Jump to content

maconl

Global Moderators
  • Posts

    2,178
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by maconl

  1. Dit kan je doen bij Instellingen -> Onderhoud Maak even een kopie van die module en download deze naar je pc , en verwijder hem dan even tijdelijk uit de map modules
  2. Wellicht te maken met je maintenance.tpl staat deze in je themes folder ? --> themes/default/maintenance.tpl heb je hem ook nog in onderhoudsmode staan ? hij geeft aan dat hij de maintenance.tpl niet kan vinden denk als je hem uit onderhouds modus haalt of de maintenance.tpl weer upload dat het in orde is
  3. Krijgt u een witte pagina , of zijn er andere problemen ? Stap 1: Controle van je configuratie In je BO -> Ga naar GEAVANCEERDE INSTELLINGEN ---> CONFIGURATIE-INFORMATIE Dan kijk bij : CONTROLEER UW CONFIGURATIE Staat hier OK ? of zie je : Verplichte parameters Repareer aub de volgende fout(en) met daaronder een lijst met fouten ? zie je hier geen fouten ? Stap 2: gebruik dan de Debug , vaak wordt er dan een foutmelding gegeven , wat dan ook vaak de oorzaak is Voor PrestaShop 1.6 of hoger kun je gebruikmaken van een module: https://www.prestashop.com/forums/topic/513401-free-module-enable-debug-mode-from-back-office/ Debug mode activeren : Ga met ftp naar de map /config hier zie je het bestand -> defines.inc.php Download dit bestand Open dit bestand met bijvoorbeeld notepad++ in dit bestand zoek je de volgende regels : /* Debug only */ if (!defined('_PS_MODE_DEV_')) define('_PS_MODE_DEV_', false); en wijzig false in true : /* Debug only */ if (!defined('_PS_MODE_DEV_')) define('_PS_MODE_DEV_', true); Ga nu naar, waar je of een witte pagina kreeg , of dat er een ander probleem voordeed zie je een foutmelding ? plaats deze dan in je post , dit helpt om het probleem sneller op te sporen
  4. Krijgt u een witte pagina , o.a 500 Internal Server Error of zijn er andere problemen ? Stap 1: Controle van je configuratie In je BO -> Ga naar GEAVANCEERDE INSTELLINGEN ---> CONFIGURATIE-INFORMATIE Dan kijk bij : CONTROLEER UW CONFIGURATIE Staat hier OK ? of zie je : Verplichte parameters Repareer aub de volgende fout(en) met daaronder een lijst met fouten ? zie je hier geen fouten ? Stap 2: gebruik dan de Debug , vaak wordt er dan een foutmelding gegeven , wat dan ook vaak de oorzaak is Debug mode activeren : Bij Prestashop 1.7 : geavanceerde instellingen>prestaties debug modus op ja zetten en opslaan Overige prestashop versies : Ga met ftp naar de map /config hier zie je het bestand -> defines.inc.php Download dit bestand Open dit bestand met bijvoorbeeld notepad++ in dit bestand zoek je de volgende regels : /* Debug only */ if (!defined('_PS_MODE_DEV_')) define('_PS_MODE_DEV_', false); en wijzig false in true : /* Debug only */ if (!defined('_PS_MODE_DEV_')) define('_PS_MODE_DEV_', true); Ga nu naar, waar je of een witte pagina kreeg , of dat er een ander probleem voordeed zie je een foutmelding ? plaats deze dan in je post , dit helpt om het probleem sneller op te sporen
  5. Wellicht een module zet de debug mode eens aan : https://www.prestashop.com/forums/topic/396753-witte-pagina-of-andere-problemen/
  6. kijk met de debug mode of je een foutmelding krijgt vaak is het een module die dit veroorzaakt Edit : heb je friendly urls nu uitstaan ? de artikel pagina's laden gewoon maar niet friendly ..
  7. even je cache leegmaken indien dat niet helpt ,, je .htaccess in de root van je shop hernoemen in bv-htaccess (dit voor backup) en er een lege voor in de plaats zetten wellicht even 777 rechten geven log nu in je bo ,, er wordt dan een nieuwe htaccess gegenereerd kijk met ftp als het zo is <bestands grote van je htaccess > en kijk of het nu werkt
  8. dat was wat ik in # 23 aangaf zag nederland en in de vervoerder the netherlands staan omdat er dus geen vervoerder beschikbaar is ,omdat de instellingen verkeerd stonden kreeg je deze melding en heb je ook geen verzendkosten en zijn ze gratis ik zal deze post als opgelost zetten
  9. ok ik denk dat de fout in nederland zit , deze heb je zelf aangemaakt ,, ga eens naar landen ,, staat daar de netherlands bij ? indien ja klik op wijzigen en kijk bij zone staat daar europe bij ? indien ja zet deze op nederland ,, denk dat dit de fout was ? EDIT : ik zie net op een screenshot dat je de vervoerders op the netherlands hebben staan ,, als het goed is en je vinkt europe aan is het ook al goed
  10. Heb je nederland ook wel toegekend ? ik bedoel geconfigureerd ? anders wat je kan doen is kijk onder europa ,, staat daar the netherlands bij ? indien ja dan vink andere landen uit en nederland aan en vink je ook europa aan
  11. is niet echt uitschakelen maar dan krijgt de klant alleen de juiste vervoerder te zien heb je al gekeken naar de antwoorden in de link die ik in een vorige post had gegeven ?
  12. haha ja je kan een vervoerder afhalen aanmaken met gratis ,, kijken morgen even verder ok ,, misschien schiet me nog iets te binnen
  13. helaas werken sommige screenshots niet maar zet de vervoerders eens op deactiveren ,, heb je ook een afhalen ertussen staan ?
  14. neem anders hier even een kijkje verschillende problemen worden er besproken de meest bekende is geavanceerde voorraadbeheer maar die had je uit staan ,,, https://www.prestashop.com/forums/topic/336775-no-carriers-available/
  15. kan je misschien wat screenshots plaatsen van je instellingen ? inderdaad zoals oeroek al laat zien maar even een paar screenshots van je vervoerders en instellingen zouden helpen
  16. Bovenstaand probleem is opgelost : Marijke had mij haar inloggegevens gegeven na controle bleek er behoorlijk wat mis te zijn met haar shop de optie om verzendkosten aan een vervoerder ontbraken verder waren er enkele controllers foetsjie verdwenen ¿¿¿¿¿¿ heb bijna zo goed als alles kunnen herstellen helaas heb ik de mogelijkheid om via de BO de verzendkosten in te stellen niet kunnen herstellen maar heb dit via de database gedaan ( ps_delivery) hier heb ik handmatig alle verzendkosten toegevoegd en alles werkt weer naar behoren ,, ik zal dit onderwerp op Opgelost zetten
  17. heb je ook de verzendkosten bij betreffende vervoerders ingevuld ? heb je misschien geavanceerde voorraadbeheer ingeschakeld ? er zit een kleine bug in deze helaas,,, en last but least ,, weet je zeker ,, heel zeker dat het adres welke je gebruikt in de bewoonde wereld ligt ?
  18. Welkom op het forum hier vind je zo goed als ,alles omtrent prestashop Het forum wordt merendeels gebruikt als er problemen zijn , maar ook het delen van tips en ideeën vind je hier Hoop dat ik bij deze je vraag beantwoord heb
  19. zet de debug mode eens aan en doe een bestelling , ipv het wit scherm krijg je als het goed is dan een foutmelding
  20. vreemd , dit zijn inderdaad normaal de schrijfrechten hoe voeg je de miniaturen toe ? handmatig via ftp of gewoon via je BO ? kijk even naar je configuratie ,, staat alles op OK ? indien ja dan kijk met de debug mode aan of je een fout te zien krijgt P.S ik heb de link in je eerste bericht verwijderd , deze verwees naar een dagblad
  21. je vroeg om de shoppingcard module voor de v 1.4.6.2 :-) vandaar ik die link gaf waar ook je versie tussenstaat upgraden is altijd natuurlijk beter , ivm de beveiligingen enz moet alleen even een correctie doen wat betreft de ondersteuning deze gaat gewoon via het forum door als je oudere versies hebt ( zelf heb ik en 2 kennissen van mij ook nog een shop lopen met V 1.4.6.2 ) en blijft ook nog wel even zo lopen :-) als je een nieuwe versie neemt dan moet je niet niet de develop versie pakken ! deze is zoals erbij vermeld (This is a test version for developers. Don't use it in a production website.) alleen voor testdoeleinden bedoeld je kan ook een shop naast je shop zetten dan heeft het geen invloed op de bestaande shop bv in een subdomein (map) bv presta daar zet je de nieuwe shop in kan je naar hartelust experimenteren etc
  22. Hier vind je de versies van prestashop : https://www.prestashop.com/en/developers-versions voor je het doen wel een goede backup van bestanden en database maken daarna de benodigde module uploaden ,, eventueel je nl.php moet je ook weer in die modulemap uploaden
  23. maconl

    country

    Probeer de debug eens : https://www.prestashop.com/forums/topic/396753-witte-pagina-of-andere-problemen/
  24. probeer het volgende dan eens : In je BO -> Ga naar GEAVANCEERDE INSTELLINGEN --->PRESTATIES Kies Forceer compilatie Zet Cache op Nee klik nu op : Cache Legen als bovenstaande is gebeurt zet bovenstaande instellingen terug
  25. via prestashop de emails aanpassen is helaas een probleem ben er nog niet (vanaf versie 1.4 ) uit hoe dit komt , maar schijnbaar gebeurt dit allemaal alleen in de vertaalde emails er zijn hier verschillende onderwerpen op dit forum te vinden , dat gebruikers hier problemen mee hadden maar het beste is om de emails via ftp te downloaden en via een html editor aan te passen en dan weer terug zetten hoop dat je hier wat aan hebt
×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More