Jump to content

santri

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

About santri

  • Birthday 09/18/1976

Profile Information

  • First Name
    Michał
  • Last Name
    Stachura

Recent Profile Visitors

84 profile views

santri's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

2

Community Answers

  1. Witam serdecznie. Odgrzeję nieco temat ale mam pewną zagwostkę. Prestashop 1.7. Chciałbym dodać produkt mniej więcej jak tutaj: http://printone.pl/pl/p/Pieczatka-WAGRAF-B2S-Compact/670?gclid=EAIaIQobChMI4L-h156J1wIV6LXtCh3RvAh9EAQYAiABEgJCy_D_BwE, który ma do wyboru trzy atrybuty: kolor obudowy (8) kolor tuszu (6) czcionka (12) Atrybuty nie wpływają na cenę produktu. Kiedy dodam w szczegółach produktu w sekcji "kombinacje" wszystkie trzy atrybuty (wszystkie wartości) i kliknę "generuj" wywala mi serwer generując ogrom możliwych kombinacji. Kiedy dodam po kolei każdy z atrybutów (wszystkie wartości) i po każdym kliknę "generuj" kombinacji jest już mniej ale na szczegółach produktu wyświetlane są tylko pierwsze (kolor obudowy). Pozostałe są puste co wygląda tak jak na załączonym obrazku. Pytanie: Jak najlepiej wstawić dla produktu możliwość definiowania jego trzech atrybutów jak na linku powyżej?
  2. Witam serdecznie. Z góry przepraszam jeśli podobny topic już był. Szukałem ale nie znalazłem. Chciałbym ustawić sklep tak, żeby nie naliczał kosztów przesyłki tylko w przypadku gdy ktoś przekroczy kwotę 199 zł i wybierze metodę płatności "przelew na konto". Dla innych kwot zamówień (poniżej 199 zł) lub innych metod płatności (Płatność on-line) opłaty powinny się naliczać. Myślałem ogarnąć to modułem ship2pay ale nie jestem pewien czy się da.
  3. Ask in Polish get answear in English Thanks roband it works fine!
  4. Witam serdecznie. Być może spotkaliście się już z takim błędem. Ogólnie sklep działa poprawnie, tak samo działało dodawanie produktów... do pewnego momentu. Sklep ma około 140 produktów tak więc szału nie ma a mimo to podczas dodawania mam problem i muszę kilka razy wprowadzać informacje zanim mi się zapisze produkt. Ze zdjęciami tylko nie mam problemu te ładują się prawidłowo. Nagrałem film jak to wygląda na pierwszej zakładce (0:32). Po wprowadzeniu nazwy, opisów i kliknięciu zapisz i zostań chwilę pomieli a potem czyści formularz. Za którymś tam razem zapisze te dane choć i tak najlepiej jak podaję po jednej rzeczy czyli oddzielnie nazwa (i zapisz), krótki opis (i zapisz), długi opis ( i zapisz). Irytujące to jest, czy ktoś może spotkał się z takim problemem i może coś poradzić? Film jest dostępny tutaj: https://youtu.be/KoWD_sIubhs
  5. Hello A friend of mine want to sell stamps using prestashop. Problem is that stamps has special fields which must be fill in order process like font size, font type, text on stamps etc. Does prestashop has a module to create additional fields on products which customer can fill?
  6. Autorzy pomogli. Po instalacji nowej wersji modułu problem już nie występuje. Dziękuję wszystkim za pomoc.
  7. Już samo wyłączeni modułu rozwiązało problem. Po ponownym włączeniu nadal to samo tak więc poczekajmy co napiszą autorzy, może coś się wyjaśni więcej.
  8. Ok. Wysłałem zapytanie do autorów. Dam znać jak odpiszą i będzie można zamknąć temat.
  9. Witam Mam problem ze sklepem na silniku 1.6.0.14. Po przeniesieniu na inną domenę, co nie było kłopotliwe teraz na nowym sklepie jak wejdę w pusty koszyk (np. po wyczyszczeniu cache przeglądarki lub w trybie incognito) otrzymuję błąd SLQa [PrestaShopDatabaseException] You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 SELECT choice FROM `ps_pf` WHERE id_cart = Pełny ekran błędu załączam do postu. Tak jakby sklep gubił się przy pustym id_cart i teraz zastanawiam się czy to ja coś źle przeniosłem czy to może problem związany z czymś innym. Może ktoś już miał taki problem i może pomóc?
  10. Witam U mnie jest ciekawy problem jakiego nie znalazłem wcześniej w opisach. Jeśli mi gdzieś umknęło to z góry przepraszam. Tutaj mam zainstalowany moduł: http://mobilemart.pl/ Tekst jest pusty. W konfiguracji modułu po wporwadzeniu tekstu i zapisaniu zmian wszystkie teksty są czyszczone. Niezależnie jaki tekst wprowadzę. Sprawdzałem na różnych przeglądarkach: chrome, ff, ie. Na żadnej nie działa. (system Windows 10). Być może ktoś już się spotkał z takim problemem? Edit: W momencie gdy wstawię treść do każdej wersji językowej, zapisuje mi w polskiej. W pozostałych znika.
×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More