PrestaShop Forums: Uaktualnienie polskiego tłumaczenia - PrestaShop Forums

Jump to content

Welcome to the PrestaShop Forum! We hope you'll share your comments and suggestions with us. We ask that you please post in English to the main sections of the PrestaShop Forum. If you want to write in another language, please post in the corresponding PrestaShop Community section below.

Please note that PrestaShop Community sections are largely self-moderated. PrestaShop team members may or may not participate in non-English sections. To improve the chances of receiving feedback to your question or comment, please post it in English to the main sections of our Forum.

NYC

Vous parlez français ? par ici !

Uaktualnienie polskiego tłumaczenia

Uaktualnienie polskiego tłumaczenia

#1 Smok

PrestaShop Newbie

• 26 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 28 January 2009 - 04:09 AM

Cześć,

jako, że polskie tłumaczenie nie było kompletne to je nieco uaktualniłem. Na pierwszy ogień poszło 'Tłumaczenie stron sklepu'. Na mojej stronce jest plik do pobrania. Wszelkie komentarze i poprawki mile widziane. Oczywiście na tym forum :-)

#2 jarre1987

PrestaShop Newbie

• 26 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 28 January 2009 - 02:15 PM

Tlumaczenie dobre, wszystko jest wypelnione. Ale przydaloby sie przetlumaczyc wiekszosc modulow to sklep bylby w calosci po polsku.

Aha i jest w Twoim tlumaczeniu jeden blad, a mianowicie po zalogowaniu sie, w moje konto jest na samym dole link "Zarejestruj sie" a powinno byc Wyloguj.

#3 Smok

PrestaShop Newbie

• 26 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 28 January 2009 - 03:25 PM

Właśnie nie wiem gdzie znajduje się tłumaczenie odpowiedzialne za ten 'widget' będę szukać. Nie wiem czy zauważyłeś ale ta część jest nieprzetłumaczona, bo nie znajduje się w dziale ‘Tłumaczenie stron sklepu’. Przypuszczam że to gdzieś w modułach, ale będę szukać dopiero dzisiaj w nocy :-). Aha, no i wychodzi na to, że na następny ogień pójdą moduły :-)

#4 andrzej

PrestaShop Newbie

• 24 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Posted 28 January 2009 - 10:59 PM

Pojawiło się już wiele mniej lub bardziej niekompletnych tłumaczeń porozrzucanych tu i ówdzie. Może nie warto wszystkiego rozpoczynać od nowa. Piszę to, bo raptem niedawno także zrobiłem swoją wersję tłumaczenia nie wiedząc o istnieniu innych tłumaczeń i wydaje mi się, że nie ma sensu za bardzo powielać tego samego i wciąż od nowa zaczynać.

Nie wiem, kto tu jest odpowiedzialny za tłumaczenie (sam zajmuję się tym systemem raptem od kilku dni) ale widze, że przydałaby się jakaś koordynacja tłumaczeń. Mogę w tym celu udostępnić także swoją wersję tłumaczenia (także większość modułów) w celu kompilacji i uzgodnienia wersji.

#5 Smok

PrestaShop Newbie

• 26 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 28 January 2009 - 11:13 PM

Ja w swojej znalazłem kilka błędów które usunę (ale już nie dzisiaj, nie będę walczyć do nocy jak wczoraj). Jeżeli mógłbyś podesłać swoje tłumaczenie to wtedy mógłbym je połączyć. Mogę się tym zająć (koordynacją tłumaczenia) do 4 lutego. Po tym dniu wysłać do developerów jako 'polskie oficjalne'.
E-mail gdzie słać tłumaczenie poszedł na PW:

#6 andrzej

PrestaShop Newbie

• 24 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Posted 29 January 2009 - 08:38 PM

Przesłałem na PM. Nie jest to całkowicie moje tłumaczenie od zera, w dużym stopniu jest "pozbierane" i uzupełnione. Sporo tego "polskiego" tłumaczenia dodatkowo starałem się bardziej spolszczyć, bo niektóre fragmenty przypominały bardziej jakiś anglo-polski dialekt. Niektórych modułów nie znam, jak np. działania Google Checkout, więc ktoś kto to zna, niech poprawi. Szereg określeń jest z mojego tworzonego sklepu, np. ja używam "Symbol" produktu zamiast ID, Index, Referencja itp. Warto ujednoznacznić określenie "credit slip" i inne.

#7 Smok

PrestaShop Newbie

• 26 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 29 January 2009 - 10:05 PM

From 1233257885:

Przesłałem na PM. Nie jest to całkowicie moje tłumaczenie od zera, w dużym stopniu jest "pozbierane" i uzupełnione.
Tak ale to pozbieranie i uzupełnienie też zajmuje czasu. Właściwie mogę coś o tym powiedzieć.

Sporo tego "polskiego" tłumaczenia dodatkowo starałem się bardziej spolszczyć, bo niektóre fragmenty przypominały bardziej jakiś anglo-polski dialekt.
Tak zgadza się. Pomimo całego szacunku jaki włożono w tłumaczenie, czasami wygląda jakby było tłumaczone tylko i wyłącznie ze słownikiem w ręku, brzmi jakoś tak niepolsko ...

Niektórych modułów nie znam, jak np. działania Google Checkout, więc ktoś kto to zna, niech poprawi. Szereg określeń jest z mojego tworzonego sklepu, np. ja używam "Symbol" produktu zamiast ID, Index, Referencja itp. Warto ujednoznacznić określenie "credit slip" i inne.
Oooo, Symbol dla ID, Ref. to idealne tłumaczenie

#8 franzmauler

PrestaShop Newbie

• 30 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 30 January 2009 - 02:42 PM

Jak to zainstalować, jakieś błędy mi wyrzuca??

#9 jarre1987

PrestaShop Newbie

• 26 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 30 January 2009 - 02:56 PM

a jaka masz wersje sklepu ?

#10 franzmauler

PrestaShop Newbie

• 30 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 30 January 2009 - 04:46 PM

From 1233323793:

a jaka masz wersje sklepu ?

Tą najnowszą na stronie

#11 jarre1987

PrestaShop Newbie

• 26 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 30 January 2009 - 04:55 PM

a otwierasz plik xxx.gzip czy rozpakowujesz go?? Bo ja laduje caly plik z rozszerzeniem gzip i jest ok

#12 franzmauler

PrestaShop Newbie

• 30 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 30 January 2009 - 05:07 PM

Właśnie wchodzę Back Office >> Tools >> Languages :

Name =PL
ISO = PL

FLag = albo kolegi albo ze strony oryginalny PL
"No-picture" image = jakaś fotkę wybieram

Status ok wybieram i jazda i nic

teraz mam 1 error

1. image format not recognized, allowed formats are: .gif, .jpg, .png

pomimo ze fotka jest *.jpg

#13 jarre1987

PrestaShop Newbie

• 26 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 30 January 2009 - 05:28 PM

Sciagnij flage ktora wrzucilem na serwer http://www.biner.pl/8_jpg78 i dodaj ja do FLAG i No-Picture image

Wtedy powinno zadzialac, a pozniej wgraj w translate paczke jezykowa w postaci xxx.gzip

#14 franzmauler

PrestaShop Newbie

• 30 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 30 January 2009 - 05:41 PM

A jak zrobić aby uznał jezyk polki za pierwszy, jak ładuje stronę aby był już polski bez przełączania języków??

#15 jarre1987

PrestaShop Newbie

• 26 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 30 January 2009 - 05:45 PM

wejdz to >> TOOLS >> Languages i na samym dole w default language albo domyslny jezyk: zaznacz PL albo nazwe ktora nadales jezykowi.

#16 franzmauler

PrestaShop Newbie

• 30 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 30 January 2009 - 05:46 PM

Flagi nie chce?? można jakoś w kodzie ją ręcznie wstawić??

#17 jarre1987

PrestaShop Newbie

• 26 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 30 January 2009 - 05:49 PM

Ale chodzi Ci o to, zeby w sklepie na stronie glownej sklepu nie byl widoczny pasek jezykow z flagami??

#18 franzmauler

PrestaShop Newbie

• 30 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 30 January 2009 - 05:52 PM

tak w IE wygląda kiepsko bez flagi www.sklep.intersight.pl

#19 jarre1987

PrestaShop Newbie

• 26 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 30 January 2009 - 05:55 PM

ok to zrob tak:

1. wejdz w back office do zakladki MODULES i wyszukaj ramke BLOCKS

2. odszukaj pozycje Language block albo blok jezykowy i poprostu kliknij odinstaluj albo uninstall

#20 franzmauler

PrestaShop Newbie

• 30 Jan 2009
  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 30 January 2009 - 06:00 PM

Super dzięki

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users