Jump to content

przemko

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by przemko

  1. Hi there, I have installed clean Prestashop 1.7.6.3 and use classic theme. On product page, just below the product description I have the recommended products panel. As you can see in attachments, on the example I have two products recommended, let's call them A and B. There are few problems I would like to kindly ask you to help me solving. Problem 1: On top of product A box there's white strip. Do you know how to remove it? Problem 2: For some unknown reason just below large picture of product A, there's small picture and link to product B, even if product B is visible to the right of A. How can I switch this off? I would not like to have this "small thumbinal and link". Problem 3: If problem 2 is not solveable, then how to extend the product B box so it has same size as product A box? Currently bottoms are not a the same level. Appreciate all your help.
  2. Hi there, I installed clean Prestashop 1.7.6.3 and use classic theme. I assigned the standard slider to displayBanner hook, so it is displayed on full screen. The bug that I spot is that when I change browser from "mobile-like-size" up, the slider is fully visible and the banner inside is enlarged properly and proportionally only until the picture in banner reaches width of 1182px. When it is resized to 1183px, it gets overlapped by the content & background of displayNav hook. When I increase the width even more, the slider image is still enlarging, but its bottom part is more and more overlapped at the bottom. I think that may happen when the browser as whole exceeds 1200px. Probably CSS is not prepared for that, so when the media/min-width property is more than 1200px or media/max-width is set to 1199pn and there is no instruction in css what to do next, then the banner is spoiled. Can you please quickly help me fixing the problem? I'm not css and prestashop guru, so I'm not sure what to change. I tried to change something in the the carousel configuration in theme.css, but it didn't work. By the way - the cache in my prestashop is switched off and I clear cache every time I change something (blindly) in css just to be sure I see fresh version. As a test banner I was using 1110x340 px and 1920x400 px images.
  3. Wczoraj zaktualizowałem mój sklep do najnowszej wersji i przeniosłem go na inny serwer. Niestety wykonując dwie operacje jednocześnie spowodowało, że coś nie do końca działa teraz tak jak powinno. Gdy ktoś wysyła email ze standardowej strony kontaktowej, to na skrzynkę otrzymuję właściwy email plus email techniczny "Mail failure - malformed recipient address". W treści możemy przeczytać m.in. "A message that you sent contained one or more recipient addresses that were incorrectly constructed ..... This address has been ignored. There were no other addresses in your message, and so no attempt at delivery was possible." Osoba wysyłająca nie otrzymuje emaila z potwierdzeniem wysłania wiadomości na swoją skrzynkę. Czy macie jakieś pomysły co jest źle?
  4. Czy ktoś jest w stanie pomóc? Te nagłówki emaili nie wyglądają dobrze, a fakt że jeszcze zmieniły się z PL na EN nie napawa optymizmem.
  5. Cześć. Powiedziałbym "prawie działa" Usterki, które wciąż występują: 1. E-mail, który przyszedł na adres obsługi klienta miał w temacie "Wiadomość z formularza kontaktowego [no sync]". Chciałem się pozbyć tego z końca, więc wszedłem w edycję szablonu, znalazłem miejsce i zdziwiłem się, bo przy opisie "Temat dla contact" było puste pole edytowalne. Wpisałem więc tam "Wiadomość z formularza kontaktowego". Po zapisaniu i wysłaniu emaila tekst w tytule emaila zmienił się na "Message from contact form [no_sync]". Chciałem wrócić do poprzedniego, ale niestety pole edytowalne przy opisie "Temat dla contact" jest nadal puste. 2. Podobna sprawa po stronie klienta. W pierwszej wiadomości tytuł brzmiał 'Przesłałeś wiadomość #ct1 #tc36erJI7xFNKc'. Drugi (po wyżej opisanej zmianie) brzmiał Your message has been correctly sent #ct1 ...... Jakiś pomysł co z tym zrobić?
  6. Dodam może jeszcze, że temat e-maila, który do mnie doszedł brzmi: [nazwa sklepu] Your message has been correctly sent #ct1 #tc36erJI7xFNKc Jak można zamienić ten tekst na polski? W szablonach emaili szukanie po "your message" daje tylko jeden wynik. Formularz o nazwie "Temat dla reply_msg". Tam będzie jednak podobny problem. Tłumaczenie brzmi: Obok jest trójkącik informujący "To wyrażenie używa specjalnej składni %1#s, %2$s". Jednak jak łatwo zauważyć to nie jest to samo co "#ct%1$s #tc%2$s". Prawdopodobnie więc nie zadziała.
  7. Zainstalowałem sklep tydzień temu. Przebijam się wolno i dotarłem do momentu, w którym napisałem sam do siebie email. E-mail po otrzymaniu wygląda tak: Chciałem to zmienić. Znalazłem nawet miejsce i przyczynę. Przyczyną jest pewnie to, że ten francuski tekst jest napisany biało na białym tle w szablonie (Lokalizacja->Tłumaczenia). Problem jest jednak większy, ponieważ przy próbie zapisu poprawionego formularza otrzymuję błąd: A niestety takiej ścieżki nie mam w strukturze katalogów. Jedyne, co mam to: /<<tu moja nazwa serwera>>/themes/default. Katalogu mails niestety nie mam. Prawdopodobnie gdzieś jest zapisana zła ścieżka do której ma zapisywać szablony. Dziwne tylko, że wie skąd je odczytywać.
  8. Dziękuję. Teraz działa. Musiałem jeszcze skasować linikję u dołu kodu odpowiadającą za pokazywanie się tej sekcji tylko wtedy, kiedy użytkownik kliknie zakładkę "Opcje".
  9. Dziękuję za odpowiedź, jednak nie dokładnie o to mi chodziło. Prawdopodobnie źle się wyraziłem Zakładka "Opis" na stronie produktu zwiera listę cech. I właśnie ten fragment (zawartość zakładki "Opis" u dołu ekranu) chciałbym wyświetlać w miejscu, w którym obecnie znajduje się "krótki opis" produktu (a nie zastąpić krótki opis pełnym opisem). Oczywiście chciałbym też, aby u dołu strony ta zakładka z listą cech już się nie pokazywała.
  10. Zainstalowałem ten moduł i przy pierwszym wejściu na stronę z komentarzem wyświetla mi informację "Warning! site http://....... is unreachable". Przy kolejnych wejściach już tego komunikatu nie ma. Ten link "http://..." to jest link do strony, na której znajduje się produkt i okienko z komentarzem. Gdy się kliknie na niego, to otwiera się okienko facebookowego modułu debugowania. Po wklejeniu URL do strony z produktem debugger facebooka mówi: Object Invalid Value: Obiekt typu „website” pod adresem „http://www...........” jest nieprawidłowy, ponieważ nie można było przeprowadzić analizy składniowej podanej wartości „xxxxxxxx” <<tu ID mojego administratora>> właściwości „fb:admins” jako rodzaju „fbid”. Jakiś pomysł co z tym zrobić?
  11. Chciałbym, aby w moim sklepie zawartość zakładki "Opis" pokazywała się na stronie "pełnego produktu" w miejscu, w którym teraz jest "krótki opis produktu". Krótkiego opisu produktu może w ogóle nie być widać na stronie z pełnym opisem, bo u mnie jest to powtórzenie części pełnego opisu. Prawdopodobnie wystarczy zmajstrować coś w pliku "products.tpl". Czy ktoś wie co należy gdzie przenieść?
×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More