PrestaShop Forum

The best place in the world to ask questions about PrestaShop and get advice from our passionate community!

PrestaShop Forum

Jump to content

číslování faktur (objednávek)

23 replies to this topic
ghostrider

PrestaShop Apprentice

• Members
  • PipPip
  • 192 posts
Mám takový problém. Již jedu s obchodem na ostrý provoz, ale při upravách jsem udělal objednávky, sice jsou smazané, ale ne z db a nyni mam prvni objednavku a ma cislo 17. Bude nekdo ochoten mi poradit? Popripade se financne odmenim. Specha.

mlcochmarek

PrestaShop Apprentice

• Members
  • PipPip
  • 28 posts

From 1252756222:

Mám takový problém. Již jedu s obchodem na ostrý provoz, ale při upravách jsem udělal objednávky, sice jsou smazané, ale ne z db a nyni mam prvni objednavku a ma cislo 17. Bude nekdo ochoten mi poradit? Popripade se financne odmenim. Specha.

Zdravím.
Jestli to chápu dobře, tak objednávky z DB smazány jsou, ale v databázi se musí provést nastavení AUTO_INCREMENT (vygenerování následujícího ID objednávky). Takže spusťte na Vaší DB níže uvedený script.

ALTER TABLE `ps_orders` AUTO_INCREMENT = 1;

mlcochmarek

PrestaShop Apprentice

• Members
  • PipPip
  • 28 posts

From 1252791964:

From 1252756222:

Zdravím.
Jestli to chápu dobře, tak objednávky z DB smazány jsou, ale v databázi se musí provést nastavení AUTO_INCREMENT (vygenerování následujícího ID objednávky). Takže spusťte na Vaší DB níže uvedený script.

ALTER TABLE `ps_orders` AUTO_INCREMENT = 1;

Ještě jedna věc. Pokud se jedná o ostrou objednávku, kterou již nemůžete smazat a chcet aby měla id = 1, tak spusťte tyto scipty na DB. Provedou přečíslování ID objednávky. Do scriptu, který jsem poslal před tím, dejte místo 1, hodnotu 2. To zajistí, že další objednávka bude mít ID 2.

UPDATE ps_orders SET id_order = 1 WHERE id_order = 17;
UPDATE ps_order_detail SET id_order = 1 WHERE id_order = 17;
UPDATE ps_order_history SET id_order = 1 WHERE id_order = 17;

Případně další tabulky "order".

ghostrider

PrestaShop Apprentice

• Members
  • PipPip
  • 192 posts
Uffff dekuji velice ale tohle by bylo pro me moc, myslite, ze kdybych vam poskytl pristupy byl byste ochotny pomoci? Kdyztak pres pm poslu udaje.

ghostrider

PrestaShop Apprentice

• Members
  • PipPip
  • 192 posts
Tak jsem spustil tento script:

UPDATE ps_orders SET id_order = 1 WHERE id_order = 17;
UPDATE ps_order_detail SET id_order = 1 WHERE id_order = 17;
UPDATE ps_order_history SET id_order = 1 WHERE id_order = 17;

objednavka se zmenila z id17 na id1, ale pdf faktura je stale č.IN000017, ale ta se asi uz neda ovlivnit. Jenze do faktury mi pribyly dve uplne zvlastni polozky:

-- iPod touch - Capacité: 32Go
469,00 Kč 1 0 469,00 Kč
-- Écouteurs à isolation sonore Shure SE210
149,00 Kč 1 0 149,00 Kč

takze jsem jeste vic v prdel- :-)))

Docela me to jako stve, jde mi o to, kdyz spustim scirpt:

ALTER TABLE `ps_orders` AUTO_INCREMENT = 2;

Bude dalsi objednavka 2 a pak dalsi 2,3,4,5,6,7 ... a bude to i na fakture respektive jeji cislo?

Jde mi o to aby se neco nepo.ralo jako vyse ...

ghostrider

PrestaShop Apprentice

• Members
  • PipPip
  • 192 posts
Tak a je tu presne to co jsem si myslel, uplne spatne!

Ted mi prisla dalsi objednavka, clovek nakoupi zobzi za 1500,- Vse probiha dobre, ale me prijde do BO a i pak jemu faktura a ma tam pridane navic polozky ktere ani neobjednal, faktura ja na mnohem vyssi castku!!! Pritom v potvrzovacím mailu objednavky je to dobre!!! Ale faktury jsou nesmyslne!!! A i potom v BO v sekci objednavky v dane objednavce!!! Timto prosiiiiim vsechny jenz muzou, prosim opravdu o pomoc jsem zoufaly ... nevim si rady!!!

vigel

PrestaShop Apprentice

• Members
  • PipPip
  • 271 posts

From 1252819610:

Tak a je tu presne to co jsem si myslel, uplne spatne!

Ted mi prisla dalsi objednavka, clovek nakoupi zobzi za 1500,- Vse probiha dobre, ale me prijde do BO a i pak jemu faktura a ma tam pridane navic polozky ktere ani neobjednal, faktura ja na mnohem vyssi castku!!! Pritom v potvrzovacím mailu objednavky je to dobre!!! Ale faktury jsou nesmyslne!!! A i potom v BO v sekci objednavky v dane objednavce!!! Timto prosiiiiim vsechny jenz muzou, prosim opravdu o pomoc jsem zoufaly ... nevim si rady!!!

Ja bych to resil tak ,ze bych hold ty 2 objednavky nejak vyresil se zakaznikem.
Pote bych smazal v DB vse (faktury,objednavky , kosiky....)
nekde to tady je.

mozna tohle pomuze...
http://www.prestasho...ete_test_orders

http://www.prestasho...the_orders_page
Můj obchod
www.mamaobchod.cz
www.pyzama-zupany.cz
www.kojendo.cz

ghostrider

PrestaShop Apprentice

• Members
  • PipPip
  • 192 posts
Vyresil jsem to jinak a musel zaplatit za praci programatorovi /nj, komu by se taky chtelo pracovat v nedeli rano v pul desaty/ ...

newpresto

PrestaShop Apprentice

• Members
  • PipPip
  • 232 posts
Něco by mohlo pomoci příště tady http://www.prestasho...e_en_production a další placený modul tady http://www.prestasho...minator_1_dot_2

krychlicka

PrestaShop Newbie

• Members
  • Pip
  • 18 posts

From 1252756222:

a jak jsi vymazal objednavky??? ja tam vidim jen moznost stornovat

ghostrider

PrestaShop Apprentice

• Members
  • PipPip
  • 192 posts
Je tady nekde v anglicke sekci fora modul ktery prave prida ikonu k objednavkam a jdou smazat primo z BO

Toebiash

PrestaShop Apprentice

• Members
  • PipPip
  • 87 posts

From 1253131653:

From 1252756222:

a jak jsi vymazal objednavky??? ja tam vidim jen moznost stornovat

Najeď si v FTP do složky "Admin" (popř. pokud ji máš přejmenovanou, tak do té přejmenované admin složky), zde ve složce "tabs" vyhledej soubor "AdminOrders.php" a edituj ho buď v poznámkovém bloku, nebo lépe v Notepadu++ nebo PsPadu tak, že pod:
         $this->table = 'order';
$this->className = 'Order';
$this->view = 'noActionColumn';
$this->colorOnBackground = true;

přidáš řádek:
    $this->delete = true;

Pokud tam již tento řádek máš, tak stačí změnit $this->delete = false; na $this->delete = true;

Když pak najedeš v e-shopu do administrace, budeš tam mít v seznamu objednávek u každé i tlačítko pro smazání dané objednávky...
Nerdi.cz
- FAN-SHOP - Komiks (Comics, Comix, Komiks;), manga, film, figurky, plakáty, trička, placky, gadgety - vše pro Nerdy :)
Čeština do Presty 1.2

XM4N

PrestaShop Apprentice

• Members
  • PipPip
  • 266 posts
škoda že zatím nikdo nepostnul takhle snadný postup i pro přidání zboží do objednávky :-) :cheese:

to bronikus: no hledal jsem ale jediny co sem nasel byl modul new order - placeny... mozna nepouzivam spravny slova nebo je to pojmenovany nejak jinak...heldal jsem slova jako edit order/invoice atd...vcetne add product a na nic pouzitelnyho sem nenatrefil
hosting webprostor.eu - webhosting nejen pro váš e-obchod
ozak.cz - online záznamník ip kamer

Čeština pro verzi 1.4

Bronikus

PrestaShop Addict

• Members
  • PipPipPip
  • 544 posts

From 1253181554:

škoda že zatím nikdo nepostnul takhle snadný postup i pro přidání zboží do objednávky :-) :cheese:

Tohle už dávno funguje, koukni se na moduly ve frankofonní části diskuzního fóra! Pakliže k již proběhnuté a odeslané objednávce v e-shopu chceš dodatečně něco přihodit, lze tam nastavit i čas dokdy je to možně, např. 60 min. 12 hod. nebo 1 den. apod.
Super gut die besten ...!

| ICQ: 328251980
| Skype: bevelors

MilosNemec

PrestaShop Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 posts

From 1253201225:

From 1253181554:

Tohle už dávno funguje, koukni se na moduly ve frankofonní části diskuzního fóra! Pakliže k již proběhnuté a odeslané objednávce v e-shopu chceš dodatečně něco přihodit, lze tam nastavit i čas dokdy je to možně, např. 60 min. 12 hod. nebo 1 den. apod.

Mohu se zeptat na konkrétní název modulu? Není snadné procházet frankofonní fórum a nerozumět ani slovu... :(
www.milosnemec.cz

Toebiash

PrestaShop Apprentice

• Members
  • PipPip
  • 87 posts
Dobrý, pravidelně updatovaný a pěkně rozčleněný seznam modulů do presty najdeš tady (máš tam rovnou i google překladač, takže si můžeš krásně i přeložit):
http://www.prestatools.com/list/

Jinak na to smazání objednávek budou asi tyhle moduly:
http://www.prestasho...iewthread/24710
http://www.prestasho...iewthread/18231

Ten druhý, deletesingleorder, jsem zkoušel v Prestě 1.2 a tam mi tuším nefungoval nebo dělal neplechu... Nakonec mažu objednávky jen tou úpravou php souboru, jak jsem psal výše, abych měl v administraci pořádek... jestli pak zůstávají v databázi je mi už celkem jedno ;)
Nerdi.cz
- FAN-SHOP - Komiks (Comics, Comix, Komiks;), manga, film, figurky, plakáty, trička, placky, gadgety - vše pro Nerdy :)
Čeština do Presty 1.2

MilosNemec

PrestaShop Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 posts
Můj dotaz směřoval na modul pro přidání zboží do objednávky. Například když se se zákazníkem dohodneme, že mu pošleme něco jiného, než si objednal (třeba když objednané zboží není skladem a existuje jiná varianta). Pak potřebujeme v administraci změnit jednu nebo více položek v objednávce. V seznamu modulů jsem nic takového nenašel, ale díky za něj.
www.milosnemec.cz

Aramon

PrestaShop Apprentice

• Members
  • PipPip
  • 249 posts
Zdravím lidi,

rád bych tohle téma pootevřel.

Co se týká možnosti smazat objednávku, funguje mi řešení s úpravou PHP.
Řeším ale to, že sice objednávku smažu, ale následující objednávka má číslo o jedno vyšší, než ta, kterou jsem smazal. Jak, prosím Vás, docílit toho, aby to číslo nové objednávky bylo takové, jako číslo té co jsem smazal?
Jde mi o to, že si občas chci prověřit, jestli vše funguje, takže si udělám zkušební objednávku, a abych v tom pak měl pořádek, chci ty testovací objednávky mazat.
S tím souvisí možná ještě jeden dotaz, na který jsem zde nenašel odpověď nebo jsem jej přehlídl:
jak upravit číslování faktury je jednoduché, v administraci jsem si nastavi 2010000X, dá se někde nastavit, aby i objednávka měla takovýto formát?

Děkuji za odpovědi.
Prodej hasicích přístrojů (PS 1.4.5.1) Moje gumáky (PS 1.4.6.2)

Je těžké vařit z vody, takže když se ptáš na problém s webem, uveď jeho adresu a né tupé www.domena.cz.
Když ti naše odpověď pomůže, je slušností i poděkovat, případně dát like. A hlavně napiš, co ti pomohlo. Pro ostatní.
Snaž se svůj problém popsat co nejlépe. Někdy pomůže i taková blbost, že ti něco nefunguje páč používáš IE nebo jiné.

JAKCRABBIT

PrestaShop Fanatic

• Members
  • PipPipPipPip
  • 2163 posts

From 1266859961:

Zdravím lidi,

rád bych tohle téma pootevřel.

Co se týká možnosti smazat objednávku, funguje mi řešení s úpravou PHP.
Řeším ale to, že sice objednávku smažu, ale následující objednávka má číslo o jedno vyšší, než ta, kterou jsem smazal. Jak, prosím Vás, docílit toho, aby to číslo nové objednávky bylo takové, jako číslo té co jsem smazal?
Jde mi o to, že si občas chci prověřit, jestli vše funguje, takže si udělám zkušební objednávku, a abych v tom pak měl pořádek, chci ty testovací objednávky mazat.
S tím souvisí možná ještě jeden dotaz, na který jsem zde nenašel odpověď nebo jsem jej přehlídl:
jak upravit číslování faktury je jednoduché, v administraci jsem si nastavi 2010000X, dá se někde nastavit, aby i objednávka měla takovýto formát?

Děkuji za odpovědi.

V DB v tabulce orders přenastavit autoindex tedy o jedno číslo menší, pokud tam smažeš nějakej řádek. Co se týče formátu číslování v db, databáze neumí vzestupně číslo v alfanumerickým formátu, čili pouze čísla. Ale za to tam třeba můžeš nastavit 001001100 jak budeš chtít, všechno je to ve stejné tabulce orders a autoindexu.

,,Pokiaľ mi nedáš aspoň hviezdičku tak sa ma ani na nič nepýtaj!"

FORCE COMPILE - ZAPNOUT, CACHE - VYPNOUT

Aramon

PrestaShop Apprentice

• Members
  • PipPip
  • 249 posts
Díky, ani jsem nečekal tak rychlou odpověď. Díky moc.

Musím uznat, že Prestashop je velmi dobře dělaný, tolik funkcí, o kterých jsem si mohl nechat ve Virtuemartu zdát. Jsem rád, že jsem se rozhodl k přechodu na Prestu.
Prodej hasicích přístrojů (PS 1.4.5.1) Moje gumáky (PS 1.4.6.2)

Je těžké vařit z vody, takže když se ptáš na problém s webem, uveď jeho adresu a né tupé www.domena.cz.
Když ti naše odpověď pomůže, je slušností i poděkovat, případně dát like. A hlavně napiš, co ti pomohlo. Pro ostatní.
Snaž se svůj problém popsat co nejlépe. Někdy pomůže i taková blbost, že ti něco nefunguje páč používáš IE nebo jiné.