Vote for v1.5 Fixes

PrestaShop Forum: Build a free online shop. Count on the Community!

The best place in the world to ask questions about PrestaShop and get advice from our passionate community!

PrestaShop Forum: Build a free online shop. Count on the Community!

Jump to content

 
Photo

[SEO Updater Module] Automatically generate title, description and keywords meta tags

seo module automatically update

  • Please log in to reply
163 replies to this topic
lafondadebaco

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts

Posted 01 December 2011 - 04:12 PM


Posted Image Error while processing products...

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'acquire' the English language outside the classroom and to experience British cu' at line 1

[/left]


Hi, can you please tell me if the description of that product has some extrange character like %, quotes ('), double quotes ("), or anything weird?

_matis_

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 107 posts

Posted 02 December 2011 - 05:22 PM

...


Hi,

thanks for great module.

I extended this module for my needs with some more functionality:
  • Added manufacturer_name to the title, before product_name
  • Added option to not use shop name in meta_title
  • Added option to use default Prestashop meta_description (if meta_description is empty, Prestashop will automatically add short_description to the meta_description while page generation)
Just unzip zip file into the module folder.
Version 0.3.1 tested on Prestashop 1.4.6.2.

Enjoy

Attached Files



lafondadebaco

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts

Posted 02 December 2011 - 06:23 PM

Great Mati75 for your contribution!

I will post it on top.

Thanks a lot!

radus

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts

Posted 07 December 2011 - 03:38 PM

Hello,

Thanks for the module. Veery useful.

Kind Request :

Could you please insert also a <link rel="canonical" href="http://www.site.com/...ory(subcategory)/FriendlyURL_Product" > in Product Info Page at SEO Product ? ( Picture Attached )

Gogle Ref. http://www.google.co...=139066&hl=en#1

Thanks,

Attached Files


radu @ the bottom of the learning curve

PS 1.5.2 / Centos 6.2 / PS template 1.4.5

ilmkidunya

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 21 December 2011 - 11:28 AM

tnak you very much for sharing it works.

kuro2

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Posted 08 February 2012 - 08:41 PM

Omg..My product page not displayed :(

kuro2

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Posted 08 February 2012 - 09:01 PM

Omg..My product page not displayed :(

upz..sorry. Just wrong reply..
Its great contribution. Thx alot :)

Clement Ha

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 09 February 2012 - 05:54 AM

Hi all,

Firstly, THANKS for a great module! This is a life saver! Without this module I'd probably have to spend weeks updating my meta info.

Everything works fine, however, I don't seem to be able to get this module to auto update the "Meta Description" field for the product page.

I tried "as default" and "short description" but it doesn't show anything. However, when i tried using "Long description", I was given some error about MySQL, which i suspect is because of the ' or " i used in the description.
It will be too much of a hassle to change the long description, and I'd prefer to just use the short desciption as my "Meta Description", how do I go about doing that?

_matis_

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 107 posts

Posted 09 February 2012 - 02:55 PM

I tried "as default" and "short description" but it doesn't show anything.


you can't see meta description on product page in BO (the field is empty). PS will automatically adding meta_description during page generating

Clement Ha

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 09 February 2012 - 06:57 PM

you can't see meta description on product page in BO (the field is empty). PS will automatically adding meta_description during page generating


Oh, really? So what is the difference between this meta description and the "Meta Description" we see in a product page in BO?

If i were to manually update the meta description fields and save it, the field will be still visible after saving. Am I missing something here?

_matis_

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 107 posts

Posted 09 February 2012 - 10:27 PM

There are 2 way to use meta description in product page in BO:

1. if you fill meta description field, PS will use this text as product meta description
2. if you leave this field empty, PS will automatically take short description text as product meta description

So if you choose "as default", module set this field to null, then the short desc will be used for products meta description.

Clement Ha

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 10 February 2012 - 08:02 AM

Oh I see I see!!! Thanks for the information, _matis_!

_matis_

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 107 posts

Posted 10 February 2012 - 10:31 AM

welcome

Social Network Friend Adder Software

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 15 February 2012 - 09:54 PM

THANKS A TON MAN !!, $200 or more for similar mods. You should add a donate button for this project. Bless you!

rradule

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 22 February 2012 - 01:53 PM

Great module! Thank you very much.

istox

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 128 posts

Posted 06 March 2012 - 01:38 PM

Hello!
The module not writes anything in Meta keywords field in categories and products.

_matis_

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 107 posts

Posted 06 March 2012 - 04:54 PM

Hello! The module not writes anything in Meta keywords field in categories and products.


Hi istox,

this module don't update meta keywords in categories.
And meta keywords in products - have you filled keywords in categories? If not, module can't update product's meta keywords with this "blank" keywords.

fxstudio

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 06 March 2012 - 05:19 PM

Thanks for great module!

istox

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 128 posts

Posted 07 March 2012 - 01:38 PM

Thank you anyway! The module is great!

nickfromtq

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 82 posts

Posted 20 March 2012 - 12:21 PM

I am using prestashop v1.4.1.0 and im getting this error "You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'muscle responds to vigorous training with marked and rapid improvement into the ' at line 1"

Has anyone got any idea how to fix this, any help will be very much appreciated.
Many thanks
Nick





Also tagged with one or more of these keywords: seo, module, automatically update

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users