Vote to Improve PrestaShop

PrestaShop Forum: Build a free online shop. Count on the Community!

The best place in the world to ask questions about PrestaShop and get advice from our passionate community!

PrestaShop Forum: Build a free online shop. Count on the Community!

Jump to content

 
Photo

Edycja szablonu jedno ptanko.


  • Please log in to reply
18 replies to this topic
guzo

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 31 July 2013 - 09:52 AM

Witam chodzi mi o to ze w miejscu gdzie jest czerwony prostokąt chciał bym wstawić logo gdzies mniej więcej o wysokosci 185 pikselii jestem troszke zielony w tych sprawach i nie wiem jak to zrobic ? z gory dziekuje za pomoc. Posted Image

Edited by guzo, 31 July 2013 - 12:20 PM.


korni

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 218 posts

Posted 31 July 2013 - 02:09 PM

najprościej to jest wstawić kod w pliku blocktopmenu.tpl pod menu albo w header.tpl w bloku "columns"

guzo

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 31 July 2013 - 02:21 PM

A mógł byś napisać jak wygląda ten kod i w której linijce dokładnie go wkleić ?

vekia

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 47397 posts

Posted 31 July 2013 - 02:32 PM

możesz wykorzystać darmowy moduł html box (jest spolszczony)
ustawiasz go na pozycję "TOP"
wklejasz swój kod bądź korzystasz z przyjaznego edytora
i masz obrazek ;)

przykładowy kod:
<img src="ADRES_URL_DO_OBRAZKA"/>

free tutorials, free templates, free addons, prestashop modules MndfRK4.png


korni

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 218 posts

Posted 31 July 2013 - 02:35 PM

<div id="logo2">
<img class="logo2" src="{$base_dir}img/twoje_logo.jpg">
</div>


#logo2 {width: 100%; height: 185px; float: left; clear: both;}
#blok_rodzica .logo2 { border: 0px;}


blok rodzica to nazwa id bloku, w zależności gdzie wstawiasz czy w header czy topmenu
to tak mniej więcej, bo z pamięci ;]

Edited by korni, 31 July 2013 - 02:36 PM.


guzo

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 31 July 2013 - 02:46 PM

ten moduł html box nie chce mi się zainstalować w wersji 1.5.4.1 wyskakuje Bad configuration file

vekia

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 47397 posts

Posted 31 July 2013 - 02:51 PM

usuń z katalogu modułu plik config.xml

tam w tym edytorze możesz też uploadować swoje obrazy bez konieczności logowania się na FTP

free tutorials, free templates, free addons, prestashop modules MndfRK4.png


guzo

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 31 July 2013 - 02:54 PM

wyskoczyło mi jak usunelem "An error has occurred during the file upload." i teraz 2 raz podczas instalacji wyskakuje to samo bad... ;p

vekia

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 47397 posts

Posted 31 July 2013 - 02:56 PM

niebywałe ;) pierwszy raz takie błędy widzę
no to w takim razie rozwiązanie korni'ego spełni Twoje wymagania ;)

jakbyś chciał, możemy pozastanawiać co jest nie tak z modułem ;)

free tutorials, free templates, free addons, prestashop modules MndfRK4.png


guzo

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 31 July 2013 - 03:00 PM

Czy może być to spowodowane tym " Jeżeli chcesz mieć możliwość w pełni używać panelu AdminModules i mieć dostępne darmowe moduły, powinieneś włączyć następującą konfigurację na Twoim serwerze:
- Włącz rozszerzenie php openSSL " bo sklep robie na swoim PC a pozniej chce go przygotowanego wrzucic na jakis serwer, a teraz stoi na xampp'ie ;p

vekia

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 47397 posts

Posted 31 July 2013 - 03:04 PM

nie, nie powinno być problemu z xampp i tym komunikatem

załączam moduł do tego posta.
przed zainstalowaniem upewnij się, że moduł jest usunięty z katalogu /modules/

chodzi o podfolder "htmlbox"

free tutorials, free templates, free addons, prestashop modules MndfRK4.png


guzo

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 31 July 2013 - 03:14 PM

lipa nie idzie i nie było nawet tego podfolderu ;/ chyba pozostanie mi edycja pliku tak jak wyzej pisali ale ten html box by sie przydal ;p

Edited by guzo, 31 July 2013 - 03:15 PM.


vekia

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 47397 posts

Posted 31 July 2013 - 03:26 PM

coś masz z uprawnieniami najwyraźniej, zawsze możesz rozpakować ten moduł, i przekopiować go to /modules/ ;)

free tutorials, free templates, free addons, prestashop modules MndfRK4.png


korni

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 218 posts

Posted 31 July 2013 - 06:20 PM

rany julek, zamiast tyle gadać i rozwodzić się nad modułem, to już 10 pasków byś zrobił ;]
szczególnie, że ogólny schemat Ci podałem ze ścieżką do pliku. To jest czysty css, nic trudnego ;]

vekia

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 47397 posts

Posted 31 July 2013 - 09:04 PM

niby tak, ale pod uwagę trzeba wziąć fakt, że skoro ten moduł się nie ładuje, to inne się też nie załadują
wpawdzie masz rację, temat tego wątku jest o czymś innym, jednak taka kulejąca presta to niezbyt fajna opcja, szczególnie jeżeli tworzy się coś co zostanie opublikowane

free tutorials, free templates, free addons, prestashop modules MndfRK4.png


korni

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 218 posts

Posted 31 July 2013 - 09:30 PM

jest na to rada. Robić kopie zapasowe całego folderu z prestą i bazy. Coś się skopie, to backup z innego katalogu i problem z głowy.
Już tyle razy sam rozwaliłem prestę przerabiając ją, że sobie nie wyobrażam później dochodzenia przez pół dnia co jest nie tak, jak można skopany plik podmienić.
dlatego też @guzo jak masz problem z prestą a nie masz kopii zapasowej, to zgraj sobie teraz szablon, img, js, baze czy co tam jeszcze zmieniałeś i od nowa zainstaluj. Na prawdę nie widzę sensu siedzenia i myślenia co jest nie tak. Po prostu rób kopie, to zaoszczędzi nerwów i czasu.
I taka rada, staraj się unikać instalowania niepotrzebnych modułów. Fakt, ułatwiają pracę, ale również obciążają sklep. Ale jak coś jest proste w wyknoaniu to serio lepiej samemu dopisać 2,3 linijki.

guzo

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 31 July 2013 - 09:34 PM

vekia jestes boski hehe ;D wkleilem do folderu wyskoczylo ze modol nie jest zainstalowany klikneem instal i poszlo a wczesniej instalowalem przez te narzedzie do modolow ;p dzieki bardzo ;D

Ps. ja tu nic nie zmienialem praktycznie tyle ze logo dodalem dodalem kategorie i poprzemieszczalem w live edytorze rozmieszczenie kolumn i kilka wywalilem pozmienialem dane kontaktowe, te podstawowe rzeczy, a tak po za tym to nic sie nie bawilem ;p



Sory ze pytam ale wstawilem nie w tym miejscu logo i z jakiego pliku moge wyrzucic ten skrypt ?;D

Edited by guzo, 31 July 2013 - 09:51 PM.


vekia

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 47397 posts

Posted 02 August 2013 - 09:23 AM

a gdzie to logo wstawiłeś? i co chcesz usunąć? ;)

free tutorials, free templates, free addons, prestashop modules MndfRK4.png


malczyk69

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 21 March 2014 - 08:22 PM

a czy jest gdzieś w ludzki (tzn USYSTEMATYZOWANY) sposób opisana zmiana szablonu, ustawień, położenia bloków itd - dodam jeszcze, że po polsku? nie każdy zna angielski.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users