Jump to content

mattwilkie

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mattwilkie

  1. Good day,

                      I have configured a mainstore that is working fine. But due to the number of items in it I would like to use the multistore function to create a second website with the same products. In essence I have created a 2nd store in the Multishop going through the tutorials I can find. But I cannot seem to get it to work with the 2nd domain name but also can't locate any new files on the server for the second shop anyone got any ideas?

  2.  

    Yep the host solution was to redo the site, which is another issue. But I am trying now to import from an export using CSV. However I am finding that its not importing properly with the latest version of prestashop even though it looks fine in a spreadsheet and the same format as the template. Is this something anyone else has had?

    I have added my file if anyone can see anything wrong with it appreciate any help!

     

     

    Found the solution the exporter was using ";" but the import needed "," something so simple but likely someone else will hit the same issue.

  3. 5 hours ago, Janett said:

    It seem you have some server configuration issue.

    Please contact your hosting provide r to allow PrestaShop access to /var/cpanel/php/sessions/ and subfolders and files or choose another path for the storage of session in CPanel. I never use CPanel but it seem this can be possible as you can read here : https://www.prestashop.com/forums/topic/982333-urgent-help-please-the-website-is-crashing-every-time-i-install-prestashop/?do=findComment&comment=3104875

    6

    The problem is even looking at the old server (as its still live) there is no var/cpanel/

    val.jpg

  4. I agree and where possible I have done. Just trying to get over the last bugs.

    Notice on line 101 in file /home/planema1/public_html/vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Component/HttpFoundation/Session/Storage/Handler/StrictSessionHandler.php
    [8] SessionHandler::gc(): ps_files_cleanup_dir: opendir(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70) failed: Permission denied (13)

    As I assume the bug above is related to something that should be changed or deleted. A solution was found here -

     

    But been waiting 16 hours for access to the php.ini to change it.

  5. I have moved them across have the main site now loading, backend is partially loading but still got bugs. The host hasn't been too helpful as they wanted a CPanel backup which my old host wouldn't provide because the site(s) are too big. So had to move with a Zip from there to the new host. New host said they aren't in a Cpanel format so just unzipped and that's pretty much as far as I got with them. As I have had to do the majority of work myself so far.

  6. It worked, now got an error -

     


    Warning: require_once(/home/planema1/public_html/config/../vendor/autoload.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/planema1/public_html/config/autoload.php on line 26

    Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/planema1/public_html/config/../vendor/autoload.php' (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home/planema1/public_html/config/autoload.php on line 26

    So its location on the drive is correct (its the new server) but not finding it.

  7. I am trying to move 2 Prestashop sites from Hostgator to another host. As the files are over the 100,000 limits I cannot do a Cpanel backup. I have had to manually download all the files and then upload onto the new server.

    I downloaded the files + MySql databases however I cannot get them to work on the new server. Would appreciate someone's help as the tutorials I have found online seem to all be for 1.6 as such the editing of files is different.

  8. I have had a Prestashop site for around 8 years but recently got forced to upgrade (had left it alone since original install due to the amount of work transitioning to a newer version). However my host upgraded and the site stopped working forcing me to upgrade. I have lost a lot of my position with the SEO as I have had to rebuild the site.

    I have gone through the basics of Meta tags etc. But currently have this showing in Google Analytics and not sure what its asking me to do :-

    either "offers", "review", or aggregaterating should be specified

    Now I don't do offers, reviews and not sure what it means with aggregaterating. But my site is a basic setup with no additional modules that could effect the SEO side so not sure what it wants me to do any ideas appreciated.

     

     

    • Like 1
×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More