Jump to content

Lutrex

New Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lutrex's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Na bazie ustawienia ma te same i widzi też pl znaki tej kategorii
  2. Na home.pl było tak samo jak dodałem nową kategorie to są znaki PL
  3. Cześć, mam taki problem, że przeniosłem cały sklep internetowy z home.pl na swój postawiony serwer. Problem jest w tym taki, że po przeniesieniu wszystkiego cały sklep nie ma polskich znaków (jak również panel administracyjny itd.). Jest to mega pilna sprawa bo sklep jest już trochę w internecie, jest pozycjonowany i boję się, że polecą wszystkie pozycje!! Bardzo proszę o pomoc !!!! Wcześniej wszystko było poprawnie. Wersja presty 1.7.6.1 rzeczy takie jak np. <meta charset="utf-8"> czy zmienianie plików bazy dany na UTF-8 robiłem i nic nie pomaga. Rzeczy typu jak na screenie poniżej również próbowałem, ale też nic nie pomogło Ma ktoś jakieś pomysły ? Z góry dzięki za pomoc!
  4. Cześć, poradźcie mi jak dobrze skonfigurować statystyki na pulpicie w preście. Obecnie przy każdorazowym zakupie wciąż wszystkie pola wskazują zero i nie do końca wiem jak skonfigurować ten pulpit żeby poprawnie pokazywało wszystkie zamówienia, kwoty zamówień etc. Tak to obecnie wygląda - pokazuje że jest 0 wszystkiego oprócz wizyt (a sprzedaż normalnie jest)
  5. Cześć, mam takie pytanko czy jest możliwość jakoś w imporcie produktów zaznaczyć, która kategoria ma być kategorią główną ? Bo obecnie wygląda to tak, że zawsze bierze najwyższą kategorie główną i trzeba ręcznie przeklikiwać każdy produkt i przełączać na pożądaną kategorie główną poniżej wrzucam screena o co mi dokładnie chodzi: Jeżeli ta kategoria z automatu bierze najwyższą kategorie to w breadcrumbs'ie produktów mi wtedy nie pokazuje produktu w podkategorii.
  6. Wczoraj zmieniłem wersje z 5.6 na 7.3.1 i wczesniej bylo tak samo i dalej jest tak samo
  7. obojętnie czy kurier czy odbiór osobisty - zawsze przy dodaniu produkty wysyłka na początku pokazuję 0 zł
  8. Cześć, mam taki problem, że na moim sklepie mam 2 rodzaje wysyłek: 1. odbiór osobisty, który jest za 0 zł 2. wysyłka dhl za 9,50 zł Problem jest taki, że powinno przy dodaniu każdego produktu od razu generować do niego koszt wysyłki 9,50 bądź przy wadzę powyżej 30 kg 19zł. Niestety jednak tak się nie dzieje i ten koszt dopiero się pokazuję na końcu realizacji zamówienia co często wkurza moich klientów, którzy przez cały etap realizacji zamówienia myślą, że dostawa jest za 0zł. Bardzo proszę o pomoc w tym temacie bo już nie wiem co z tym robić. Przejrzałem wszystkie fora itd. i nic mi nie pomaga... Dodatkowym błędem jest to, że jak jest ustawiony kurier domyślnie to powyżej kwoty 300 zł przesyłka jest za darmo i odejmuję się od tej kwoty 9,50, ale niestety dzieje się dopiero jeśli klikne na odbiór osobisty i z powrotem na wysyłkę kuriera dhl, a powinno się to robić automatycznie!
×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More