catchable fatal error: Object of class Customer could not be converted to string in /home/szpoti/domains/liderhoff.pl/public_html/modules/spverticalmegamenu/spverticalmegamenu.php on line 353 Po wyłączeniu modułu spverticalmegamenu wszystko działa dobrze część kodu z linią 353 public function hookdisplaySlideShowmenu() { $customer = $this->context->customer; $this->user_groups = ($customer->isLogged() ? $$customer->getGroups() : array(Configuration::get('PS_UNIDENTIFIED_GROUP'))); $this->page_name = Dispatcher::getInstance()->getController(); if (!$this->isCached('spverticalmegamenu.tpl', $this->getCacheId())) { if (Tools::isEmpty($this->menu)) $this->makeMenu();
  3. Mam następującoy problem. Podczas próby logowania klienta na stronie wyskakuje : js_def połowa storny / logo jezyk waluta szukaj koszyk pod spodem biała strona Nie można nic zrobic dalej Debuger pokazuje : ReferenceError: FancyboxI18nClose is not defined global.js:96:5 if ($.prototype.fancybox) $.extend($.fancybox.defaults.tpl, { closeBtn : '<a title="' + FancyboxI18nClose + '" class="fancybox-item fancybox-close" href="javascript:;"></a>', next : '<a title="' + FancyboxI18nNext + '" class="fancybox-nav fancybox-next" href="javascript:;"><span></span></a>', prev : '<a title="' + FancyboxI18nPrev + '" class="fancybox-nav fancybox-prev" href="javascript:;"><span></span></a>' }); }); Dodam że po wylogowaniu wszystko wraca do normy strona sklepu normalnie jest wyświetlana
  4. Niestety nie pomogło ... Kolejna instalacja i nowy problem ... Logowanie działa wersja presta 1.6.0.14 (zmieniam język na pl jest ok) jednak po aktualizacji do 1.6.1.1 i zmianie języka administratora na PL / strona przeładowuje się i jest biały ekran po zmianie w bazie danych na (1 - czyli angielski) można się zalogować i wszystko działa / ale administracja jest po ang.
  5. Czy powodem moze byc to ze z pracy lacze sie przez stale ip a w domu np z internetu mobilnego
  6. MS Eage pokazuje tylko jeden błąd js SCRIPT5009: 'one_error' is undefined login.js (200,2) FF nie pokazuje żadnych błędów i automatycznie loguje się do Back offic-a Włączyłem raportowanie o błędach w Prestashop i po zalogowaniu do admin pokazują się następujące ostrzeżenia: Warning w linii 66 w pliku /home/szpoti/domains/liderhoff.pl/public_html/controllers/admin/AdminDashboardController.php [2] array_pop() expects parameter 1 to be array, null given Notice w linii 376 w pliku /home/szpoti/domains/liderhoff.pl/public_html/cache/smarty/compile/61/cb/51/61cb51928b04c7943e35292184076cb0538bcfab.file.header.tpl.php [8] Undefined index: quick_access_current_link_name Notice w linii 376 w pliku /home/szpoti/domains/liderhoff.pl/public_html/cache/smarty/compile/61/cb/51/61cb51928b04c7943e35292184076cb0538bcfab.file.header.tpl.php [8] Trying to get property of non-object Notice w linii 402 w pliku /home/szpoti/domains/liderhoff.pl/public_html/cache/smarty/compile/61/cb/51/61cb51928b04c7943e35292184076cb0538bcfab.file.header.tpl.php [8] Undefined index: quick_access_current_link_icon Notice w linii 402 w pliku /home/szpoti/domains/liderhoff.pl/public_html/cache/smarty/compile/61/cb/51/61cb51928b04c7943e35292184076cb0538bcfab.file.header.tpl.php [8] Trying to get property of non-object Notice w linii 505 w pliku /home/szpoti/domains/liderhoff.pl/public_html/cache/smarty/compile/61/cb/51/61cb51928b04c7943e35292184076cb0538bcfab.file.header.tpl.php [8] Undefined index: login_link Notice w linii 505 w pliku /home/szpoti/domains/liderhoff.pl/public_html/cache/smarty/compile/61/cb/51/61cb51928b04c7943e35292184076cb0538bcfab.file.header.tpl.php [8] Trying to get property of non-object Dodatkowo CHrome pokazuje błędy: Uncaught ReferenceError: img_dir is not defined login.js?1443173535:200 Uncaught ReferenceError: one_error is not defined displayErrors @ login.js?1443173535:200$.fadeIn. $.ajax.success @ login.js?1443173535:152 j @ jquery-1.11.0.min.js:2 k.fireWith @ jquery-1.11.0.min.js:2 x @ jquery-1.11.0.min.js:4 b @ jquery-1.11.0.min.js:4
  7. Dziwne jest dla mnie bardziej to że mogę odpalić admin na jednym komputerze z W10 w FF a np na laptopie z W10 i FF już nie. I tu jest Firefox / cache czyszczony i z poziomu admin i cftp jak również cache przeglądarki
  8. Demo działa na wszystkich przeglądarkach w komputerze jak i na smartfonie
  9. Sprawdziłem na firmowym komputerze wszystko działa dobrze ale tylko na firefox-e (na ms eage nie wczytuje back office) Na laptopie / tablecie / smartfonie nie działa (nie ładuje się back office)
  10. Niestety nie pomogło. Postanowiłem zainstalować sklep jeszcze raz ... Wszystko było ok Aktualizacja do 1.6.1.1 - bez problemów Kilka godzin pracy w administracji / konfigurowanie itd. - bez problemów Wracam do domu odpalam stronę sklep jest w trybie "Maintenance mode" do admin nie da sie w żaden sposób zalogować Czyszczenie cache tryb prv nic nie pomaga Przeglądarki IE / Firefox / Chrome - wszędzie to samo Laptop / komputer / tablet / smartfon - też nic nie działa takie same objawy Udało mi się wyjść z Trybu "Maintenance mode" problem był w bazie danych PS_SHOP_ENABLE było zdublowane (x4) usunąłem 3 wpisy i ustawiłem value z 0 na 1 Logowanie do admin wciąż niemożliwe
  11. Od jakiegoś czasu zauwazyłem że mam problem z zalogowaniem do Adnim. Po wpisaniu loginu / hasła nie przechodzi do Panelu admin / ciągle wyświetla się okno z logowaniem i nic dalej nie idzie. Gdzie szukac probemu ? sklep stoi na serwerach hekko nie było wcześniej problem
  12. Problem dotyczy poniższych przycisków na stronie głównej: Wyświetlane są poprawnie jednak po naścinięciu nie zmienia się treść bloków nowości / najczęściej kupowane. Jednocześnie po włączeniu obydwu modułów wyświetlane są jednocześnie. Adres strony www.domiowo.pl Problem pojawił się po aktualizacji / backup nie pomógł. PROBLEM ZOSTAŁ ROZWIĄZANY: Odinstalowanie i zainstalowanie wszystkich modułów #blocknewproducts / #blockbestsellers pomogło.
×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More